Bodrum Gündem

Yarım Asrı İki Kitaba Sığdırdı

24.03.2015
0
A+
A-

order Paxil purchase Viagra online

YARIM ASRI İKİ KİTABA SIĞDIRDI…

hıdır_cam_kitap_imza_gunu (20)

HIDIR ÇAM “YOL YORDAM” VE “RAKIMLAR GÜZELİM” İKİ ŞİİR KİTABININ TANITIMINI YAPTI…

31 yıldır Bodrum’da yaşayan Harita ve Kadastro Mühendisi Hıdır Çam, yeni çıkardığı iki şiir kitabını Bodrum Ticaret Odasında yaptığı organizasyonla şiir severlerle buluşturdu.

Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Birinci kitabı “Yol Yordam” ve ikincisi “Rakımlar Güzelim” isimli iki şiir kitabının tanıtımı için Bodrum Ticaret Odasında şiir severlerle buluşan mühendis-şair Hıdır Çam’ın dostları yalnız bırakmadı.

Şiir kitaplarının tanıtım etkinliği, Bodrum’da öğretmen olan Nilüfer Taş’ın şairin öz geçmişini ve şiirlerinden örnekler okuması ile başladı. Daha sonra Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Üyesi yazar, şair Dr. Ali Abbas Çınar, “Bu dönemde böyle şiirler yazan şair yok denecek kadar az. Şairin yazdığı ilk kitap olan ‘Yol Yordam’ da Enel Hak felsefesine yer veriliyor. Şairin bütününde değerlendirilebilmesi için tüm eserlerinin incelenmesi gerekiyor. Birinci kitabın birinci bölümü tasavvuf olduğuna göre demek ki buna ayrı bir ağırlık ve önem veriyor şairimiz” diyerek kitapta yer alan şiirlerin Yunus Emre, Pir Sultan Abdal ve Seyyid Nesimi‘nin dörtlükleri ile aralarındaki anlam benzerliğine dikkat çekti.

Mühendis-Şair Hıdır Çam, etkinliğe destek verenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında bu tür etkinliklerin yapılabileceği salonların eksikliğine dikkat çekti. Çam “Bodrum Ticaret Odası’na çok teşekkür ederiz. Bodrum’da salon parası ödemeden sosyal etkinlik yapabileceğimiz ve üzerine bir de çay ikram edilen tek yer burası kaldı. Candan teşekkür ediyoruz” dedi.

Yazdığı iki şiir kitabı hakkında sorularımızı yanıtlayan şair Hıdır Çam şunları söyledi;

“Yaşım altmışa yaklaştı, ellisini çoktan geçti. Benimle beraber yok olacak bir arşivim vardı. Yok olmasına kıyamadım çünkü farklı bir felsefe vardı bu şiirlerde. Arkadaşların da yoğun istekleri üzerine şimdiye kadar biriktirdiğim şiirlerimi kitaplaştırdım. Belli bir felsefeyi savunan şiirlerim var. Arkadaşlar da ilgi gösterdiler. Bir damla olsun o deryaya bir katkım olsun istedim. Şiirler benim doğduğum topraklarda deyişlerle, ozanlarla tanıştığımdan beri biriken şiirlerim. Sayısını ben de bilmiyorum, çok yoğunlaşmıştı. Yarım asırlık çalışmalarımı iki kitapta toplamdım. Yarım asırlık birikim bunlar” buy Alesse

İki şiir kitabının tanıtımı için Bodrum Ticaret Odasında şiir severlerle buluşan mühendis-şairi Bodrum Belediyesi Meclis üyesi Cafer Doğan, Eğitim Sen Bodrum Şube Başkanı Ahmet Paksoy ve iki yüze yakın şiir sever dinledi.

1959 yılında Divriğ’de doğan Hıdır Çam, 1980 yılında Teğmen olarak mezun oldu. Türk Silahlı Kuvvetleri ile 1982’de ilişiği kesilen şair Hıdır Çam, YAŞ kararları veya yargı denetimine kapalı işlemlerle TSK’dan ilişiği kesilenlere emeklilik ya da kamuda istihdam olanağı getiren tasarısının TBMM’de kabul edilerek yasalaşmasının ardından TSK’dan Kıdemli Albay olarak emekli oldu. Bodrum Dağ Sporları Kulübü’nün de kurucuları arasında olan şair evli ve iki çocuk babası.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.