Bodrum Gündem

Bodrum’da Deniz Sezonu Açıldı

Bodrum’da Deniz Sezonu Açıldı
16.02.2015
0
A+
A-

 Hava sıcaklığının 16 derece olarak ölçüldüğü Bodrum’da, ilçe sakinleri ve hafta sonu için gelen tatilciler sahil kenarlarına akın ettiler.

Bodrum Gündem Haber
Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilçede hava sıcaklığı 16 derece olarak ölçülüyor. Sıcak ve güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar, özellikle Kumbahçe, Paşatarlası sahili ile Marina caddesi ve kale Caddelerinde yoğunluk oluştururken, Bitez ve Ortakent sahillerinde ise bazı yurttaşlar denize girmeye başladı.
Yaz ve kış Bodrum’da yaşayanlar ile hafta sonunu değerlendirmek için Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirlerden gelen vatandaşlar Bodrum sahillerine akın ettiler. Kimileri aileleri ile balık tutarak zaman geçirirken, bazıları da kafe ve restoranlarda ve sahil kenarlarında oturmayı tercih etti. Çocuklar ise Bodrum’un güzel havasının tadını çıkardı.
Bodrum’da sıcak havanın etkili olduğunu ifade eden Cansu Kılınç Uygun, “Çok güzel bir ilçede yaşıyoruz. Bugün bahardan kalma bir gün gibi. Güneşi gördüğümüz için mutluyuz. Arkadaşlarla birlikte kendimizi deniz kenarına attık” dedi.
Salih Uygun da, yurtta olumsuz hava koşullarının etkili olduğunu ifade ederek, “Bodrum’da yazdan kalma bir gün yaşıyoruz. Bu moralimizi düzeltiyor. Bugün de bunu deniz kenarında zaman geçirerek değerlendiriyoruz” diye konuştu.
İsviçre’den Bodrum’da tatil için gelen Ceyhan Aygör ise güneşin ve güzel havanın keyfini çıkarttıklarını belirterek, şöyle konuştu:
“İsviçre’de kar var. Bodrum’a gelmeye son anda karar verdik ve buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Buranın güneşini ve sıcaklığını yaşıyoruz. Burada 5 gün daha kalıp zaman geçirmeyi düşünüyorum.”
ORTAKENT DENİZ SEZONUNU AÇTI…
Bodrum’da sürekli yaşayanların özellikle tercih ettikleri Bitez ve Ortakent sahillerinde de güzel hava nedeniyle yoğunluk vardı. Ortakent sahilinde denize giren vatandaşlar “Şubat ayında deniz sezonunu açtık” dediler.
Ortakent-Yahşi Belediyesi geçmiş dönem başkanı ve turizmci Mehmet Onur Şahbaz’da ailesi ile sahilde kahvaltı yaparak güneşlenenler arasındaydı. Ortakent-Yahşi’nin Yarımadanın en şanslı mahallesi olduğunu ifade ederek şöyle konuştu;
“Ortakent-Yahşi Yarımadanın en şanslı beldesi. Artık mahallesi demek lazım bundan sonra. Çünkü hem denizimiz çok temiz. 12 ay boyunca bu temizliğini koruyabiliyor. İşte Şubat ayındayız, Ocak ayında da denize girenler vardı. Ben 1 Ocak günü sahile indiğimde denize girenler vardı. Burayı 12 ay boyunca canlı tutmaya çalışıyoruz. Bu sene turizmci arkadaşlarda işletmelerini açtılar. Hemen hemen yüzde 50 işletme kışın da açık. Herkes kendine göre iş yapmaya da başladı. İnşallah daha da artacak. Yahşi ve Ortakent bu turizm ile ilgili gösterilmesi gereken fedakarlığı gösterecek. Bodrum’da turizm inşallah özlenen yere gelecek diye düşünüyorum.”
Şubat ayında denize giren Doktor Ali Muslu deniz suyu sıcaklığının çok güzel olduğunu ifade ederek şöyle konuştu;
Viagra online “Aslında dün akşam karar vermiştik. Daha kalabalıktık ama sözünü tutan bir tek ben oldum. Diğer arkadaşlar henüz gelemediler. Ben saat birde denize girdim. Bu senenin deniz mevsimi de açtım. Herkese tavsiye ederim. Çok güzel.”
Ortakent sahilde turizm işletmeciliği yapan İsmail Şahbaz ise Bodrum’da 12 ay denize girilebildiğine dikkat çekerek “Deniz mevsimini açtık. Bodrum’da 12 ay denize girilebiliyor. Deniz çok güzel. Arkadaşımız Şubat ayında denize girdi.” şeklinde konuştu.
Turizmci Fatma Şahbaz ise herkesi kışın da Ortakent sahiline beklediklerini ifade ederek “Bütün işletmecilerin elini taşın altına sokarak kışında işletmelerini açmaları gerekiyor. 12 ay turizm için hep birlikte hareket etmemiz lazım.” buy Promethasin
TÜRSAB Bodrum Genel Sekreteri ve turizmci Onursal Özatacan ise mikrofonumuza şöyle konuştu;
“Ortakent-Yahşi beldemiz, Anadolumuzun nadide ilçesi olan Bodrum’un çok keyifli bir yeri ve biz bu keyifli yerin tadını çıkarıyoruz. Deniz suyu sıcaklığı da 17-18 derecelerde. Bizde biraz önce denize girdik, şimdi mola verdik. Öğleden sonra yeniden devam edeceğiz. Herkesi Ortakent’-Yahşi sahiline ve Bodrum’a bekliyoruz.”
Diğer yandan ilçeye tatil için gelmeye başlayan yerli ve yabancı turistlerin de açık olan mağazalardan alışveriş yaptıkları gözleniyor.

purchase Lamisil

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.