Bodrum Gündem

Adınız Listede Var mı?

Adınız Listede Var mı?
13.03.2015
0
A+
A-

SEÇMEN LİSTELERİ ASKIYA ÇIKIYOR!

seçmen_listeleri_askıda
7 Haziran’da yapılacak genel seçimler için geri sayım sürüyor. Genel seçimler öncesinde seçmen listeleri 14 Mart 2015 Cumartesi günü muhtarlıklarda askıya çıkacak.
Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) açıkladığı seçim takvimi kapsamında, yurt içi ve yurtdışı seçmen listeleri 14 Mart 2015 Cumartesi günü, saat 08.00’den itibaren, 27 Mart 2015 tarihine kadar mahalle muhtarlıklarında askıya çıkarılacak.
Buna göre, tutuklu ve taksirli suçlardan hükümlü askı listeleri de güncelleştirilmek üzere asılacak. Yurtdışı seçmen kütüğü “www.ysk.gov.tr” adresinde ilan edilecek ve itirazlar başlayacak. “www.ysk.gov.tr” adresinden bina bazında seçmen kayıtlarının sorgulanmasına da yarın başlanacak.

treating male impotence

Ayrıca siyasi partiler, Cumartesi günü saat 17:00’ye kadar, hangi seçim çevrelerinde hangi usul ve esaslarla aday tespiti yapacaklarını YSK’ya bildirecek, YSK da bunu ilgili seçim kurullarına 15 Mart’ta iletecek.

İlgililer vatandaşların seçimlerde oy kullanma sırasında sorun yaşamaması ve bu vatandaşlık hakkından mahrum kalmamaları için, anılan süre içerisinde kayıtlarını kontrol ederek gerekli girişimlerde bulunmaları gerektiğini belirttiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.