Bodrum Gündem

Taner Uslu Kritik Soruları da Yanıtladı

Taner Uslu Kritik Soruları da Yanıtladı

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, düzenlenen basın toplantısında faaliyetler hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Taner Uslu Göktepe’deki inşaattan, bilbordların fazlalığına, ihalelerden, Yalıkavak’taki imar durumlarına kadar bir çok konuda gazetecilerin sorduğu kritik sorulara da yanıt verdi.

Bodrum Gündem Haber 

Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda  basın toplantısı düzenledi. Bodrum Belediyesi Mart Ayı Basın Toplantısı’nda Uslu’ya Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları; Kemal Orman, İsmail Altındağ ve Turgay Kaya da eşlik etti.

“HALKIMIZA ULAŞMAK İÇİN TÜM KANALLARI KULLANACAĞIZ”

Bodrum Belediyesinin yöneticileri olarak, müdürler ve belediye personeli ile birlikte büyük özverilerle tüm ilçe genelindeki çalışmaları aralıksız olarak sürdürdüklerini ifade eden Uslu konuşmasında şunları söyledi:

“Seçim döneminde söz verdiğimiz gibi; halkımızı, şeffaf belediyecilik anlayışıyla bilgilendirmek doğrultusunda tüm çabamızla çalışacağız ve halkımıza ulaşmak için tüm kanalları kullanacağız. Bu çerçevede her ay ‘Halikarnas’ bültenimizi çıkarıp tüm yarımadada dağıtmaktayız. Web sayfamız ve sosyal medya kanallarımız ile de halkımızı çalışmalarımız hakkında bilgilendiriyoruz ve bu ay paylaşmaya başladığımız E-Bültenimiz ile halkımızı bilgilendirmek üzere çalışmalar yapıyoruz. Ayrıca mahalleye dönüşen beldelerimizdeki çözüm merkezi birimlerimiz, halkımızla birlikte karşılıklı görüşerek; onların hem dertlerini dinlemekte hem sorunlarını kayıt altına almakta ve onlara çözüm bulmak için çalışmaktadırlar. Bildiğiniz gibi seçimlerden önce yasalaşan büyükşehir kanunu ile bazı görev tanımlarında bazı belediye görevlerinde değişiklikler olmuştur. Bazı sorumluluklar büyükşehir belediyesine geçmiş bazı sorumluluklar da ilçe belediyesinde kalmıştır. En büyük sıkıntı ise; Su ve Kanalizasyon, İlaçlama ve Toplu Taşıma gibi sorumluluklar büyükşehre; Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Park Bahçe Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü gibi birimler ise ilçe belediyesinin sorumlulukları altında kalmıştır. Yolların paylaşımı konusu, geçen ayki büyükşehir meclisimizde kabul edilerek en büyük sıkıntımızı aşmış bulunmaktayız. Gürece kavşağından inip Bağla, Akyarlar, Turgutreis, Kadıkalesi, Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan ve Göltürkbükü’nden Torba kavşağına kadar gelen kıyı şeridi yolumuz, Yokuşbaşı’ndaki eski Bodrum-İzmir yolu olarak tabir ettiğimiz o kavşaktan devam edip; Kızılağaç üzerinden Gerenkuyu üzerinden Yalıçiftlik’e kadar ve Kızılağaç üzerinden eski İzmir yolundan Çamlık, Kumköy, Pınarlıbelen üzerinden devam eden yol Mumcular’a kadar, diğer mahallelerin ulaşım yolları, büyükşehir sorumlulukları altına girmiştir. Parklarla ilgili de; daha önceden yapılmış olan parklar, ilçe belediyemize kalmış. Bundan sonra yapılacak olan 10 m2 üzerindeki büyüklükteki parklar ise büyükşehir belediyesine geçecektir. Ayrıca kıyı sahil şeritlerindeki kalanlar da yine ilçe belediyemize kalmıştır.”

