Bodrum Gündem

Berkin Elvan Bodrum’da Anıldı

12.03.2015
0
A+
A-

SLIDE order misoprostol

Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün sonra bugün yaşamını yitiren Berkin Elvan Bodrum’da düzenlenen etkinlik ile anıldı. Etkinliğe katılımın az olması eylemcileri isyan ettirdi.

Bodrum Gündem Haber order Paxil online

İstanbul’daki gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulduktan 269 gün sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan için Birleşik Haziran Hareketi Bodrum Gurubu tarafından Bodrum Belediye Meydanı’nda eylem düzenlendi. Berkin Elvan’ın fotoğrafının üzerinde bulunduğu ve “Gülüşün Gibi Güzel Onurlu Yarınlar Kuracağız” yazılı pankart açan eylemciler sık sık “Berkin’in Katili AKP’nin Polisi” “Katillerden Hesabı Bu Halk Soracak” ve “Berkin Elvan 15’inde Bir Fidan” sloganları atıldı. Eyleme Eğitim-Sen’ üyesi öğretmenlerinde destek verdiği görüldü. Gurup adına basın açıklaması yapan Bülent Eren “Berkin’in 14 yaşından, 15 yaşındaki yoğun bakımdaki direnişinden, 16 kiloya düşmüş bedeninden, 2 milyona yakın insanın katıldığı cenazesinden, mezarından ve hatta sokaklardaki duvarlara boyanmış resminden ödü kopan, tir tir titreyen, eli ayağına dolanan, annesini yuhalatan, 2 seçim döneminde mitinglerinde Berkin’in adını ağzından düşürmeyen iktidar sahipleri, RTE ve ona biat edenler şunu iyi bilsin: Ölümünden sonra fotoğrafından, isminden korkanlar, Berkin hayattayken ona ancak sinsice, saklanarak ve sokaktan çıktığı anda hem de bir çatışma ve olay yokken, kafasına nişan alıp ateş ederek öldüren korkak katiller, onun yürüdüğü, güldüğü, uçurtma uçurduğu, misket oynadığı, koştuğu, halay çektiği, türkü söylediği o sokaklara giremezdiniz. O sokaklar cesur, onurlu, dürüst insanlarındır çünkü… Bu ülkede yargının, yürütmenin ve kolluğun tek amiri sensin sayın RTE. Sana soruyoruz: Berkin Elvan Dosyası Nerede? Burak Can ve Yasin dosyalarını 2 haftada yargıya teslim eden adaletiniz ve kolluk çalışmanız varken, devletin katlettiği çocuklarımızın dosyalarının mahkemelere gelmesi için ne zaman harekete geçeceksiniz?” dedi.

purchase Baclofen Katılımın Az Olması Üzdü

Eyleme katılan gurubun sözcülerinden Egemen Öztüregen’de “Geçtiğimiz yıl bugün bu alanda yüzlerce binlerce kişi vardı oysa bugün görüyoruz ki bir avuç insan Berkin Elvan için burada toplanmış. Berkin Unutuldu mu, hesabı soruldu mu, adalet yerini buldu mu da bugün burası boş. Anaların öfkesi katilleri boğacak, berkinin yiyemediği ekmeği Bilal oğlana yedirmeyeceğiz” diyerek sitemini dile getirdi. Eylem Berkin Elvan anısına dilek balonlarının uçurulması ile sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.