Bodrum Gündem

Oktay Usta İle Lezzet Şenliği

18.02.2015
0
A+
A-

EĞİTİM YARARINA LEZZET ŞENLİĞİ…

 bodrum_oktay_usta_lezzet_şenliğ-(111)
Bodrum Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen “Oktay Usta İle Lezzet Şenliği’nde” gerçekleştirilen etkinlikler birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

buy methotrexate

Bodrum Gündem Haber
Ortakent Müsgebi Düğün Salonunda gerçekleştirilen şenlik, hava koşullarının da güzel olmasıyla tam bir şölene dönüştü. Yetenek Sizsiniz yarışma programının yıldızı Merter Koleji öğrencisi Baha Bayırlı’nın bateri şovu ile başlayan lezzet şenliği etkinlikleri, müzik şöleni ile devam etti. Erzurum’un cağ kebabından, Şanlıurfa’nın çiğ köftesine varana kadar yöresel yemeklerin sunumlarının yapıldığı şenliğe katılım ise çok yüksek oldu.Bodrum Eğitim Gönüllüleri Derneği’nin yardım faaliyetlerine kaynak sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlikte dernek üyesi hanımların açtığı stantlarda satılan ürünler misafirlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Katılanların keyifli saatler geçirdiği lezzet şenliğinde ocaklar yakıldı. Maharetli hanımların hazırladığı böreklerden, pastalara, tatlılardan zeytinyağlılara bir birinden değişik yiyecekler şölene katılanlara tam bir ziyafet imkanı sundu. Açılan stantlardan birinde çiğ köfte yoğuran Murat Yarış isimli usta, Baclofen online “Çiğköfte bizim Şanlıurfa’nın meşhur bir yiyeceğidir, herkes bilir. Bir yiyen birde yemeyen pişman. İnşallah hakkını veririz ve afiyetle yenir” purchase Fluoxetine dedi.

Şenliğin asıl yıldızı ise 9 yıldır kendine has üslubu ve tarifleriyle ekranlardan sofralara konuk olan modern zaman aşçısı Oktay Usta idi. Saat 13:30’da sahne alan Oktay Usta yaklaşık 2 saat sahnede kaldı. Etkinliğe katılan hanımlar Oktay Usta’nın yönettiği çeşitli mutfak becerileri yarışmalarında hem heyecanlı dakikalar yaşadı, hem de eğlendi. Oktay Usta’nın yemek kitaplarını hayranları için imzaladığı şenlikte, 20 adet mutfak önlüğü de yardıma muhtaç öğrenciler yararına kullanmak üzere açık arttırmaya çıkarıldı. Bodrumluların yoğun katılım gösterdiği önlük açık artırmasında en yükseği 3 bin 500 liradan olmak üzere tüm önlükler alıcı buldu.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Bodrum Eğitim Gönüllüleri Derneği Başkanı Murat Erkmen; “Oktay Usta topluma malolmuş, popüler birisi. Dernek olarak Bodrum’un marka değerini kullanarak kendisini buraya davet ettik. Derneğimizin bayanlarının organize ettiği bir program, sağ olsunlar bayağı da bir emek verdiler. Değişik kesimlerden herkes tarafından kabul gören bir isimle biraraya gelmek istedik. Şenliğimize katılan herkes mutlu ve keyifli, çok güzel bir organizasyon oldu. Buraya mutlu gelenler, daha da mutlu ayrılacak” dedi.

Şenlikte düzenlenen yemek yarışmalarında ise jüri üyeleri dereceye girenleri seçmekte oldukça zorlandı. Oktay Usta’nın öncülüğünde düzenlenen yemek ve süsleme yarışmalarında dereceye girenlere çeşitli mutfak eşyaları ödül olarak verildi. Yemek yarışmasında dereceye giren isimler ise şöyle;

Et Yemeklerinde; Testi kebabı ile Ayla Yetimoğlu birinci olurken, Nazan Atsız ikinci, Fatma Altıntaş ise üçüncü oldu.
Pastalarda; Ayşenur Doğan Tirilice pastası ile birinciliğe layık görülürken, Yeşim Lyons ikinci, Tülay Kıroğlu’da üçüncülüğü aldı.
Zeytinyağlılarda ise Saniye Kaya Zeytinyağlı Çaykanası ile birinci olurken, Azime Çankaya ikinci, Elmas Kocatepe ise üçüncü oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.