ASFALT ÇALIŞMALARI HIZLA BAŞLAYACAK…

Yaz sezonu öncesinde en büyük sorunlardan biri olan asfaltla ile ilgili çalışmaların da hızlanacağını belirten Uslu, “Hepinizin bildiği gibi en büyük sıkıntıyı, vatandaşlardan gelen şikayetlerimiz arasındaki yollardan almaktayız. Ama bunlarla ilgili de gerekli önlemlerimizi almış bulunmaktayız. Asfalt çalışmalarımız başlayacaktır. Alt yapısını hazırladık zaten gelecek yıllarda da bununla ilgili sıkıntımız olmayacak düşüncesindeyiz. Çünkü yine geçen ayki büyükşehir meclisinde geçirdiğimiz bir madde ile burada yeni asfalt şantiyesi kuracağız Bununla ilgili de zaten ilçe belediyesi olarak İller Bankasında anlaşma yapmak için yetki de almıştık. Seneye böyle sıkıntılarımız olmayacak çünkü kuracağımız asfalt şantiyesi ile tüm yarımadamıza, hatta ilçe belediyelerimize asfalt gönderme durumumuz olabilecektir. Takdir edersiniz ki on bir tane belediye ile birleştik ve sadece Bodrum İlçe Belediyesinin asfalt şantiyesi vardı. Tabi bu şantiyemiz yetersiz kalmıştır ama bununla ilgili çalışmamız oldu. Gelecek yıl bir sıkıntı yaşamayacağız. Bu dönem içinde yine asfalt şantiyemiz ile gerekli önlemleri alacağız. Her şeyimiz hazır şu anda, asfalt ekiplerimiz de çalışmaya devam ediyor. Ayrıca büyükşehir ile de koordinasyonlu bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor, uyumlu bir şekilde çalışıyoruz. Aksilikler oluyor ama bunlar aşılacaktır.” dedi.

 

BELEDİYE HIZLA KURUMSALLAŞIYOR…

Uslu, yeniden yapılanma süreci ile ilgilide bilgiler vererek; “Bodrum Belediyesi artık tüm yarımadaya hizmet veren bir belediye olduğundan yapmış olduğumuz yapılandırma çalışmalarımızı da buna göre programladık. Bu süreçte işlerin hızla en kısa sürede ilerleyebilmesi için İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Etüt Proje Müdürlüğü ve Emlak İstimlak Müdürlüğümüzü Ortakent-Yahşi Beldemizde; Destek Hizmetleri Müdürlüğümüzü Turgutreis Mahallemizde; Fen işleri Müdürlüğümüzü Yalıkavak Mahallemizde; Zabıta Müdürlüğü ve Kültür Sosyal İşler Müdürlüğümüzü Konacık Mahallemizde; diğer müdürlüklerimizi de Bodrum Merkez’de konuşlandırdık. Bodrum Yarımadası’nı da 5 bölgeye ayırarak hizmetlerimizi bu bölgedeki ekipler tarafından müdürlüklerimizin kontrolü altında plan ve program dahilinde hızla çözmeye çalışıyoruz. Biliyorsunuz ana hedefimiz; Bodrum Belediyesini kurumsal bir belediye haline getirmektir. Belediyemizin, çağdaş kurumsal yapıya kavuşması için önemli bulduğumuz çalışmaları yaptık. Bildiğiniz gibi stratejik planımızı, performans programlarımızı hazırladık. Bütçelerimizi bu programlara göre meclisten geçirdik. Stratejik Geliştirme Müdürlüğümüz, stratejik planlarımıza uygun olarak faaliyetleri denetlemekte ve performans programları çerçevesinde çalışmalarını izlemektedir. Kalite Yönetim Sistemi Koordinatörlüğümüz tarafından ise tüm müdürlüklerimize birim el kitapları hazırlanmış ve dağıtılmıştır. Çalışanların çalışma performansları, çağdaş yöntemlerle, çalışma arkadaşları ve üstleriyle yapılan değerlendirmelerle ölçümlendirilmektedir. Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz de belediyemizin gayrimenkullerini kayıt altına alarak; bu mülklerin, çağdaş normlarda halkımız adına adaletli bir şekilde değerlendirilmesi için özverili bir şekilde çaba sarf etmektedir. Takdir edeceğiniz gibi halkımıza iyi bir hizmet verebilmek, belediyemizin güçlü bir mali yapıya sahip olmasına bağlıdır. Mali Hizmetler Müdürlüğümüz, bu yönde çalışmalarını yapmış ve her yıl için gelir ve giderlerini kontrol altına almıştır. Amacımız kendi kendine yeten, bütçe açığı vermeyen ve mali taahhütlerini yerine getiren bir mali yapıya sahip belediye olarak hizmet edebilmektir. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz, yarımada çerçevesinde birçok etkinliğe imza atmıştır. Özellikle sosyal hizmetleriyle halkımızın hem yaşam kalitesine katkıda bulunmakta hem de ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sarmak durumunda çaba sarf etmektedir. Fen işler ve Park Bahçeler Müdürlüğümüz ise tüm yarımadada büyük bir özveriyle daha konforlu daha yaşanabilir bir Bodrum’u yaratmak için çalışmaktadırlar.” şeklinde konuştu.

