Bodrum Gündem

ÖZAY KARTAL’IN YAZISINA AK PARTİ’DEN SERT YANIT

17.03.2015
0
A+
A-

doxycycline online

 AK PARTİ İLÇE BAŞKANI BODRUM’DA KIRKHARAMİLER BAŞLIKLI SERT BİR BASIN AÇIKLAMASI YAPTI…

 ÖZAY-KARTALIN-YAZISINA-AK-PARTİDEN-SERT-YANIT

Özay Kartal’ın “Bodrum’da IŞID Zihniyeti” başlıklı köşe yazısı Ulusal Basında yer alınca, Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp’te “Bodrum’da Kırkharamiler” başlıklı bir basın açıklaması ile Özay Kartal’a yanıt verdi.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

2010 yılında başlayan Bodrum Yarımadası İçme Suyu İsale hattı projesi kapsamında yapılan çalışmalar sırasında Antik Myndos kentinin Nekropol alanında, Helenistik Dönem’e ait üç mezar bulunmuştu. 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları’nı Koruma Kanunu gereği, kurtarma kazısı, mezarların bulunduğu alanın Turgutreis-Gümüşlük-Yalıkavak hattını birbirine bağlayan 8 kilometrelik ana yol üzerinde olması nedeniyle su hattı projesi durdurularak yeni bir proje yapılmıştı. Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun 20 Şubat 2015 tarihli ve 3166 nolu yazısı gereği 2 bin 500 yıllık mezar yetkililerin denetiminde usulüne uygun bir proje ile kapatılarak koruma altına alınmıştı.

KOCADON’UN DANIŞMANI ÖZAY KARTAL’DAN SERT ELEŞTİRİ…

6 Mart günü Müze Müdürü Emel Özkan ve yetkililer ile birlikte AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, basın açıklaması ile mezarın usulüne uygun olarak kapatıldığı yönünde yapılan basın açıklamasının ardından, Özay Kartal köşesinde “Bodrum’da IŞID Zihniyeti” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Ulusal basının da ilgisini çeken yazı çeşitli haber sitelerinde yer bulurken, yapılan haberlerde “Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon’un danışmanı Özay Kartal da bu durumu ‘Bodrum’da IŞİD zihniyeti’ başlıklı yazılı açıklamayla eleştirdi.” Şeklinde verilmesi de dikkat çekti.

Çok sert eleştirilerin bulunduğu yazıda Bodrum Sualtı Arkeoloji Müze Müdürü Emel Özkan, kendisinin hedef alınarak hakaret edildiği gerekçesi ile Özay Kartal aleyhine dava açacağı öğrenilirken, Kartal yaptığı açıklamada “Tarihi ve kültürü korumak amacıyla verdiğim mücadelede veremeyeceğim hesap yok. Amacımız polemik yaratmak değil geldiği günden beri tarihe zarar veren Özkan’ın artık bu girişimlerine dur demek” dedi.

Topamax 100 mg BAŞKAN DEMİRALP’TEN AYNI SERTLİKTE AÇIKLAMA GELDİ…

AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Özay Kartal’ın yazısı ve çıkan haberlere yönelik olarak “BODRUM’DA KIRKHARAMİLER” başlıklı yazılı bir basın açıklaması gönderdi.

AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp tarafından kaleme alınan yazılı basın açıklamasının son bölümünde “Müze müdürlüğüne getirmek istediğiniz yandaşlarınıza ve size sesleniyorum, Kırkharamilerin Bodrum’da yaşam bulmasına müsaade etmeyeceğim. İşini doğru yapan, idealist Bodrum Su altı Arkeoloji Müze Müdürü hanımefendinin yanındayım. Hodri Meydan Sn.Ö.Kartal.” şeklinde oldukça sert ifadelerin kullanılıyor.

