Bodrum Gündem

Bu Bizim Ayıbımız, Bunlar Bodrum’a Yakışmıyor

01.04.2015
0
A+
A-

 Bu-Bizim-Ayıbımız-Bunlar-Bodruma-Yakışmıyor
buy Professional Viagra

Bodrum’da 10 dalgıç ve öğrencilerin katılımıyla düzenlenen deniz dibi ve kıyı temizliği etkinliğinde, denizden yine çok miktarda atık malzeme çıkartıldı. Atık malzemelerin içinden çıkan bazı deniz canlıları ise yeniden denize bırakıldı.

metoclopramide without prescription Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesince üç haftadan bu yana ilçenin çeşitli mahallelerinde devam eden deniz dibi ve kıyı temizliği etkinlikleri bu kez Gündoğan Mahallesi’nde yapıldı. Gündoğan Limanı ile sahilde düzenlenen temizliğe, 10 dalgıç ile belediye temizlik personeli ve bazı okullardan gelen öğrenciler katıldı.
Yaklaşık iki saat süren temizlik çalışmalarında denizden araç lastikleri, pet şişeler başta olmak üzere birçok atık malzeme çıkarıldı. Atıkların içinde yer edinen yengeç, denizyıldızı gibi deniz canlıları ise ekiplerce atıkların içinden alınarak yeniden denize bırakıldı.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaptıkları deniz temizliği çalışmalarının ardından, denizden çıkan atıkları sergilediklerini söyledi.
Çıkan çöpleri ‘bizim ayıbımız’ diye nitelendiren Kocadon, “Şuanda ayıbımızı da sergiliyoruz. Bu bizim ayıbımız. Bundan sonra çocukların daha iyi eğitim alarak çöplerin denize atılmaması gerektiğini öğrenmesi ve bilinçlenmesi lazım” dedi.
Çöplerden işin kolayına kaçarak kurtulamayacağımızı ifade eden Kocadon, ; “En yakınımızda ne varsa çöpleri oraya atıyoruz. Basın burada aynı zamanda Bodrum’un ayıbını görüntülüyor. Bu bize ve Bodrum’a yakışmıyor. Bu çöplerin denize atılmadığı günler diliyorum. Sürdürülebilir Bodrum için bunu yapmamız gerekiyor. Bu güzellikleri sizlerin de torunlarınızın da yaşamasını diliyorum” order misoprostol dedi.

TOPLAM 672,5 KG ATIK ÇIKARILDI…

2 teknenin de görev aldığı çalışmalarda su yüzeyine çıkarılan atıklar, Bodrum Belediyesi Personeli tarafından karaya taşınıp iskeleye götürülerek ayrıştırma ve ölçümleme işlemlerinin ardından kamyon ve traktörlerle Ortakent Yahşi Mahallesi’ndeki Deniz Dibi Temizliği Proje Alanı’na aktarıldı. Çalışmalar kapsamında; 95,6 kg plastik, 124,2 kg metal, 57,8 kg cam, 170,6 kg oto lastiği, 1,5 kg park bahçe atığı, 0,8 kg tehlikeli atık, 222 kg yanabilen atık (kumaş, ayakkabı, kilim, tekstil vb. atıklar) gibi çeşitli türden toplam 672,5 kg atık çıkarıldı.

Etkinliğe katılan TEMA Vakfı Bodrum Gönüllüsü Haluk Ortaç ile bazı belediye görevlileri, temizlik çalışmalarını izlemeye gelen anaokulu öğrencilerine çıkan çöpler ve çevre duyarlılığı hakkında bilgiler verdi.

Deniz Dibi Temizliği Etkinlik Programı:

Önümüzdeki hafta, 5 Nisan Pazar günü Göltürkbükü Mahallesi’nin sahilinde devam edecek çalışmalar sırasıyla Pazar günleri; 12 Nisan’da Torba, 19 Nisan’da Turgutreis, 26 Nisan’da Akyarlar, 3 Mayıs’ta Ortakent, 10 Mayıs’ta Bitez, 17 Mayıs’ta Gümbet ve 24 Mayıs’ta Yalıçiftlik’te yapılacak. Son olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Bodrum ilçe merkezinde yapılacak çalışmalarla etkinlik sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.