Bodrum Gündem

Av. Zeynep Küçük “Annelerimizi Doğru Yetiştirmemiz Lazım”

09.03.2015
0
A+
A-

türkiye liseliler birliği (1) misoprostol online purchase Prozac

Türkiye Liseliler Birliği (TLB) tarafından Bodrum Ticaret Odası’nda, Cumhuriyet Devrimi’nde Türk Kadınının Önemi’ başlıklı bir konferans düzenlendi.

Bodrum Gündem Haber misoprostol tablets

Bodrum’da ‘Cumhuriyet Devrimi’nde Türk Kadını’nın Önemi’ başlıklı konferansta, kadınların gücünü önce kadınlar tarafından bilinmesi gerektiğini düşündüğünü belirten Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Zeynep Küçük, “Annelerimizi doğru yetiştirmemiz lazım. Öncelikli olarak doğru erkek çocuklar yetiştirecek anneler yetiştirmemiz lazım” dedi.

Konferansta Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Zeynep Küçük ve TLB (Türkiye Liseliler Birliği) Genel Başkanı Bora Çelik konuşmacı olarak yer aldı.

“Doğru Erkek Çocuklar Yetiştirecek Anneler Yetiştirmemiz Lazım”

‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden söz ederek kadınların inançları uğruna çok rahat ölebilen varlıklar olduğunu savunan Küçük “Kadınların gücünü önce kadınlar tarafından bilinmesi gerektiğini düşünüyorum. Buraya gelirken radyoda dinledim. Kadınların yüzde 33’ü eşlerinden gördükleri şiddeti mesela, eşlerinden tokat yemeyi karı koca ilişkisi içerisinde olabilecek bir şeymiş gibi algılıyorlarmış. Hepimiz diyoruz ki ‘Erkek çocuklarını eğitsinler, çocuklarını doğru yetiştirsinler’ Annelerimizi doğru yetiştirmemiz lazım. Öncelikli olarak doğru erkek çocuklar yetiştirecek anneler yetiştirmemiz” dedi.

Sözlerini “Atatürk ün gösterdiği 6 Ok birbirinden ayrılamayacak, hepsi birbirini tamamlayacak ana hedeflerdir” diye devam eden Küçük şunları söyledi:

“ Her kadının öncelikle bu 6 Ok’un anlamını iyi bilmesi ve bütün olarak kabul etmesi, birbirinden ayrılmayacağını bilmesi gerekir. Yani ben bir milliyetçiyim diyen birinin, Halkçılık ile Milliyetçilik’in birbirinden ayrılmayacak iki unsur olduğunu önce kadınlarımızın bilmesi gerekir. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin gençlerin ve kadınların elinde yükselebileceğine inanıyorum. Bir gurubun yarısını eve bağladığımız zaman diğer yarınsının o ülkeyi yalnız başına kalkındırabilmesi, taşıması, Cumhuriyet ilkelerini yerine getirmesi mümkün değil”

“Türkiye Laiktir Laik Kalacak Sloganı Atmaktan Öteye Geçemezsin”

Kadın mücadelesinin kazanımlarını peri bacasının oluşumunda geçen uzun sürece benzeten TLB (Türkiye Liseliler Birliği) Genel Başkanı Bora Çelik ise “ Kadın mücadelesinin kazanımları da böyle ilerledi. Birden bire değil. Belli birikimlere yaslana yaslana büyüdü ve şu anki hallerini aldı. Tarihimizden koparsak, o gelişim sürecinden kopuk hareket edersek ve ayağımız bu topraklara basmazsak savrulur gideriz. Kadın mücadelesinde Laiklik’i tek başına ele alırsan, devrimcilikten uzaklaştırıp, İzmir’in sahillerinde, kordonda elinde birayla ‘Türkiye laiktir laik kalacak’ sloganı atmaktan öteye geçemezsin” dedi.

Katılımın çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu konferansın düzenlendiği salonun duvarına Türkiye Liseliler Birliği (TLB) tarafından üzerinde Mersin’de öldürülen Üniversite Özgecan Aslan’ın fotoğrafı ve ‘Mücadelemizde yaşayacaksın’ yazısı bulunan pankart asıldı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.