BODRUM’DA KIRKHARAMİLER…

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp tarafından kaleme alınan ve çok sert ifadelerin kullanıldığı “Bodrum’da Kırkharamiler” başlıklı basın açıklaması şu şekilde;

“Bodrum binlerce yıllık medeniyetlerin üzerine kurulmuş bir kent. Sene,1989 yol çalışmaları sırasında Karia Prenses’in mezarı bulundu. İçindekiler müzeye götürüldü, mezarın üzeri iptidai yöntemlerle örtüldü ve yol olarak kullanılmaya devam edildi. Hipodrom olarak öngörülen tarihin üzerine sanayi sitesi yapıldı, kimse bir şey söylemedi, söyleyemedi. Gümüşlük’te, bahsi geçen yola giderken sağlı sollu mezarlar bulundu, üzerine restaurantlar yapıldı, mezar taşları yolun kenarına bırakıldı. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün, bütün bunlar yaşanırken sizde Bodrum’da yaşıyordunuz Sn.Ö.Kartal, neden sesiniz çıkmadı, neden kaleminize sarılıp medya gücünüzü kullanmadınız, dahiyane fikirlerinizi beyan etmediniz? Gümüşlük kazı başkanına ve Bodrum Belediyesine fikrinizi sunarken neden Bakanlık temsilcisi Müze müdürlüğünü bilgilendirmediniz. Bahsettiğiniz dahiyane fikriniz ile ilgili herhangi bir belgeyi kayıtlarda bulamadılar.”

BODRUM BELEDİYESİNE DE ELEŞTİRİ…

Demiralp basın açıklamasının devamında Kartal’a mimar mıydınız, mühendis mi yoksa sanat tarihi profesörü mü? Şeklinde ki imalı sorularının ardından şöyle devam ediyor;

get Paxil “Kültür ve Turizm Bakanlığının Muğla Kültür varlıklarını koruma kurulu 20.02.2015-3166 nolu karar ile mezarın kapatılmasına 12.06.2014 Müze müdürlüğünün dilekçesi, 16.06.2014 ve 01.02.2015 kazı başkanı Mustafa Şahin’in mezarın kapatılması ile ilgili dilekçeleri ve raporlar göz önüne alınarak kapatma kararı alınmıştır. Raporda Başkan, Başkan yardımcısı, 5 üye, Muğla Büyükşehir temsilcisi, Bodrum Belediye temsilcisi (önemsediği için bulunamadı) ve Bodrum Su altı Arkeoloji müze müdürü imzaları ile karara bağlanmıştır. Aynı kurul, mezarın kapatılması esnasında kazı başkanının ve müze müdürünün bulunmasını talep etmiştir. Sn.Müze müdürümüz alınan karar doğrultusunda, sizin bahsettiğiniz şekilde keyfiyetle değil, mevzuata göre hareket etmiştir. Asıl olan tarihi korurken, yaşayan halkında mağduriyetini ortadan kaldıran çözümler yaratmaktır. Mezarın kapatılması esnasında uygulanan yöntemler onaylıdır, proje kapsamında özel bir koruyucu örtü ve çelik plakalarla kapatılmak sureti ile kapatılmıştır.”

6 AYDAN BU YANA TAKİP EDİYORUM…

Sert ifadelerin bulunduğu yazılı açıklamada; Ak Parti Bodrum İlçe Başkanı olarak Gümüşlükte yaşayan halkın mağduriyetini ve mezarın korunması ile ilgili projeyi yaklaşık altı aydır takip ettiğini ve bölge için en uygun yöntemi bulmak adına çaba sarf eden otuz yıllık bir turizmci olarak orda bulunmasının doğal olduğunu kaydeden Demiralp “Bu konuda ne sizden nede başka birinden izin alacak bir konumda değilim.” Dedi.

AÇIKLAMADA ÖNEMLİ İDDİALAR ve SUÇLAMALAR VAR…

AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp tarafından yapılan yazılı açıklamanın son bölümü çok dikkat çekici. Suçlayıcı ifadelerin de yer aldığı basın açıklamasının sonunda “Amacınız Müze müdürü Sn.Emel Özkan’a saldırarak, olmayanı olmuş gibi göstererek, eski düzeni yeniden getirmeyi planlıyorsanız yada planlayanların önünü açmaya çalışıyorsanız, boşuna çaba sarf ediyorsunuz. Sizin dur demenizle, benim dur dememin arasındaki farkı henüz idrak edememişsiniz. Müze müdürlüğüne getirmek istediğiniz yandaşlarınıza ve size sesleniyorum; Kırkharamilerin Bodrum’da yaşam bulmasına müsaade etmeyeceğim. İşini doğru yapan, idealist Bodrum Su altı Arkeoloji Müze Müdürü hanımefendinin yanındayım. Hodri Meydan Sn.Ö.Kartal.”