“MEYDAN DÜZENLEME ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

Devam eden projelerden de bahseden Uslu, “Mumcular Meydanı çalışmamız, son aşamasına geldi. Çalışmanın Mayıs ayı sonunda tamamlanmasını planlamaktayız. Bitez sahil düzenleme çalışmamız da devam edecek. Ayrıca turizm ile ilgili de sevindirici bir gelişme yaşadık ve Bitez’e turist kafilesi Mart ayında gelmeye başladı. Biz Bitez sahil düzenleme çalışmaları ile ilgili projelerimizi yapmıştık. Turist kafilesinin gelmeye başlaması ile birlikte şu anda o bölge için büyük çapta çalışmaya başlamak bugünlerde imkansız. Düzenleme çalışmalarının tamamının projelerini bu sene tamamlayıp, önümüzdeki sene de çalışmalara başlayacağız. Bu yıl sahilde bulunan cami önünde bir düzenleme çalışması yapacağız ve caminin önündeki meydanı düzelteceğiz. Bu sene sahili temizleme, peyzaj çalışmaları devam edecek. Bitez sahilinde çok kapsamlı çevre düzenleme çalışmalarına sadece Bodrum Belediyesi bir karar alıp başlamayacak; aksine o bölgede yaşayan vatandaşlarımız ile esnafımızın da görüşleri, fikirleri alınarak çalışmalara başlanılacak. Ama çalışmalarımız, kamu yararını gözeterek de yapılacak.” şeklinde bilgi verdi.

SEZONA HAZIRLIKLARI SIRASINDA BODRUMSPOR’UN BAŞARISI DA GURURLANDIRDI…

Uslu ayrıca Bodrum sahillerinde belediye tarafından yapılan deniz dibi temizliğinin de devam ettiğini belirterek şu bilgileri verdi: “Şu anda yaz sezonuna hazır girebilmek için tüm müdürlüklerimiz ve birimlerimiz çalışmalarını sürdürmekte. Geçen hafta da Bodrum’u sevindiren bir olay yaşadık; Bodrum Belediyesi Bodrumspor, ligin bitimine  3 hafta kala liginde şampiyonluğunu ilan etti. Yirmi yıl aradan sonra 3. ligde Bodrum bayrağını yeniden dalgalandıracaklar. ‘Bir gün değil her gün Bodrumspor’ diyerek kulübün tüm branşlarına destek veren Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon olmak üzere, Bodrumspor futbol takımı oyuncuları, Bodrumspor Kulüp Başkanı Rıza Karakaya, yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ile takımını hiç bir zaman yalnız bırakmayarak müthiş destekleriyle takımımızı ateşleyen taraftarlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum. Bodrumsporumuza 3.lig mücadelesinde başarılar dileyerek şampiyonluğun Bodrumumuza hayırlı olmasını dilerim.”

