Bodrum Gündem

Yokuşbaşı’nda Araçlar Birbirine Girdi

03.03.2015
0
A+
A-

YOKUŞBAŞI’NDA “BİTKİSEL” KAYNAKLI ZİNCİRLEME KAZA!

bodrum_yokuşbaşında_araçlar_birbirine_girdi (8)

Bodrum’da bir araçtan dökülen bitkisel atık yağın neden olduğu trafik kazasında aralarında otobüs ve kamyonetinde olduğu 10 araçlık zincirleme trafik kazası meydana geldi, Bodrum-Milas karayolu bir saat trafiğe kapandı.

Bodrum-Milas karayolu Emin Anter Bulvarında, Bodrum’dan Milas istikametine seyreden bir araçtan yola atık bitkisel yağ döküldü.
Yaklaşık 500 metrelik bir alana dökülen yağ nedeniyle kayganlaşan karayolunda, Turgut Mıstık’ın idaresindeki 48 VE 600 plakalı kamyonet, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu savrularak Bodrum’dan Van’a giden bir yolcu otobüsüne çarparak durdu.
Meydana gelen ilk kazanın ardından 8 araç daha kazaya karıştı. Bazı araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana gelirken, Bodrum-Milas karayolu trafiğe kapandı. Bölgeye çok sayıda polis ve belediye ekipleri sevk edildi. Ekipler yağın döküldüğü yaklaşık 500 metrelik alana talaş dökerek başka bir kazanın yaşanmasını önledi.
Kazanın ardından otobüs şoförü ile kamyonet sürücüsü arasında bir süre tartışma çıktı. Tartışma kazaya karışan diğer araç sürücülerinin araya girmesiyle gerginlik yatıştırıldı.
Kamyonet sürücüsü Turgut Mıstık, gazetecilere yaptığı açıklamada, yola dökülen yağ nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini sağlayamadığını ve savrularak otobüse çarptığını söyledi. Bodrum’dan Van’a giden otobüsün ikinci kaptanı Ferit Özer ise “Yolun kaygan olması nedeniyle kaza meydana geldi. 45 dakikadır bekliyoruz. Araçta 25 yolcumuz var. Yolun açılmasını bekliyoruz” Vermox online dedi.
Yaklaşık bir saat süren çalışmaların ardından yol trafiğe açıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.