Bodrum Gündem

51.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda BODRUM YOK…

51.Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda BODRUM YOK…
09.03.2015
0
A+
A-

cheap Cialis Professional buy Tadalafil online generic Lithium SLIDE

Türk spor dünyasında Uluslararası anlamda en dikkat çekici etkinliklerden biri olan ve bu sene 51’incisi gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’ndan Bodrum’un çıkartılması büyük yankı uyandırdı.

Bodrum Gündem Haber
Birçok Bodrumlu artık geleneksel hale gelen ve Bodrum’un uluslararası ölçekte tanıtımına büyük katkı sağlayan bisiklet turunun rotasından bu sene Bodrum’un çıkarılmasına oldukça üzüldü. Türkiye Bisiklet Federasyonu Organizasyon Direktörü Aydın Ayhan Güney,yaptığı açıklamada bu sene 51’incisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarışlarından Bodrum’un çıkartılmasının herhangi özel bir sebebinin olmadığını söyledi.
Bu Yıl Bodrum Yok Ama Seneye Muhakkak Olacaktır…
Bodrum’un 7 yıldan bu yana aralıksız olarak turda yer aldığını ifade eden Güney, “Turu her yıl bizim biraz değiştirmemiz gerekiyor. Çünkü her sene aynı parkur geçiliyordu. Bu sene Bodrum’a denk geldi. Geçen senelerde iki yıl İzmir yoktu, Antalya yoktu, Fethiye çıktı, girdi o sebeple parkur değişikliği oldu, rotasyondan dolayı” dedi. Bodrum’un önümüzdeki yıllarda tura mutlaka tekrar gireceğini ifade eden Güney, “Özel bir sebebi yok. Seneye veya ondan sondaki sene Bodrum mutlaka girecektir. Bodrum’u biz çok seviyoruz. Yıllardan beri kesintisiz olarak hep Bodrum’a gittik çok güzel bir yer olduğu için. Şuana kadar kesintiye uğratmadığımız yer bir Bodrum, Marmaris ve İstanbul var. 7 yıldır gidiyoruz. Ama artık bir rotasyona girmek gerekiyor. Takımlarda aynı parkur olduğu zaman olmuyor. Kurallara göre değişiklik yapmamız gerekiyordu” diye konuştu.
Bodrum’un her zaman bu tür organizasyonları sahiplenen bir yer olduğuna dikkat çeken Güney, “Bodrum’u biz de çok seviyoruz. Çok üzüldük ama yapacak bir şeyimiz yok. Seneye de Marmaris’e denk gelebilir. Özel bir sebebi yok. İlgi, alaka ve konaklamadan son derece memnunuz” şeklinde konuştu. Güney, etap öncesinde parkur çalışmalarını da yaptıklarını anlatarak, “Parkur çalışmalarını biz yapıyoruz. Bir kaç tane alternatifi federasyona veriyoruz, son onayı federasyon veriyor. Biz çalışma yaparken yol durumlarına dikkat ediyoruz, Uluslararası kurallar var onlara göre parkur çalışmasını sunuyoruz. Bu sene Aydın, Manisa var yarışta. Bu yarışları tüm genele yaymaya çalışıyoruz. Önümüzdeki yıl Bodrum büyük ihtimalle olacaktır” ifadelerini kullandı. –

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.