Bodrum Gündem

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) Yapıldı

16.03.2015
0
A+
A-

YÜKSEKÖĞRETİME GEÇİŞ SINAVI (YGS) MUĞLA’DA MENTEŞE, MİLAS VE FETHİYE SINAV MERKEZLERİNDE YAPILDI…

purchase Lithium Retin-A without prescription

ygs sınavı muğla yapıldı (17)

buy Retin-A online Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) 171 merkez, 6 bin 853 bina, 109 bin 307 salonda, 314 bin 861 görevliyle gerçekleştirildi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

ÖSYM Başkanı Ali Demir, bu yıl geçen yıla göre sınava girecek kişi sayısında 50 bin artış olduğunun bilgisini verdi. 2015 yılı YGS sınavında toplam 2 milyon 46 bin 583 aday ter döktü. Soru kitapçıkları çok yoğun güvenlik önlemleri altında sınavların yapılacağı merkezlere ulaştırılırken, araç takip sisteminden, kameralı takip sistemine kadar teknolojinin bütün olanaklarından faydalanıldığı ifade ediliyor.

YGS’de 160 soru için 160 dakika verildi ve saat 10:00’da başlayan sınav 12.40’da sona erdi. Lakin görme engelli adaylar için 30 dakika ek süre verildi. Sınava katılanlar yanlarında sadece içme suyu getirebildiler, kalem, kalem traş ve silgi ÖSYM tarafından verilirken, kalem kutularının içinde peçete ve şeker de bulunuyordu.

Bu yıl Muğla Büyükşehir Belediyesi tüm Türkiye’ye örnek olacak bir uygulamayı da gerçekleştirdi. 15 Mart 2015 Pazar günü sınava girecek adaylar ve görev yapacak kamu görevlilerinin, sınav merkezi olan Menteşe, Milas ve Fethiye ilçelerinde toplu taşıma araçlarına, sınav giriş veya görevlendirme belgelerini göstererek ücretsiz binebileceği belirtildi. Fethiye ilçesinde ücretsiz faydalanılabilecek toplu taşıma araçları, otogardan Çatalaçık ve Değirmenbaşı okullar bölgesine saat 07.00’den 13.00’e kadar hizmet verecek. Milas ilçesinde ise otogardan hareket edecek otobüsler Ören-Milas, Ticaret Lisesi, Doktor Mete Ersoy Lisesi, Merkez Ortaokulu ve Anadolu Lisesi güzergahında 07.00’den 13.00 saatler içerisinde hizmet verdiler. Menteşe ilçesinde ise otobüsler, otogardan hareket ederek üniversite yerleşkesi ve ilçe merkezindeki okul güzergahında yine aynı saatler arasında hizmet verdiler.

Milas Mesleki Eğitim Merkezi’nde sınava girenlerin aileleri ile yaptığımız röportajlarda sınava giren evlatlarının yoğun bir çalışma süreci yaşadıklarını ve çok stresli oldukları ifade ettiler. Bir veli ise taşımalı eğitim sisteminin sorun olduğuna dikkat çekerken, öğrencilerin okullarına ancak 45 dakikada ulaşabildiklerini ve bu nedenle başarılarının düşük olacağını iddia etti.

YGS sınavının son 30 dakikasında bazı öğrenciler sınavlarını tamamlayarak çıktılar. Öğrenciler, özellikle Türkçe sorularının çok uzun ve yoruma bağlı yanıtlarının olduğunu ifade ederken, Matematik sorularının zor olduğunu söyleyen öğrenci sayısı ise oldukça fazlaydı.

Diğer taraftan 2015 YGS sorular ve cevapları saat 15.00’de açıklandı. ÖSYM 2015 YGS soru ve cevapları ais.osym.gov.tr’den yayınlandı.

Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyeceği bilgisi verilirken, adaylar, YGS sonuçlarını, TC. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden öğrenebilecek.
YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar isterlerse LYS’lere başvurabilecek. LYS’lere başvurular, 8-21 Nisan 2015 tarihleri arasında yapılacak. LYS’ler 81 il merkezi ve Lefkoşa’da yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.