Bodrum Gündem

Sosyalist Bodrum Belediye Başkanlığından Duyuru NO:1

sosyalist-bodrum-belediye-başkanlığından-duyuru

27 Haziran 2019 Seçimlerini bize kazandıran barış, özgürlük, eşitlik, akla ve bilime uygun kültür ve sanat, emek ve doğadan yana olan Bodrum Halkları’na teşekkür ederiz. Biz sosyalistiz, devrimciyiz, marksistiz, hümanistiz, her türlü şiddete ve savaşa karşıyız ve Dünya Devrimi’nin gerçekleşmesi için demokratik yöntemlere ve yasalara uygun olarak çalışacağız. Evrensel İnsan Hakları’nın geliştirilmesi için, insanın insanı sömürmeden, dayanışmayla, doğayla uyum içinde yaşamayı sağlamak, ezilen emekçi sınıfın ve indigenismo (yerli) halkların çıkarlarını korumak için çalışacağız. Fikir emeği ile kol emeğini eşit tutuyoruz.

Bodrum Yarımadası’nın tüm dünya tarafından “Doğa Ve Kültür Koruma Alanı” olarak tanınması için çalışacağız. Sermayenin işgali sona ermiştir.

Belediye Meclisi’nde çoğunluktaki üyelerimizin oylarıyla ilk toplantımızda aldığımız iki kararı halklarımıza ilan ederiz :

1. Bodrum Yarımadası’nın tümünde çimento satışları karneye bağlanacaktır.

2. Bodrum Yarımadası’nın tümünde reklam panoları sökülecektir. Reklam panosu yasaklanmıştır. Tanıtım yapmak isteyen firmalar doğal ahşap malzemeden imal edilecek tabelalar yaptıracaklardır.

2.A. Tabelalar belediyemizin Mimarlık Komitesi Estetik Birimi’nin onayını alacaktır. Komitemizin onayı ile doğal ahşap malzeme dışında malzemelerden üretilecek, sanat eseri sınıfında olan işlerin yapılmasına ve izlenime açılmasına izin verilecektir.

2.B. Tabelaları üretecek olan ustalar,  belediyemizin Sanatlar Komitesi’nin belirleyeceği yer ve emek ile teori ve uygulama sınıflandırmasına uygun olarak üç bölüme ayrılacaktır.
2.B.1. 1.Sınıf işler : En az kırk yıldır Bodrum’da çalışan ustalar.
2.B.1. 2.Sınıf işler : En az yirmi yıldır Bodrum’da çalışan ustalar.
2.B.3. 3.Sınıf işler : En az yedi yıldır Bodrum’da çalışan ustalar.

Seçimin ertesi ilk toplantımızda aldığımız bu kararlar yalnızca bir başlangıçtır. Belediye meclisimizin aldığı karar ile bundan böyle Belediye Meclis toplantıları TV’de canlı olarak yayınlanacak ve halklara açık olacaktır.

Halklarımıza saygıyla duyururuz.

Sosyalist Bodrum  Belediye Başkanlığı

***

Sonra ne mi oldu?

1.Final : Basın önce bu kararla dalga geçti, sonra gösteriler oldu, Ankara’nın desteğini görünce bu işin ciddi olduğuna ikna olan sermaye, Belediye Başkanı’na rüşvet teklif etti. Başkan reddetti. Sermaye on kat fazlasını teklif etti. Başkan inatçı birisiydi kabul etmedi, rüşvet teklif edenleri belgeleyerek tutuklattı. Başkan’ın otuz yıllık bir ahbapı yanına gitti, “Memeet! Tabelalar tamam ama gel şu karne işinden vazgeç” dedi. Başkan, adamı kovmaktan beter etti. O akşam evinin kapısında bacağından vuruldu. Gösteriler oldu. Bir iki ay geçti, Başkan göreve döndü. “Karneyi uygulayacağız” dedi. Karne uygulanmaya başlandı. Bir iki ay sonra Başkan Milas’a giderken aracı bir kamyonla çarpıştı, şöför yaralandı, başkan öldü. Son.

buy Clonidine order Topamax on line purchase Furosemide 2.Final : Basın önce bu kararla dalga geçti, sonra gösteriler oldu, Ankara’nın desteğini görünce bu işin ciddi olduğuna ikna olan sermaye, Belediye Başkanı’na rüşvet teklif etti. Başkan reddetti. Sermaye on kat fazlasını teklif etti. Başkan inatçı birisiydi kabul etmedi. Başkan’ın otuz yıllık bir ahbapı yanına gitti, “Memeet! Tabelalar tamam ama gel şu karne işinden vazgeç” dedi. Başkan tamam dedi. Çok ünlü biri oldu. Son.

Not : Siz de istediğiniz finali yazabilirsiniz. (Örnek : Başkan değil de eşbaşkanlar olsun daha çok kişi ölsün…)

devrim_şehidi_mehmet_abi

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Şenol Cömert dedi ki:

    Hayali bile güzel …
    Gerçeğe dönüştüğü günleri görmek dileğiyle..
    Kalemine sağlık sevgili dostum.

  2. engin dedi ki:

    Öyküyü şöyle yapsak.
    Bodrumda bin liraya çalışıp bin lira kira ödeyen işçiler 2015 yılında kaymakamlığı ve belediyeyi protesto ettiler. Hayat durdu. Toplanan 10000 kişi gören ve hayatı işçilere zehir edenler korkudan evlerine kapandılar. İşçiler kendi seçimlerini yaptılar ve başkan seçmediler.