Bodrum Gündem

B.A.L.’dan Ağlatan “Çanakkale Zaferi” Oratoryosu

18.03.2015
0
A+
A-

SLIDE

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılı anma etkinlikleri kapsamında Bodrum Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve Bodrum Belediyesi Nurol Kültür Merkezinde sahnelenen “Çanakkale” isimli oratoryoyu gaziler gözyaşları içinde seyretti.

Lasix no prescription Where to buy Strattera Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Nurol Kültür Merkezindeki anma etkinliğine saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlandı.  Daha sonra Bodrum Anadolu Lisesi Okul Müdürü Oğuzhan Oyman günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.

Okul Müdürü Oğuzhan Oyman, destan yapmaktan destan yazmaya vakit bulamayan Türk milletinin son destanı Çanakkale’de yazılmıştır diye başladığı konuşmasında Çanakkale’de yapılan mücadele aşamalarını duygusal bir dille ifade etti. Oyman’ın konuşmasından bir bölüm şöyle “Ve yurdun dört bir yanından şehit namzetleri dökülür Çanakkale’ye. Düşmanın alnına değecek yalın bir pala, göğsüne inecek birer süngü gibi dizilirler siperlere. Artık geride ev bark, çoluk çocuk; ne ana, ne de yâr… Hepsinin hayali, dökerek oluk oluk kanlarını, ya şehit olmak ya da gazi.”

Konuşmanın ardından Bodrum Anadolu Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Ayşegül Yakarca tarafından hazırlanan “Çanakkale Geçilmez” adlı oratoryo lise öğrencileri tarafından sahneye konuldu.

Yaklaşık 40 dakika süren oyunda lise öğrencilerinin performansı salonu dolduran yüzlerce kişi tarafından zaman zaman yoğun alkış aldı. Bazı öğrencilerin oratoryo gösterisinde sergilediği başarılı performans, salonda bulunan özellikle bazı gazileri oldukça duygulandırdı. Gösterilerin ardından öğrenciler uzun süre alkışlandı. Oratoryo “Çanakkale Gerçeği generic Plavix adlı belgeselle zenginleştirildi.

Bodrum Anadolu Lisesi 10. Sınıf öğrencileri Çiçek Yüksel ve Zeynep Çalık’ın Çanakkale Destanı temalı dans gösterisi kültür merkezindekilerin büyük beğenisini kazandı.

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 100. yılı etkinlikleri, Bodrum Anadolu Lisesi Müzik Öğretmeni Serap Ekinci tarafından hazırlanan Müzik dinletisi gösterileriyle sona erdi.

Bodrum Anadolu Lisesi öğrencilerinin Bodrum Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı Çanakkale Deniz Zaferi 100. yıl anma etkinliğini;  Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin,  Ağır Ceza Hakimi Dr.Yakup Yıldız,  Bodrum Belediye Başkan Vekili Funda Akçalı, Bodrum Garnizon Komutanı Göksel Oral, Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Hakan Demirörs, Bodrum İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, ilçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, Bodrum Muharip Gaziler Derneği Üyeleri ile öğretmenler ve çok sayıda öğrenci ilgiyle izledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.