Bodrum Gündem

Hangi Caddeleriniz Büyükşehire Bağlanacak?

16.03.2015
0
A+
A-

Premarin SLIDE

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Kurulu 5. genel kurul toplantısı Büyükşehir Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Bodrum Gündem Haber buy Indocin Asacol without prescription

Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Müfit Bayram başkanlığında yapılan genel kurul toplantısına , Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri, Emniyet, Jandarma, Karayolları, Şoförler ve Otomobilciler Odası, Liman Başkanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin temsilcileri katıldı.

UKOME toplantısında gündemdeki maddelerden öne çıkanlar ise şu şekilde sıralandı;

Büyükşehir Belediyesince Milas, Yatağan, Kavaklıdere, Ula, Marmaris, Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Fethiye ilçelerinde tespit edilen yerlere yeni Belediye otobüs hatları kurulması.

Ticari taşımacılık yapan minibüslerin TM plakaya dönüşüm sürelerinin (2) ay uzatılması ve süre sonunda dönüşüm yapmayanlara cezai işlem uygulanması.

Kış döneminde çalışan ancak turizm sezonunda atıl kalan ‘S’ plakalı araçlardan (5) yaş ve daha altı olanların turizm taşımacılığında kullanılabilmesi.

Kendi adına İl Trafik Komisyonu Kararı bulunmadığı için güzergah izni alamayan taşımacıların bağlı bulunduğu kooperatif veya birliklere ait kararlar ve istenen diğer belgelerle birlikte başvurmaları halinde güzergah izni verilmesine.

Muğla- Bodrum Hattında faaliyet gösteren Muğla, Yatağan, Milas ve Öz Bodrum Kooperatiflerinin birleşmesi. Ayrıca vatandaşların bahse konu güzergahta ulaşım ile ilgili yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik olarak bahse konu kooperatifler için 2007-16 sayılı İl Trafik Komisyonu Kararının uygulanmamasına yönelik kararlar alındı.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Alper Kolukısa yaptığı açıklamada, alınan kararların Muğla İli ulaşım düzeni bakımından oldukça önemli olduğunu belirterek şunları söyledi; “Gerçekleştirilen UKOME toplantısına katılan tüm kurul üyelerine halk odaklı hizmet anlayışından ve gösterdikleri yoğun ilgiden dolayı teşekkür ediyor ve özellikle yeni kurulacak belediye otobüs hatlarının vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim.” dedi.

Öte yandan, Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanındaki yollar Mart ayında gerçekleştirilen Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında görüşülerek oy birliği ile karara bağlandı. Buna göre; Bodrum’da, Mümtaz Ataman Caddesi, Mümtaz Ataman Caddesi ile Atatürk Caddesinin kesiştiği yerden iskeleye kadar, Adliye ile Karayolu arası, Yalıkavak-Gündoğan yolundan Şehit Uğur Öztop Caddesi ile Gündoğan garajına bağlantı ve Akasya caddesi Büyükşehir Belediyesi’nin yetki alanına girdi.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.