Bodrum Gündem

Anılarla Bodrum’da Şair ve Yazar Kadınlar Buluştu

27.03.2015
0
A+
A-

bodrum_şair_yazar_kadınları

Her ay düzenli olarak yapılmaya devam eden Anılarla Bodrum Sohbetlerinin bu ayki konusu ‘Geçmişten Günümüze Kadın Şairler ve Bodrum’da Yazan Kadınlar’ oldu.

buy Xenical online Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi Kent Konseyi Sözlü Tarih Çalışmaları ‘Anılarla Bodrum Sohbetleri’ Gönüllü Çalışma Grubu tarafından düzenlenen sohbet toplantılarının Mart ayı programı gerçekleştirildi.
Bodrum’da yaşamış ve Bodrumlu kadın yazar ve şairlerin katılımıyla yapılan ‘Geçmişten Günümüze Kadın Şairler ve Bodrum’da Yazan Kadınlar’ konulu sohbet toplantısı, saat 14.00’te Trafo Bodrum Hakan Aykan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Etkinlik hakkında bilgi veren Bodrum Belediyesi Kent Konseyi Sözlü Tarih Çalışmaları Sorumlusu Nuran Yüksel şunları söyledi; “Bodrum’un değerlerini korumak ve çocuklarımıza aktarabilmek üzere başlattığımız arşiv ve kayıt altına alma çalışmalarımızı sürdürmeyi, Bodrum’u Bodrum yapan değerlerimize karşı bir görev ve sorumluluk olarak görüyoruz. Bu ayki çalışmamızın konusu; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü anısına ‘Geçmişten Günümüze Kadın Şairler ve Bodrum’da Yazan Kadınlar’. İsimlerine ulaşabildiklerimiz kadın yazarlar ve şairlerle sohbet edecek, zaten eserleriyle ölümsüzleşen değerlerimizi de sesleriyle ve görüntüleriyle kayıt altına alacağız. Alınan tüm kayıtlar ise Bodrum Kent Müzesi’nde yerini bulacaktır. Ayrıca Kent Konseyi Şiir Çalışma Grubu’na da ‘Geçmişten Günümüze Kadın Şairlerimiz’ adlı sunumuyla programımıza verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ederiz. Her ayın son çarşamba günü gerçekleştirilen sohbetlere katılımınız çalışmalarımıza güç verecektir. Ulaşabildiğimiz ve ulaşamadığımız; ürettikleri, bıraktıkları eserlerle ölümsüzleşen yazan kadınlarımızı, tüm emekçi kadınlarımız anısına saygı ve şükranlarımızla anıyoruz” Ventolin price Natrexon price
Programda tamamı olmasa da şu isimler kayıt altına alınmış oldu; Ayşe Aynur Özet, Azade Köker, Belkıs Balpınar, Didem Öneş, Dilek Nigar Kara, Fatma Mansur, Fatma Satı, Feriha Beriş, Figen Kuzucu, Filiz Tosyalı, Hanife Turan, Hatice Orman, Günnar Onay, Günseli Tamkoç, Mina Urgan, Lale Bollukçu, Latife Tekin, Ludmilla Danisenko, Sönmez Taner, Şirin Tekeli, Şükran Atmaca, Özay Erkılıç, Tebessüm Özbek ve Zeynep Oral.
Şiir dolu program yaklaşık üç saat sürdü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.