Bodrum Gündem

Özgecan Cinayetine Bodrum’Dan da Tepki Yağıyor…

18.02.2015
0
A+
A-

SLIDE

Mersin’in Tarsus ilçesinde evine gitmek için bindiği minibüste vahşice katledilen üniversite birinci sınıf öğrencisi Özgecan Aslan’ın öldürülmesi nedeni ile  Bodrumlu liseliler ve vatandaşlar Belediye meydanında toplanarak cinayeti protesto ettiler.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem 18/02/2015 buy valacyclovir purchase esomeprazole professional Viagra no prescription

Belediye meydanında toplanan gençler ellerindeki dövizlere, ‘Yasta Değil İsyandayız, Özgecan’a Uzanan Eller Kırılsın, Erkek Vuruyor Devlet Koruyor, Özgecan’ın çığlığını duydunuz mu, ‘Üç Beş Yıl Yatar Çıkarım’ ve ‘Tecavüz Erkeklik ise Biz Erkek Değiliz’” yazarak vahşi cinayeti protesto ettiler.

Eyleme Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği, Bodrum Kadın Dayanışma Derneği üyeleri,  Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, Halkların Demokratik Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin kadın kolları, Birleşik Haziran Hareketi’nin yanı sıra çeşitli sivil toplum kuruluşun üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve çok sayıda vatandaş da eyleme destek verenler arasındaydı.

Kocadon “Bu Bir İnsanlık Suçu, Böyle Bir Suç Yok”

Bodrum Belediye Meydanındaki eylemde ayrıca  Özgecan’ın katillerine en ağır cezanın verilmesi için Adalet Bakanlığına gönderilmek üzere imza kampanyası düzenledi. Kampanyaya Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da imza vererek destek olurken şunları söyledi “Bu bir insanlık suçu, böyle bir suç yok! Kim kimden kin ve nefretini alıyor? Özellikle bunun bugün bir bayana yapılmış olması ki yarın bir erkeğe de yapılabilir aynı şey. Bunu insanlık suçu olarak değerlendiriyorum ama özellikle de bir bayana yapılması, bir kadına yapılması benim için daha da bir acıdır. Çünkü insanlar zavallılıklarını güçsüzlere saldırarak göstermeye çalışıyorlar. Bu insanlar zavallıdır, tedavi görmesi lazımdır, hatta toplumdan dışlanması lazımdır. Onun için de ben özellikle hem aile bakanlığımızın hem hükümetin artık bu kadın şiddetine, kadınlarımızın uğradığı bu zulme dur demeleri için bir an önce gerekli tedbirleri almalarını istiyorum. İnsanların kılık kıyafetiyle, saçıyla başıyla, başörtüsüyle, eteğiyle uğraşmasınlar. Bırakın insanlar özgür yaşasın, rahat yaşasın. İşte bu söylemlerin arkasında yatan nedenler bunları getiriyor. Onun için benim söylemek istediğim; herkes herkesi insan olarak sevsin, hoş görsün ve her zaman bu şiddetin karşısında, insana yapılan zulmün karşısında olduğumu, özellikle de kadınlara her türlü desteği veren bir Bodrum Belediye Başkanı olarak onların yanlarında olduğumu belirtmek istiyorum..” dedi.  ”

Eyleme destek veren Asi Tayfa üyesi bir genç; “Karaktersiz insanlar sadece bunu yaptı başka bir şey demiyorum. Kendi bacıları anaları da var onları da bir düşünsünler.” şeklinde tepkisini gösterdi.

Lise öğrencisi Aleyna Oktay ise kadın cinayetlerine tepki göstermek için meydanda toplandıklarını belirterek şunları söyledi; “Ortada bulundurduğumuz çember, kızların, erkeklerin kızlara karşı bir mesafesi olduğunu ve bunu her zaman belli etmemiz gerektiğini anlatmaya çalıştık.” şeklinde konuştu.

Akşam saatlerinde meydana gelen Bodrum Kadın Dayanışma Grubu üyeleri de kalabalığın dışında meydanın farklı bir köşesinde oturma eylemi gerçekleştirdi. Grup üyeleri Pazar gününe kadar her akşam Bodrum Belediye Meydanı’na gelerek oturma eylemi yapacaklarını ve Pazar günüde bir protesto gösterisi yapacaklarını söyledi.

Eyleme katılan bir grup erkek öğrenci çember içine aldıkları kız arkadaşlarıyla birlikte meydana geldiler.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.