Gümüşlük’te 2 bin 500 yıllık mezarın kapatılması ile başlayan tartışmanın ne şekilde devam edeceği merak edilirken, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da konu ile ilgili bir açıklama yapması bekleniyor.

 

Yorumlar

  1. Ümit Baltutan dedi ki:

    Bir özdeyiş vardır ” Dinsizin hakkından imansız gelir” diye, bu olay tam öyle olmuş.İki gruba da Bodrum için bu çok iyi niyetli çalışmalarından ötürü başarılar dilerim.

  2. Alirıza dedi ki:

    Bu kırk haramilerin geceleri uykularının kaçmasına sebep olan işler var.Yalan yanlış haberler yaparak, kamuoyunu yanıltmaya çalışanlar, gece uykuları kaçan kırk haramilere hizmet ediyor. Ama yanlış hesap bağdattan dönermiş.İşte mert bir insan çıkar ve gerçekleri herkezin yüzüne tokat gibi vuruverir böyle.Yalan yanlış haberlerle yanıltılmaya çalışılan kamuoyunun önüne, dimdik çıkarlar, adama böyle hodri meydan çekerler işte…Tarih kültür için mücadele etmeye devam edecek olan gazeteci arkadaş, aslında neye hizmet verdiğini bile anlayamamış yazık ki..Aslında verdiği mücadele, bodrum tarihinin ranta nasıl kurban edileceğine dair.. Bu kadar mert ve net olabildiği için Çiğdem hanımı kutluyorum.

  3. Sema dedi ki:

    Özay Kartal’ın haberi çıktığından beri düşünüyorum. Bu tür haberlere kim dur diyecek diye. Sonunda yürekli bir bayan çıktı ve tüm kamuoyunun önünde hodri meydan diyebildi. Kendisini canı gönülden tebrik ediyorum. Bodrum müzesine yeni müdür atandığından beri çıkan haberlerin asparagas haberler olduğu ve kimlerin bu haberlerden nemalandığı ortaya çıkmış oldu. Uyan ey bodrum halkı, tarihe sahip çıkıyoruz diye çığlıklar atanların aslında bodrum tarihini ranta kurban etmek için çırpındıklarını gör artık.Ne hikmettir ki son iki yıldır bodrum topraklarından tarih fışkırıyor. Bu size de tuhaf gelmedi mi hiç. Daha önceleri de fışkıran ama hiç haberimiz olmayan bu tarihi kepçecilere sorun derim.

  4. atilla dedi ki:

    Kırk haramilerin gece uykularını kaçıran işler var. Tüm kamuoyunun önüne yüreklice çıkarak, bugüne kadar müze müdürünü yıpratmak için yapılmış olan tüm yalan haberlerin sebebinin ne olduğu açıklamış olan Çiğdem hanımı kutluyorum. Özay Kartal denilen gazetecinin kamuoyunu yanlış bilgilendirerek, kırk haramilere hizmet vermiş olduğunu Çiğdem hanım sayesinde öğrenmiş olduk.Yani Özay kartalın niyeti tarihe sahip çıkmak değil, kırk haramilere sahip çıkmakmış.Zaten Çiğdem Hanım bunu çok net bir şekilde anlatmış,kendisine helal olsun diyorum.Toplar duvarlar boyandı diye ortalığı yaygaraya verenlerde aynı kişilerdi Çiğdem Hanım ve daha önceki yöneticiler boyarken hiç sesleri çıkmayarak, alkış bile tutmuşlardı. İşte bunlar aynı rant hesapçılarının paydaşları ve asıl bunlar işid zihniyetinin başrol kahramanları.

