Bodrum Gündem

Bu Gidişle Bodrum Yeşile Hasret Kalacak…

30.03.2015
0
A+
A-

SLIDE buy Lithium

Çevre ile ilgili tartışmaların eksik olmadığı Bodrum’da, yaklaşan inşaat yasağı öncesinde hızını artıran yapılaşma, bugüne kadar yeşil görmeye alıştığımız birçok alanın betona teslim olmasına neden oluyor.

Türkiye’nin gözde turizmin merkezlerinden birisi olan Bodrum’da, neredeyse her bölgede devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle, ilçenin simgesi olan mavi ve yeşil alanlar her geçen gün biraz daha azalıyor.

İnşaat çalışmaları ilçe merkezi başta olmak üzere, neredeyse her belde de tüm hızıyla devam ediyor. İş makineleri ve kamyonlar Mayıs ayında devreye girmesi beklenen inşaat yasağı öncesinde çalışmalarını hızlandırarak yapıları tamamlamak için var güçleriyle çalışıyor.

Ancak çalışmalar bu şekilde devam ederken özellikle yeşil alanların da yok olduğu gözleniyor. Bodrum’un yüksek kesimlerinden bakıldığı zaman da yeşilin yerini yoğun şekilde betonlaşmanın aldığı dikkat çekiyor.

Yokuşbaşı Mahallesi üst kısımlarında devam eden bir şantiye alanında inşaat çalışmalarında da birçok ağacın kesilerek yerine ev yapıldığı görülüyor. Aynı inşaatın üst üste çok katlı gibi durması ise ayrı bir görüntü ve imar kirliliğine neden oluyor.

order Xenical online Fluoxetine price “Çam Ağaçlarını Tek Tek Kestiler”

Ayrıca Bodrum Devlet Hastanesi Acil servisi yanında bulunan ve Bodrum’daki özel bir firma tarafından başlatılan inşaat faaliyetleri kapsamında bölgede adeta ağaç katliamı yapıldı. Tedavi olmak için hastanenin acil servisine gelen vatandaşlar bölgede birden fazla çam ağacının tek tek kesilerek yakacak odun haline getirildiği gördü. Vatandaşların tepki gösterdiği durum kameralarca da kaydedildi.

Yeşili, mavisi ve tarihi güzellikleri için ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerin rant uğruna kaybedilen yeşil alanların giderek kaybolmasına nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.