“YENİ MECLİS ÜYELERİMİZ; ‘HOŞ GELDİNİZ’”

İstifa eden meclis üyelerine de değinerek; “Geçtiğimiz günlerde değerli meclis üyelerimiz Tuğrul Acar ve Birol Aydın görevlerinden istifa ettiler. Kendilerine Bodrum’a verdikleri katkılardan dolayı teşekkürü bir borç biliyorum. İstifalar sonrası aramıza katılan yeni meclis üyesi arkadaşlarımız Ali Demiröz ve Şakir Açıkgöz’e hoş geldiniz diyor, yeni görevlerinde başarılar diliyoruz.” şeklinde açıklamada bulundu.

Konuşmasının devamında ise Uslu; “Bodrum yarımadasında yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalar için en büyük gücü Bodrum Belediye Başkanımız Mehmet Kocadon’dan almaktayız. Ayrıca meclis üyesi arkadaşlarımız da bizlere destek vermektedirler.” dedi.

 

ADIMIZA BAĞIŞ İSTEYENLERE DİKKAT…

Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularına geçmeden önce bir bilgilendirme yapmak istediğini belirten Başkan Yardımcısı Taner Uslu, “Bir takım şahıslar, vatandaşlarımıza telefon açarak; meclis üyelerimiz, başkan yardımcılarımız ve belediyemizin adını kullanarak vatandaşlarımızdan bağış istemektedirler. Bizim bağışla ilgili herhangi bir talebimiz yoktur, olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır. Vatandaşlarımız bu tür konularda lütfen dikkatli olsunlar. Ayrıca bu konuyla ilgili gerekli yasal işlemler başlatılmıştır.” ifadesini kullandı.

GÖKTEPE’DEKİ İNŞAAT YASAL…

Gazetecilerin; “Göktepe’nin altındaki inşaat şu anda yoğun bir şekilde ilerledi, herkesin de gözü orada neredeyse. İmar durumu nedir? Yasal bilgiler midir? Görüntü kirliliği anlamında tepeye kadar imar verilmiş midir? Önümüzdeki yıl bir kat daha yukarı çıkıp kartal yuvası haline gelecek midir?” sorusuna Uslu; “Orası hepimizin bildiği gibi arkeolojik sit bir alan. Orasıyla ilgili şikayetler bize geçen aydan itibaren ulaştı. Zaten şikayetler gelmeden önce de kendi ekiplerimizi göndermiştik. İncelemeleri yaptık ama yasal bir yer. Kaleyle, müzeyle de görüştük gerekli izinler alınmış, izinleri mevcut diye bilgi verildi bize. Bize gelen projenin uygulaması farklı bir boyutta olursa ona da müsaade edilmeyecektir.” şeklinde yanıt verdi.

mart_bodrum_belediyesi_toplanti (1)

KONACIK PAZAR YERİNİ TESLİM ALMADIK…

Uslu, basın mensuplarının, Konacık Pazar Yeri’nin durumu, ihalelerin web sayfasında yayınlanması ve belediye gayrimenkullerinden kaç tanesinin satılığa çıkarılmış olduğu ve kaçının satıldığı; 12 ay turizm ile birlikte inşaat yasağının da 12 ay mı olacağı ile ilgili gelen sorusunu da şöyle yanıtladı:

