Bodrum Gündem

Melengeç Güven Tazeledi

Melengeç Güven Tazeledi
22.02.2015
0
A+
A-

BODRUM ZİRAAT ODASI 2. GENEL KURULUNU YAPTI Buy Orlistat

bodrum_zirat_odası_genel_kurulu_mehmet_melengeç (4)

 

Öğle saatlerinde Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi'nde düzenlenen genel kurula, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum Ticaet Odası Başaknı Mahmut Serdar Kocadon, CHP İlçe Başkanı Recai Seymen, CHP'li Meclis Üyesi Mustafa Saruhan ile Bodrum Ziraat Odası Başkanı ve Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Mehmet Melengeç, Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı ile bazı çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Bodrum Gündem Haber

buy cheap Viagra Baclofen online

Genel kurul açılış konuşmasının ardından bir başkan, bir başkan vekili ile iki katip üyeden oluşan divan heyetinin seçimi ve yoklamayla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanının mesajı okundu.
Çalışma raporunun okunması ve müzakeresi ile devam eden genel kurulda, kesin hesapların müzakeresi ve kabulü, oda meclis ve yönetim kurulunun ibrası, 2015-2019 yıllarına ait tahmini bütçenin müzakeresi ve onaylanması, 2015-2019 çalışma programının müzakeresi ve onaylanması gibi konular görüşüldü.

bodrum_zirat_odası_genel_kurulu_mehmet_melengeç (3)

SUYU DOĞRU KULLANMALIYIZ…
Genel kurulda bir konuşma yapan Bodrum Ziraat Odası Birliği Başkanı Mehmet Melengeç, odayı 4 ay önce kurduklarını söyledi. Bu süreç içinde oda yönetimi olarak kurum ziyaretleri, çiftçilerin sorunları konularında tespitler, Mumcular'da tarımın gelişmesi ve ovada nasıl bir tarım yapılması konusunda büyükşehir ve Muğla Üniversitesi ile çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu süreç içinde öncelikle mandalinanın tekrar eski durumuna getirilmesi konusunda, zeytinyağının marka olması konusunda çalışmalarımız var. Karaova'daki baraj sulamasındaki sulu tarımda olan aksaklıkları tespit ettik. Suyun doğru kullanımı ve doğru tarım yapılması konusunda da çabalarımız devam ediyor. Kurum ziyaretleriyle birlikte önümüzdeki günlerde bir fuar çalışması yapmayı planlıyoruz. Bu organik tarım olacak. İlimizde 3-4 farklı yerde fuar yapılıyor. Biz aynısını yapma düşüncesinde değiliz. Daha ziyade üretici ile tüketiciyi buluşturarak tarımda kalitenin arttırılmasına özen göstereceğiz. Aralık ayında İsmail Uğuralp'in koordinatörlüğünde güzel bir çalıştay gerçekleştirdik. Bu çalışmamız fuarla birlikte önümüzdeki süreçte daha da yaygınlaşacaktır" dedi.

TARIM SEKTÖRÜ GERİLİYOR…

Genel kurula katılan CHP İlçe Başkanı Recai Seymen de bir konuşma yaptı. Seymen, konuşmasında çiftçilerin sıkıntılarına değinerek, şunları söyledi:
"Maalesef 13 yılda Türkiye'de tarımın geldiği nokta belli. Türkiye'de 13 yılda Gayrisafi Milli Hasıla ortalama 4.7 artarken, tarım da yüzde 2.3 artmıştır. Yani tarım sektörü gerilemiştir. Yani üretim düşmüştür. Üretici tarlada harcadığı emeğin karşısını maalesef alamamaktadır" dedi.

bodrum_zirat_odası_genel_kurulu_mehmet_melengeç (5)BU ODAYI MUMCULAR’DA KURMALIYIZ…

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'da genel kurulda bir konuşma yaparak, "Bende ziraatın, toprağın ne demek olduğunu çok iyi bilen bir kardeşinizim. Yıllarca bunun içinde uğraştık. Bodrum'un ilk geçim kaynağı hayvancılık, balıkçılık, süngercilik. Bu projeleri gerçekleştirmek, bunları hayata geçirmek bizim bir vefa borcumuz. Bodrum'da ziraat odasıyla ilgili bir çalışma yapılacağını bana söylediğinde ben bu işe varım dedim, hemen de yapalım dedim. Bu odayı Mumcular bölgesinde kurarsak çok daha hızlı bir şekilde aktif bir şekilde bunu hayata geçirebileceğimizi söyledim. Ve arkadaşlarla beraber orada bu güzel odamızı kurduk. Şimdi de bundan sonraki faaliyet çalışmalarını hep birlikte götüreceğiz" dedi.

bodrum_zirat_odası_genel_kurulu_mehmet_melengeç (2)
Yaklaşık 5 saat süren genel kurulun ardından 42 delegeden 26 kişi oy kullandı. Yapılan oy sonucunda Meclis Üyeleri, Mehmet Melengeç, Mustafa Ertem, Arif Sinop, Recep Akdeniz, Hayati Değirmenci, Altan Zağlı, Ali İhsan Tepe, Halil Kocaköse, Durmuş Çelik, Alim Şiray, İsmail Özdemirci, Şazi Avcı, Hüseyin Dıngıl, Günay Şanlı'dan oluştu.
Yönetim Kurulu Üyeleri ise Mehmet Melengeç, Mustafa Erten, Arif Sinop, Recep Akdeniz, Hayati Değirmenci olarak belirlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.