Bodrum Gündem

Kadına Şiddet Eyleminde Bile Kadına Sözlü Şiddet Uygulandı…

09.03.2015
0
A+
A-

order Colchicine online SLIDE

Birleşik Haziran Hareketi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliğinde kadına şiddeti anlatan pandomim gösterisi düzenlendi, dilek fenerleri uçuruldu.

Bodrum Gündem Haber Buy cheap Lasix

Slogan atan ve şiddeti protesto eden kadınların üzerine yürüyen bir erkek “Yeter artık yaptığınız ayıp erkekler size ne yaptı “ diyerek kadının elindeki kağıdı almaya kalkınca gerginlik yaşadı, gerginliğin büyümesini sivil polisler önledi.

Birleşik Haziran Hareketi tarafından Bodrum Belediye Meydanı’nda Pazar günü akşam saatlerinde düzenlenen 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne yaklaşık 80 kadın katıldı. Erkeklerinde destek verdiği eylem sırasında kadınlar ellerinde “Sokakta Evde İşyerinde Her Yerde Kadın ” “Ekmek İçin Gül İçin” “Birimiz Hepimiz, Hepimiz Kadınlar İçin” Kürtçe “Jin Jiyan Azadi (Kadın yaşam Özgürlük)” yazılı dövizler taşıdı. Etkinlikte Düşler Gemisi Tiyatro Gurubu Sanat Yönetmeni Cengiz Tunç ‘un yazdığı kadına Şiddet Temalı pandomim gösterisini tiyatro sanatçısı Tülin Mertcan sergiledi. Mertcan7ın şiddet gören bir ev kadınını canlandırdığı oyun büyük ilgi gördü.

Kadın Eyleminde Sözlü Şiddet… buy Disulfiram

Pandomim gösterisinin ardından slogan atan ve şiddeti protesto eden kadınların arasında yer alan Mürvet Geçeren “Türkiye’de kadınların yaşadıkları şiddet ve cinayet olaylarının önlenemediğini anlatan yazısını “ okurken adının Mesut Kerli olduğu öğrenilen bir kişinin Geçeren’in kadınların arasına girip Geçeren’in elindeki yazıyı “Yeter artık yaptığınız ayıp erkekler size ne yaptığınız” diye bağırarak almak ve Geçeren’i tartaklamak istemesi etkinliği yakından takip eden sivil polisler tarafından hızlı müdahale ile son anda önlendi. Yaşanan gerginlikte Birleşik Haziran Hareketi’nin erkek destekçileri de M.K.’ye sert tepki gösterdi, M.K. polis tarafından göz altına alınarak belediye meydanından uzaklaştırıldı.M.K.’nın daha sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.

13 Yıldır Bu Ülkeyi Bir Kadın Düşmanı Yönetti…

Etkinlikte basın açıklaması yapan hareketin sözcülerinden Serap Kalkan “Kadının uyanışı, kadının boyun eğmememiz yeni bir çağın işaretidir. Kadına şiddete davetiye çıkaran ülkemizdeki bazılarının sonu yaklaşmaktadır. Onların kimler olduğunu biliyoruz, biliyorsunuz. Bu suç şebekesinin elebaşını da hepimiz biliyoruz. Bu suç örgütünün lideri, doğurun, anne olun evinizde oturun diye buyurdu, kadın cinayetlerini duygusuzca izledi, cinayetler artmıyor sadece görünür hale geldi, dedi, Kadınları gericiliğin kurallarına mahkum etti, kadınları yoğun sömürüyle işsizlik tehdidi ile ve işyerlerinde ayrımcılık ve tacizle baş başa bıraktı. 13 yıl boyunca bu ülkeyi bir kadın düşmanı yönetti ve yönetmeye devam ediyor. Bunun daha fazla sürmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Yaklaşık bir saat süren etkinlik

Eylam, Kadınların dilek fenerlerini uçurması ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.