“İhale kararları meclisten karar alınarak oluşturuluyor. Ondan sonra da gerekli yerlerden izin alarak, yerel medyada ulusal medyada yayınlanıyor. Bodrum Belediyesi web sayfası da diğer belediyelerdeki gibi hizmet vermeye başlayacaktır. Özellikle İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzde alt yapı çalışmalarımızı tamamlamak üzereyiz. Otomasyon da kuruluyor. Vatandaşlarımızın o kadar beklemesine gerek kalmayacak. Web sitemiz üzerinden de arkadaşlarımız gerekli bilgileri verecekler. 12 ay inşaat olursa turizm yasaklanır mı, diye sordunuz. Hayır. İkisini bir arada yürütmesini öğreneceğiz. Çünkü iki sektör de birbirini tamamlayan ve destekleyen sektörler. İnşaat olmazsa otel yapamazsınız; otellerden para kazanamazsanız da inşaat yapamazsınız. İkisini bir arada yürüteceğiz. Herkes birbirinin hakkına saygılı olursa, bu işlerde hiçbir sıkıntı olmaz. Konacık Pazar Yeri ise tamamen bize geçmiş değildir. Henüz teslimi yapılmadı. Bodrum Belediyesi, hiç kimseden bir şey kaçırmaz, gizlemez. Orada bir uygulama yapılacaksa onun bilgilendirmesi de yapılacaktır.
Satış konusuna gelecek olursak; 19 adet ihdas parselinin satış işlemi yapılmış, bu parsellerden 7 adedinin satışı gerçekleştirilmiştir. 5 adet arsanın ihale süreçleri tamamlanmıştır. 1 tanesi 27 Mart, 4 tanesi de 15 Nisan’da satışa çıkarılacaktır. 1 adet otel kiralama ihalesi tamamlanmıştır. Paylaşıma gidilmeyen parsellerle ilgili büyükşehirle de çalışmamız devam etmektedir. Kapanan belde belediyelerimizde o andaki komisyona bildirilmeyen parseller var. Bunlarla ilgili komisyonlarımız çalıştı. Emlak İstimlak Müdürlüğümüz ve büyükşehirden gelen Emlak Daire Başkanlığı personeliyle birlikte. Bu ay onu da meclise sokacağız. Meclisten onay gelirse büyükşehir belediyesine geçecek. Eğer büyükşehir de onay verirse konumuz da kapanmış olacaktır.” 

BİLBORDLAR ARTTI MI?

Gazetecilerin “Vatandaşlardan gelen bilgiye göre billboardların arttığı yönünde ifadeler var. Özellikle lisenin orada, daha önce 10 taneyse şimdi 15 tane olduğu yönünde bilgiler var. Böyle bir çalışma var mı ya da firmanın böyle bir artırma şansı var mı?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Taner Uslu, “Bunlar ihaleye çıktı biliyorsunuz. Sözleşmede ne yazıyorsa onu yapmışlardır. Onlar ne eksik ne fazla yaparlar. Konuyu yine de araştırırız ama onlar ihaleyle veriliyor ve sayıları, yükseklikleri, her şeyi belli. Farklı bir şey olacağını sanmıyorum. Bu konuyu araştırır ve gerekli bilgiyi sizlerle paylaşırız.” dedi.

TURGUTREİS, GÜNDOĞAN ve KONACIK’TA SIKINTI YOK…

Taner Uslu ayrıca Yalıkavak’taki Rüzgar Enerjisi Santrali kurulması konusu ile tartışmalı olan Yalıkavak imar planı ve Konacık ile Turgutreis Mahallelerinin imar durumları hakkında da bilgi isteyen basın mensuplarının sorularına yanıt verdi: “Yalıkavak planları ile ilgili dava süreci var. Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesinin açmış olduğu bir dava var. Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüze gelen herhangi bir ne bir durdurma ne de bir bilgilendirme söz konusudur ama Yalıkavak planları, daha yeni bakanlık tarafından onaylanan planlardır. Turgutreis, Konacık, Gündoğan; buralardaki herhangi bir imar ile ilgili bir durdurmamız yok. Eğer halkın bir sıkıntısı yoksa parselin de herhangi bir sıkıntısı yoksa çalışmalara devam ediyoruz. Gelen talepler değerlendiriliyor. Daha önce de durdurulma olmamıştı. Biz orada bütünleme kendi açımızdan bilgileri toplamak için çalışma yaptık. Ondan sonra da başladık. Yani herhangi bir sıkıntımız yok. Diğer kapanan 10 beldemiz de dahil. Köylerimizden de gelen taleplere yardımcı oluyoruz. Yani hak hukuk çerçevesinde bir sıkıntı yok”

