Bodrum Gündem

Bodrum’da Fırtına Kabusu Pazar Gününe Kadar Devam Edecek

27.03.2015
0
A+
A-

BODRUMDA_FIRTINA-(2)

Bodrum’da Etkili Olan Fırtınada Ağaç Daları Koptu, İskeleler Zarar Gördü, Bir Tekne Karaya Oturdu!..Metoroloji yetkilileri yağmurun Pazar günü öğle saatlerine kadar süreğeni bilgisini verdiler.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum’da etkili olan fırtına nedeniyle günlük yaşam olumsuz etkilendi. Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, ilçede gün geceden bu yana saatteki hızı 75 kilometreyi bulan fırtına etkili oluyor. Fırtına ilçe merkezi başta olmak üzere, Gümbet, Turgutreis, Bitez, Gümüşlük ve Yalıkavak’ta günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Fırtına nedeniyle, Kumbahçe Mahallesi’ndeki bazı işletmelerin masa ve sandalyeleri kuvvetli rüzgarla birlikte sürüklenerek savruldu. İşletmelerin denize bakan kısımlarına vuran yoğun dalgalar ise maddi hasara neden oldu. İşletmeciler sahilde kum torbalarıyla önlem alırken, bazı iskeleler ve işletmelerde hasar meydana geldi.

Fırtına bazı ağaç dallarının da kopmasına neden oldu. Mümtaz Ataman Caddesi ve Kale Caddesinde kopan ağaç dalları bazı iş yerlerinin üzerine düşerek maddi hasara yol açtı. Belediye ekipleri bölgede çalışma yaptı.

Öte yandan Gümbet Mahallesi’nde yaklaşık 20 metrelik Bodrum Guleti kuvvetli rüzgarla birlikte demirli bulunduğu yerden sürüklenerek karaya oturdu. Yetkililer havanın düzelmesinin ardından tekneyi bulunduğu yerden kurtarabilmek için çalışma başlatması bekleniyor.

milasta_FIRTINA-(4) buy Viagra Gold buy Indocin

FIRTINA VE SAĞANAK MİLASTA’DA ETKİLİ OLUYOR cheap Fluconazole

Milas’ta da etkili olan fırtına nedeniyle evlerin çatısı uçtu, enerji ve telefon hatları zarar gördü. Gece saatlerinden bu yana Bodrum, Milas ve çevresini yoğun bir şekilde etkisi altına alan fırtına günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Saatteki hızı 75 km.’ye kadar ulaşan fırtına nedeni ile Milas’ta bir evin

çatısı uçtu. Gece saatlerinde şiddetli fıtına nedeni ile Söğütçük Mahallesi muhtarına ait evin çatısı uçarken, çatıdan kopan parçalar park halindeki bir otomobile de zarar verdi. Her hangi bir yaralananın olmadığı olayda enerji nakil hatları ve telefon kabloları da zarar gördü.

Bölgede etkili olan olumsuz hava koşulları ve fırtına nedeni ile vatandaşlar zor anlar yaşarken, fırtına ile birlikte zaman zaman sağanak yağmurda etkili oluyor. Orta Afrika’dan gelen toz bulutu ile birleşen yağmur, adeta çamur şeklinde yağıyor.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ise önümüzdeki Pazar günü öğle saatlerine kadar etkili olması beklenen yağmur ile metrekareye 76-100 kg. arasında yağış düşebileceği açıklamasında bulundu. Yetkililer yağış nedeniyle ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım ve ulaşımda aksamalar yaşanabileceğini ifade etti.

DALGALAR AARSINDAKİ CANSIZ MANKENLER DİKKAT ÇEKTİ…

Umuda yolculuğa çıkan kaçak göçmenleri taşıyan ve zaman zaman ölümlerle sonuçlanan tekne faciasının yaşandığı Bodrum’da, dalgalar arasındaki cansız mankenler dikkat çekti. İşyerlerinin önünden rüzgarla denize sürüklendiği tahmin edilen ve suda batıp çıkan   cansız manken parçaları ilginç bir görüntü oluşturdu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.