Bodrum Gündem

Atatürk Portreleri Bodrum’un Her Yerinde

20.03.2015
0
A+
A-

purchase Fluoxetine order Lasix atatürk resimleri, bodrumun her yerinde (13) Buy cheap Lasix

Yaşasın Cumhuriyet Platformu’nun yürüttüğü “Atatürk Portreleri Bodrum’un Her Yerinde” proje kapsamında Dolmabahçe Sarayı’nın dış duvarlarında bulunan 60 adet Atatürk fotoğrafı Bodrum’a getirildi.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Geçtiğimiz Cumhuriyet Bayramının yarımadanın her yerinde aynı coşku içinde kutlanması amacıyla Bodrum Kent Konseyi önderliğinde 30 sivil toplum temsilcisinin bir araya gelmesi sonucu kurulan Yaşasın Cumhuriyet Platformu üyelerinin girişimi ile Dolmabahçe Sarayı’nın dış duvarlarında bulunan 60 adet Atatürk fotoğrafı Bodrum’a getirildi.

Turgutreis Şevket Sabancı Kültür Merkezi’nde bir araya gelen platform üyeleri ve Bodrum Garnizon Komutanı Göksel Oral 60 fotoğrafı tek tek açarak teslim aldılar. Konu ile ilgili açıklamada bulunan Yaşasın Cumhuriyet Platformu sözcüsü Emre Köroğlu, projeyi ilk olarak CHP milletvekili Aydın Ayaydın’la görüştüğünü ve kendisinin Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Haznedar’la irtibata geçerek ellerinde bulunan 60 adet Atatürk fotoğrafının Bodrum’a gönderilmesi konusunda destek olduklarını kaydetti. Köroğlu konuşmasına şöyle devam etti “Kendilerini konuyla ilgili arayarak talebimizi ilettik. Kendisi de memnuniyetle karşılayarak bu platforma destek vereceğini söyledi. Yaklaşık iki ay süren çalışmanın ardından fotoğrafları Bodrum’a getirdik. Atatürk fotoğraflarını Bodrum’un birçok noktasında 12 ay boyunca sergileyeceğiz. Şu anda burada bulunan fotoğrafların hepsi birbirinden seçkin. Gerekli tamirat ve düzeltmeleri yaparak, ilkini Bodrum Eğitim Merkez Komutanlığı’nın duvarına asacağız. Bu tabloların hepsi ışıklı olacak. Projenin ilk adımı olarak 23 Nisan’da Bodrum Askeri Kampın dış duvarlarına asacağız. Yaklaşık 20-25 adet fotoğrafı oraya asmayı hedefliyoruz. ikinci proje de 19 Mayıs’ta yapılacak. Bu tabloları Bodrum’un geneline yaymayı amaçlıyoruz.”

Bodrum Garnizon Komutanı Göksel Oral’a konuyla ilgili Atatürk’ün özellikle askeri fotoğraflarını sergilemekten büyük gurur ve mutluluk duyacaklarını belirterek, bu konudaki çalışmalara destek vereceklerini söyledi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün İstanbul’daki Cumhurbaşkanlığı Konutu olan Dolmabahçe Sarayı’nın duvarlarında sergilenen en seçkin 60 fotoğrafı, bundan sonra Bodrum’un yoğun noktalarında sergilenecek.

Basın açıklamasına CHP’li Belediye Meclis Üyesi Funda Akçalı, Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, BESİAD Başkanı Uğur İlhami Özden ve platform üyeleri katıldı.

 

 

 

 

Yorumlar

  1. Osman Yıldırım dedi ki:

    Ata’mıza ve cumhuriyet değerlerine karşı yürütülen acımasız kampanyalara karşılık Bodrum’da yapılan sergi ve uygulama çok çok anlamlı! Cumhuriyet’cileri yöneticileri,belediyeyi ve kent konseyi başkanı Hasmdi Topcu’yu yürekten kutluyorum!