BİTEZ SAHİLİ DÜZENLEMESİ SENEYE…

Bitez sahil düzenleme çalışmalarının ne zaman tamamlanacağı ile ilgili soruya da; “Bitez’deki, sahildeki esnafımıza tedbirlerimizi yaptık.  Sahilde nasıl bir düzenleme yapacağımızı, onların her işletmenin kendi önünde nasıl bir düzenleme kurulacağı ile ilgili bilgi var. Kesitleriyle bunları çıkardık. Yani hangi işletmenin önünde ne şekilde düzenleme yapılacağı belli. Sabit değil bu çünkü sahil şeridi bir ip gibi değildir, kıyı kenar çizgisi bir ip gibi değildir. O nedenle her işletmemize esnafımıza bu kıyı tebliğimizi yaptık. Seneye orada herkes kendi işletmesinin önünde nasıl bir uygulama yapılacağını biliyor. Biz yine tekrar konuşacağız. Tentesinden tutun gölgelendirmesine kadar her şey belli, oradaki döşenecek malzeme belli, dikilecek ağacına kadar belli. Biz sezon kapandığı anda 2015 sonunda esnafımızı da mağdur etmeden bu çalışmalara başlayacağız. Tabi bu sene, sezon öncesinde düzenleme çalışmamızı, makyajını da yapacağız ” diyerek yanıtlayan Uslu, Rüzgar Enerjisi santralleri ile ilgili olarak ise, “RES planları da biliyorsunuz ki Bakanlık tarafından onaylanan planlardır. Bodrum Belediyesi olarak RES’lere şu anda gerekli konularda biz de itirazlarımızı yaptık. Gerekli çalışmalarımız da devam ediyor. Ama RES planlarını da onaylayan Bakanlıktır. İtirazlarımızı yazılı olarak sunduk. Dolayısıyla mahkeme süreci devam ettiği için çok fazla detaya girmeyelim. Yasal süreç sürüyor. Yalıkavak planları için de aynı şey geçerli. Belediye olarak yasal süreçte çok fazla detaya girmemiz sıkıntı yaratır. Bahsi geçen süreçlerle ilgili itirazlarımızı var.” şeklinde cevap verdi.

BÜYÜKŞEHİR’E AİT BİR YOL AMA BİZ HALLEDECEĞİZ…

Bir soru üzerine Turgutreis Akyarlar arasında karayolundaki çalışma hakkında ise şu bilgiyi verdi: “Orada şu anda Devlet Su İşleri içme suyu hattında boru yenileme çalışması yapıyor. Yalnız Devlet Su İşleri bu ihaleye çıkarken asfaltlama çalışma kısmını koymamıştır. Bu da Bodrum Belediyesinin üzerine kalıyor ve teslimin de de geç kalıyorlar. Şöyle bir şey yapıyorlar kontrole gelmedikleri için üzerini kapatmıyorlar, orayı temizlemiyorlar. Dolayısıyla tabi vatandaşlarımız haklı olarak -ben de oradan, o yoldan geçen birisiyim- itirazını yapıyor. O konuda biz çalışmalarımızı ve görüşmelerimizi hem su işleri bazında hem müteahhit firma bazında yaptık. Gerekirse ayrıca o yol için -büyükşehir belediyesinin kontrolüne geçse de- gereğini yapacağız”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.