Bodrum Gündem

50 Kiloluk Ölü Caretta Caretta Kumbahçe Sahiline Vurdu

29.03.2015
0
A+
A-

caretta_caretta_bodrum_kumbahçe-(6)

buy Alesse

Yumurtlamak haricinde karaya hiç çıkmayan ve yaklaşık 106 milyon yıldır yeryüzünde oldukları düşünülen, Caretta Caretta Deniz Kablumbağası ölü olarak Kumbahçe sahiline vurdu. Naltrexone no prescription

 Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem

Geçtiğimiz günlerde Gündoğan kıyılarına vuran ölü deniz kaplumbağasının ardından şimdide Kumbahçe sahiline vuran ölü Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağasının ölüm nedeninin araştırılmasının ardından gömüleceği bilgisi verildi.

Deniz kıyısındaki kafelerde dinlenen vatandaşların şaşkın bakışları arasında plaj kıyısına vuran Caretta Caretta dalgaların arasında görüldü. Gökhan Şen isimli vatandaşın denize girerek kıyıya çıkardığı kaplumbağanın ölü olduğu anlaşıldı. Yakın bir zamanda öldüğü tahmin edilen kaplumbağanın, sol ön yüzgecinde takılmış olan misina dikkat çekti.

Doğal yapılaşmanın bu tür ölümlere neden olduğunu vurgulayan Gökhan Şen isimli vatandaş; Valtrex cheap “Doğanın katledilmesinin doğal sonucu. Koruyacağımız yerde bu güzel doğayı mahvediyoruz. Maalesef sonuç hüsran. Yumurtlamak haricinde karaya hiç çıkmayan ve yaklaşık 106 milyon yıldır yeryüzünde oldukları düşünülen, bizimle aynı oksijeni paylaşan bu muhteşem canlının da neslini tüketmeyi başaran bir toplumuz.” dedi.

Kıyıya çıkarılan Caretta Caretta cinsi deniz kaplumbağası Bodrum Belediyesine bağlı Zabıta ekipleri tarafından incelenmek üzere Torba Hayvan Barınağına götürüldü. Yaklaşık 50 kg. ağırlığındaki yetişkin kaplumbağanın incelemelerin ardından görevliler tarafından gömüleceği bildirildi.

Nesli tükenme tehlikesi yaşayan ve milyonlarca yıldır yaşadığı düşünülen Caretta Caretta’nın bölgede yapılan kontrolsüz avcılık nedeniyle ölmüş olabileceğini ifade eden Yakup Ömeroğlu isimli vatandaş ise şunları söyledi; “Buraya atılan misina hayvanın bir yerlerine dolanmıştır muhtemelen. Kaçamadığı içinde kıyıya vurmuş. Burada balık bile bırakmadılar. Yetkililerin buna müdahale etmesi gerekir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.