Bodrum Gündem

CHP’nin Muğla Birinci Sıra Adayı Akın Üstündağ

23.03.2015
0
A+
A-

 MUĞLA CHP ADAYLARINI BELİRLEDİ… AV.AKIN ÜSTÜNDAĞ EĞİLİM YOKLAMASINDA BİRİNCİ SIRADA YER ALDI…

treatment of depression chp_bodrum_onsecim (34)

Cumhuriyet Halk Partisi 13 ilçede yapılan örgüt denetimli, genişletilmiş delege ile yapılan eğilim yoklamasında birinci sırada Av.Akın Üstündağ, 2. sırada Prof.Dr.Nurettin Demir, 3.sırada Av.Burak Erbay, 4. sırada Emrah Doğu ve 5.sırada ise Süleyman Girgin yer aldı. Bodrum’da ise Dr.Kerim Cangır en çok oy alan isim oldu.

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

CHP genişletilmiş eğilim yoklaması Muğla’nın 13 ilçesinde gerçekleştirildi. OASİS Nurol Kültür Merkezinde sabah 08:00’de başlayan oy verme işlemi 17:00’de tamamlandı.

Av.Akın Üstündağ 2,194 oy alarak birinci olurken, ikinci sırada 2,165 oy alan Prof. Dr. Nurettin Demir, 3.sırada 1,805 oy alan Av. Burak Erbay, 4. sırada 1,779 oy alan Emrah Doğu ve 5.sırada ise 1,708 oy alan Süleyman Girgin yer aldı. CHP, Muğla’da ikinci sırayı kontenjana ayırırken, buraya Ömer Süha Aldan’ın atanacağına kesin gözü ile bakılıyor.

Sabah saatlerinde aday adayları salonun girişinde kurdukları tanıtım masalarında delegelere kendilerini tanıtarak oy istediler. Gün boyu yoğun bir hareketlilik yaşanırken 28 aday adayından birçoğu Bodrum’a gelerek seçim ile ilgili bilgi aldılar. Bodrum’da 1.271 delegeden 980’i beş sandıkta oy kullanırken, 20 oy da geçersiz sayıldı.

Oy verme işleminin Saat 17:00’de tamamlanması ile sayım işlemlerine başlandı. 1. ve 2. sandıklar gözetmenlerin ve salondaki yurttaşların huzurunda sayıldı. Bu işlemin çok uzun sürmesi nedeni ile aday adaylarının ve temsilcilerinde onayı alınarak 3, 4 ve 5. sandıklar yine aday adaylarının gözetmenleri huzurunda sandık görevlileri tarafından sayıldı.

Bir ve ikinci sandıkların açılmasının ardından, Bodrumlu aday adaylarından Hüseyin Anıl artık siyaseti bıraktığını ifade eden bir açıklama yaparak salondan ayrıldı.

Geç saatlere kadar süren sayım sırasında diğer ilçelerden sonuçlar gelmeye başladı. Özellikle üçüncü, dördüncü ve beşinci sıradaki isimler neredeyse her dakika yer değiştirdi. 22:00 civarında tamamlanan oy sayımı sonrasında Bodrumlu aday adayları Dr. Kerim Cangır 553 oy alarak Bodrum’da birinci olurken, Hüseyin Anıl 496, Okan Özsu 429, Tufan Erkan Yakar ise 329 oy aldı.

Bodrumlu delegelerden beş sandıktaki sonuca göre sıralamaya giren Muğla Milletvekili adayı olan Akın Üstündağ’a 228, Nurettin Demir’e 278, Burak Erbay’a 134, Emrah Doğu’ya 360, Süleyman Girgin’e ise 196 oy çıktı.

Oylamaların tamamlanmasının ardından kısa bir açıklama yapan Dr. Kerim Cangır, sıralamaya giremediklerini ama kendisine oy veren ve vermeyen Bodrumlu delegelere teşekkür ederek şunları söyledi;

“Ama Bodrum olarak doğru değerlendirme yapamıyoruz. Bodrum 28 sene olmuş, Musa ağabeyim burada, milletvekili seçilen ağabeyimiz. Ne yazık ki birlik olup birlik olup bir şekilde Bodrum’dan bir milletvekili seçtirmeyi sağlayamıyoruz. Bu herhalde bize ders olur diyorum, ama kaç yıldır ders alamıyoruz. Teşekkür ediyorum.”

Dr. Kerim Cangır’ın bu konuşması salondakiler tarafından alkışlar ile karşılanırken bazı partililer “Ders alamıyoruz ve ikmale kalıyoruz” şeklinde değerlendirmede bulundular.

Daha sonra söz alan CHP Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ise Bodrum’dan bir milletvekili adayının çıkmasını istediklerini ancak başaramadıklarını kaydederek şunları söyledi;

“Gönül isterdi ki Bodrum’dan bir milletvekili adayımızı sıralamanın içine aldırsaydık. Ama maalesef bu olmadı. Bütün katılan arkadaşlarımıza, dört aday adayı arkadaşımıza oy verin diye ilçe yönetimi olarak gayret ettik. Ama delege bunu değerlendiremedi. Dışardan gelen, onlarda bizim adayımız dışardaki demeyeyim, yanlış ifade olur. Bodrum’dan da çıksaydı memnun olurduk. Şimdi bu seçim bu akşam itibarı ile geride kaldı. Artık seçilen bütün adaylarımızın, listede olan bütün adaylarımızın arkasında olacağız. Seçilemeyen ve listeye giremeyen arkadaşlarımızı da yanımızda görmek istiyoruz. Tabi bu gün içimiz hüzünlü buruk. Bu bir seçim, yapılacak bir şey yok. Delege böyle değerlendirdi. Önemli olan buradan gerekli dersleri çıkarabilecek miyiz? Gerek ilçe başkanı, yönetimi, delegesi hep birlikte buradan bir ders çıkarmamız gerektiğine inanıyorum. 7 Haziran’da iktidar olabilmemiz için, bu günden itibaren herkesin çok çalışması, çok çalışmamız gerekiyor. Herkesi bizlerle beraber bu mücadeleye davet ediyorum.”

Bodrum’da 28 aday adayına kullanılan oylar şu şekilde sıralanıyor;

levonorgestrel price

buy Clonidine

Kerim Cangır553
Hüseyin Anıl496
Okan Özsu429
Emrah Doğu360
Erkan Yakar329
Nurettin Demir278
Akın Üstündağ228
Süleyman Girgin196
Zühra Dönmez195
KAzım Turan150
Burak Erbay134
Fahrettin Üstün128
Müjgan Gürğan76
Mustafa Öztürk76
Yamaç Kaya72
Ali Irgat54
Mehmed Togay Kömür54
Mustafa Zeybekoğlu53
Sıddıka Samuray Çelik Ünal48
Tolga Çandar47
Suat Esin27
Cahit Yaka23
Aydın Tilkicik22
Ömür Yolcu18
Hasan Ballı15
Necati Ocak14
Ali Akalp11
Abdurrahman Levent Anıl9

 

Yorumlar

  1. Yusuf ozdemir dedi ki:

    Seçim yöntemi parti içi demokrasi anlayışına ve Mugla li olarak bizlere yakismamis olsa da kazanan adaylarimizi tebrik eder sonuna kadar var gücümüzle desdeklerimizi esirgemeyerek partimizin iktidarı için var gücümüzle çalışacağız.