Bodrum Gündem

Ömer Süha Aldan, O Anları Anlattı…

Ömer Süha Aldan, O Anları Anlattı…
22.02.2015
0
A+
A-

MECLİSTEKİ KAVGANINİÇİNDE YER ALAN MUĞLA MİLLETVEKİLİ ALDAN O ANLARI ANLATTI…

CHP Kavaklıdere ilçe örgütünün düzenlediği yemeğe katılan Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan gündeme dair sorularımızı yanıtladı.

order Prozac online Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem Haber

Geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Güvenlik Yasa Tasarısının görüşüldüğü sırada meydana gelen tekmeli, yumruklu, tokatlı ve tokmaklı kavganın tam ortasında bulunan Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan “dehşet anları” olarak değerlendirdiği o kavga anlarını anlattı.

“O gün biz içtüzükten kaynaklanan haklarımızı kullanarak, Cumhuriyet Halk Partisi olarak meclisten bu yasanın geçmemesi için çaba gösterdik. Keza Milliyetçi Hareket Partisi ile Halkların Demokratik Partisi de aynı anlayış içinde oldular. Tabi farklı nedenler olabilir. Türkiye’de şöyle bir şey var, bir yanılgıyı ortadan kaldırmak lazım. Bu yasa PKK’nın eylemlerini önlemeye yönelik bir yasa değil. Tamamı ile toplumsal muhalefeti susturmaya yönelik bir düzenleme. Yani bir seçim akşamı, muhalif insanların binlercesini gözaltına alabilir polis. Buna biz meydan vermek istemiyoruz. Bu kapsamda saat yirmiüç otuzdu, yarım saat daha tartışmalar sürseydi meclis kapanacaktı. Fakat kafaya koymuşlar muhalefete saldırmayı. Sudan bir bahane ile HDP milletvekilleri Sebahat Tuncer ve Pervin Buldan kürsüdeyken geldiler ve iki kadını da dövdüler. O gün de kadına şiddet konuşuldu aslında mecliste.”

mecliste kavga 1Ömer Süha Aldan’ın “İki kadın milletvekilini de dövdüler” demesi üzerine, “dövdüler” diyorsunuz, doğru duyuyoruz şeklindeki ısrarlı sorumuzun ardından konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Tabi ki. Tamamı ile yutturmaca yapılıyor. Şimdi kapalı oturum olduğu için kimse olayı görmedi. Ama bizzat gören insan olarak söylüyorum. Biz bu durumda onları ayırmaya gittik. O sırada Mahmut Tanal arkadaşımız bu durumu cep telefonundaki kamerası ile kaydederek tespit etmeye çalıştı. Geldiler ona saldırdılar ve tokmakla hem Mahmut Tanal arkadaşıma, hem de Aykut Erdoğdu’ya defalarca vurdu bir milletvekili. Gitti yüzsüz, yüzsüz açıkça söyledi. Ben vurdum dedi. Salladım, vurdum, dövdüm dedi. Bu arada itişme kakışma sırasında İzmir milletvekilimiz Musa Çam’da düştü ve yaralandı. Baya önemli hasarlar meydana geldi vücudunda. Bir vahşet anıydı o anlar. O gün milletvekili olduğuma bile lanet ettim o gece. Biz dedim nasıl bir meclisteyiz? Demokrasi bunun neresinde? 300 kişilik çoğunluğun arkasına sığınarak resmen bizlere saldırdılar. Kabul edilir bir şey değildir. Bu bir anlamda bunların neler yapabileceğinin bir göstergesidir. Halkımızın uyarıyorum. Bizler mecliste ciddi bir muhalefet yapıyoruz. Gerekirse burada öleceğiz kararlıyız. Halkımızdan da destek bekliyoruz ama.”

mecliste kavga 2Muğla Milletvekili Aldan halkın bir kenarda köşede durup, televizyondan izleyip bunlarla baş edilmez anlayışını bir yana bırakmalarını isteyerek, Halkın en büyük güç olduğunu ve halkın gücünü de yanlarında hissetmek istediklerini kaydetti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun halkı sokağa davet etmesi ile ilgili olarak ise şu değerlendirmeyi yaptı;

“Halkın en büyük güçtür. Halkın gücünü de yanımızda hissetmek istiyoruz. Çeşitli il ve ilçelerde bu türde oluşmaya başlayan tepkileri saygı ile karşılıyoruz ve daha fazlasını bekliyoruz. Halk sokağa çıkıp, bir anlamda demokratik bir ortam içerisinde tepkisini dile getirdikçe, AKP iktidarının geri adım atacağına da inanıyoruz.”

buy cheap Viagra mecliste kavga buy Accutane Muğla Milletvekili ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Hukuk Danışmanı Ömer Süha Aldan Pazar akşamı TBMM Genel Kurulunda bir konuşma yapacağını da ifade ederek konuşması ile ilgili şu bilgileri verdi;

“İstihbari dinleme dediğimiz, gizli dinleme, yani telefon dinlemelerine ilişkin polise daha büyük yetkiler veren bir madde üzerinde olacak. O maddeye ilişkin eleştirilerimi dile getireceğim. Türkiye’de ki giderek otokrat hale gelen yapı üzerinde duracağım. Yani Cumhurbaşkanı şöyle bir şey söylüyor; biz atalarımızdan bu yana gelen liderlik sistemini uygulayacağız diyor. Bu “ben demokrasiyi rafa kaldıracağım” demektir. Bunu eleştiren bir konuşma olacak.”

Muğla Milletvekili Aldan Kavaklıdere CHP örgütü tarafından düzenlenen yemeğin ardından gece Ankara’ya döndü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.