Bodrum Gündem

Çağdaş Kadınlar Bodrum’da, Kadınlar Günü’ne Özel Konser Verdi

09.03.2015
0
A+
A-

Retin-A cream Purchase Retin-A çağdaş kadınlardan kadınlar günü konseri (1)

Bodrum Belediyesinin destekleriyle düzenlenen Çağdaş Kadınlar Oda Orkestrası’nın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel olarak hazırladıkları Klasik Batı Müziği konseri, Bodrumlu sanatseverlerden ilgi gördü.

metoclopramide without prescription Bodrum Gündem Haber

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Opera ve Balesi ile 9 Eylül İzmir Devlet Konservatuarı Sanatçıları tarafından 1994 yılında kurulan Çağdaş Kadınlar Oda Orkestrası, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Bodrum’da konser verdi. Konseri Bodrum Belediyesinin kadın meclis üyeleri Funda Akçalı ile Seval Aktaş başta olmak üzere çok sayıda sanatsever izledi.

“Barok’tan… Tango’ya…” adı verilen, Klasik Batı Müziğinin seçkin eserlerinden örneklerin sunulduğu ücretsiz ve halka açık olarak düzenlenen konser, Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Konsere Bodrum’da yaşayan çok sayıda sanatsever ilgi gösterdi.

Baş Kemancı Başak Büyükdeğirmenci’nin yönetimindeki konser 2 bölümden oluştu. İlk bölümde Tomaso Albinoni – Adagio, J.S.Bach Prelvid – Fug, A. Vivaldi – Concerto in Sol Maggiore (Alla Rustica), J.Haydn – Serenade, A. Vivaldi – Concerto in Re Minore gibi Klasik Batı Müziği sanatçılarının eserleri yorumlandı.

İkinci bölümde ise S.Rachmaninpv – Vocalise, J.Williams – Schindler’s List, N. Celal Andel – Tango Özleyiş, A. Piazzola – Oblivion, A. Piazzola – Scent of a Voman ve yine A. Piazzola’dan Liebertango adlı eserleri yorumlayan orkestra, sanatseverlerden bol bol alkış aldı.

Birinci kemanda Deniz Akıncı, Başak Büyükdeğirmenci, İrde Kocaoğlu ve Sevil Çağlar yer alırken ikinci kemanda Seçil Türker, İlkin Ünsal ve Hatice Handan Gürkan; viyolada Nurdan Sönmez, Zeliha Özel ve İlgin Çelenoğlu; viyolonselde Pelin Karayılan, Başak Yalçın, Cansu Baygün, Ayşe Dilbaz; piyanoda da Ece Özdeniz yer aldı.

Sanatseverler, konser sonunda Çağdaş Kadınlar Oda Orkestrası’nı ayakta alkışladı. Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri de Baş kemancı Başak Büyükdeğirmenci ve orkestraya sunduğu çiçek, plaket ve çeşitli hediyelerle teşekkür etti.

Meclis Üyesi Funda Akçalı gecede yaptığı konuşmada; “Türk kadını yerlerde sürünmeye değil, omuzlar üstünde göklere yükselmeye layıktır. Mustafa Kemal Atatürk’ün yolunda Cumhuriyet devrimleriyle kazandığımız haklarımızı; bilimin, aklın, sanatın ışığında korumaya ve geliştirmeye kararlıyız. Çağdaş kadınlar olarak orkestramıza da güzel konserleri için çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.