Bodrum Gündem

Sevgililer Gününde, Öldürülen Kadınları Andılar!

14.02.2015
0
A+
A-

Sevgililer Gününde, Öldürülen Kadınları Andılar!

sevgililer_günü-(44)

treating cancer tumors

Bodrum’da bir gurup kadın, 14 Şubat Sevgililer Gününü farklı bir bakış açısıyla değerlendirip ne hediye aldılar, nede hediye kabul ettiler.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kadın dayanışma Derneği tarafından organize edilen sevgililer günü eyleminde, eşleri yada sevgilileri tarafından öldürülen kadınlarla beraber, 2010 yılında eski erkek arkadaşı tarafından Bodrum’da öldürülen peyzaj mimarı Hülya Yolcubal da anıldı.
Hülya Yolcubal’ın katledildiği, Cumhuriyet Mahallesi Kalekonut Sitesi park alanında düzenlene eyleme Kadın dayanışma Derneği üyelerinin yanı sıra, bazı sivil toplum kuruluşu üyeleri de katıldı.
Ellerinde, “Hülya Yolcubal ayrıldığı erkek arkadaşı tarafından öldürüldü” buy Clonidine Online Cheap Lamisil , “Bugün Yağmur’un 19 yaşında öldürüldüğü gün”, “2014’de erkekler 294 kadını öldürdü” ve benzeri dövizlerle alanda bekleyen kadınların önlerinde bir de hediye paketi vardı. Eylemci kadınlar tüm kadınları kadın ölümlerine, kadın kayıplarına karşı bir arada olmaya davet etti. Grup adına bir açıklama yapan Hatice Pehlivan, Bodrum’da öldürülen kadınları hatırlatarak başladığı konuşmasında şunları söyledi;
“Sevgili Hülya ve Yağmur. Bodrum’dan iki kadın. Erkekler çiçeklerle geldiler kadınların hayatına ve öldürerek gittiler. Bizler biliyoruz ki ölümleriniz o hediye paketlerinde saklı, bizler biliyoruz ki çiçekleriniz arasında bıçaklarınız. Bizler biliyoruz ki son görüşmelerde saklı öfkeleriniz. Biz kadınlar, kadın ölümlerinin, kadın esaretinin sistematik bir şekilde sürdüğü bu erkek egemen sistemde bu yalanı yaşamayacağız. Bize dayatılan yaşamlara ve şiddete boyun eğmeyeceğiz. Öldüren sevgi istemiyoruz.”
Açıklamanın ardından eylemciler yanlarında getirdikleri hediye paketini açarak kadınlara plastik bıçağa sarılı papatya çiçekleri ve rulo edilmiş not kağıtları dağıtıldı. Tekme, tokat, yumruk ve hakaret içerikli kelimelerin yazılı olduğu kağıtları açan kadınlar, ellerindeki papatyalarla birlikte kağıtları yeniden hediye paketinin içine koydular.
Yaklaşık yarım saat süren eylem katılımcıların sessizce dağılmasıyla sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.