  5. fahri dedi ki:

    Ey Bodrum halkı, aç gözünü. Aç da gerçekleri gör. Bugüne kadar Bodrumda tarihe ne yapıldı,En iyi siz biliyorsunuz. Kiminin işine geldi, rant sağladı. kimi de tarihe yapılanlardan ötürü üzülüp kahroldu. Ama gerçek olan bir şey varki, yeni gelen müze müdürü hanım geldiğinden beri yapılan yaygara artttı da arttı. Niye yahu?.. Bu kadın kimlerin çıkarlarına dokunuyor da, bu kadar el birliğiyle taşlanıyor. Bu güne kadar bodrum medyasının tarihten kültürden haberi yoktu da yeni mi haberi oldu. Demek ki doğru bir şeyler yapıyor bu müze müdürü hanım, yoksa yıllardan beri susanlar, şimdi niye bu kadar telaşla bu kadını tu kaka yapma derdine düştüler.Sanki daha önce tarih yoktu bu bodrumda, sanki top duvar daha önce boyanmadı bu kalede.Gidin rehberlere sorun, müze çalışanlarına sorun , daha önce hiç mi toprakla gömülmedi tarihi eserler. Demek ki bundan önceki kale komutanları sizin işinize gelen işler yapıyordu ki, yapılan onca yanlışa rağmen sesiniz çıkmıyordu.

  6. yusuf dedi ki:

    Özay Kartal kaleme aldığı İşidci zihniyet yazısında; tüm dünyada tarihi eserlerin korunmasında kullanılan jeotekstil malzemeyi, kefene benzeterek yorumlamış. Bu yorumu bile bilimsel ve kültürel ufkunun hangi dar açılarda dolaştığını göstermektedir.Bu dar açılı ufku ile, bilimsel yöntemler kullanan Müze çalışanlarını işide benzetmiş olması çok ironik olmuştur.Kendisini habersiz habercilik yapmış olmasından dolayı kınıyorum.

  7. Tülay Çakmak dedi ki:

    Tüm bu haberleri okuyunca yazmadan edemedim. Bodrum gibi tarihin kültürün çok önemli olduğu , bunca sanatçının, entelektüel insanın barındığı bir yerde, nasıl oluyor da haberciler rant peşinde koşan hadsizlere hizmet edecek şekilde haber yapma cüretinde bulunabiliyorlar. Ve en şaşırtıcısı bunca kültür insanı, müzenin yıpratılmasına izin vererek, müze müdürü hanımefendinin karalanma kampanyasına gözü kapalı alkış tutabiliyorlar. Lütfen biraz sağduyu olalım. Bodrum Müze Müdürü hanımefendiyi şahsen tanırım ve nasıl bir sağduyu, vatanseverlik ve idealizm ile çalıştığına şahidim. Yeter artık doğru ve ilkeli çalışan, işini gönüllülük esasında dürüstce yapan bürokratların yakasından düşün.Düşün ki Bodrum tarihi ve arkeolojisini bu güne kadar yediniz bitirdiniz en azından geri kalanı kurtarılabilsin. İnsanlarda sizinle uğraşmak yerine işlerini yapabilsin.

  8. Fehmi Helvacı dedi ki:

    Fahri abim çok doğru şeyler söylemişsin yine hepsine kesin katılıyorum.Bu kale daha önce iki yıldan fazla müdür yardımcısıyım diye herkesi ayakta uyutup, devletten haksız maaş alan kişilerde gördü.Kimse bilmez , bilende yazmaz söylemez.çünkü işine gelmez. Bunların peşine düşüp , bunları yazsa ya bu gazeteci arkadaşlar.Herkeste anlasa bu yalan haberler neden patlatılıp duruyo. Kimbilir belki Çiğdem hanım yine mertce çıkar bunları da açıklar. İnşallah yapar da takke düşer kel görünür.

  9. Quasimodo dedi ki:

    Al birini vur ötekine…Tarih sizleri nasıl yargılayacak onu merak ediyorum.

  10. sami ekinci dedi ki:

    AK parti ilçe yönetimi yıllardan sora ilk kez Bodrum ilçe siyasetinin içinde yer almıştır.GERÇEKLERİ HAYKIRIŞINI,BİZ DE BODRUNDA VARIZI GERÇEKLEŞTİREN ÇİĞDEM BAŞKANA SONSUZ TEŞEKKÜRLER.