Bodrum Gündem

Yargı Mensupları Şehidi İçin Ayakta

Yargı Mensupları Şehidi İçin Ayakta
01.04.2015
0
A+
A-

yargı-mensupları-şehidi-için-ayakta_bodrum_gundem

HİÇ KİMSE KİRLİ EMELLERİNE ULAŞMAK İÇİN YARGI MENSUPLARI ÜZERİNDEN HESAP YAPMASIN…

cheap Ventolin Premarin purchase Paxil Bodrum Gündem Haber

İstanbul Çağlayan Adliyesinde, 8 saat rehin alındıktan sonra, başından ve göğsünden 5 kurşunla vurularak şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için Türkiye’nin tamamında olduğu gibi Bodrum adliyesi önünde de yargı mensupları tarafından basın açıklaması yapıldı.

İstanbul Çağlayan Adliyesinde, şehit olan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz için düzenlenen basın açıklamasına Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dr. Yakup Yıldız başta olmak üzere, Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Avukat Cavidan Özyiğit, Bodrum Adliyesinde görevli hakimler, Cumhuriyet Savcıları, avukatlar ve adliye personeli katıldı.
Terörist eylemin lanetlendiği basın açıklamasında yargı mensupları görevlerinin başında olduklarını söylediler. Yargı mensupları adına basın açıklamasını yapan Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, böyle bir günde konuşmanın zor olduğunu ifade ederek “İstanbul Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz’ı 31 Mart 2015 günü, görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu kaybetmiş bulunmaktayız. Cumhuriyet Savcımızın şehit düştüğü haberi yüreklerimize bir kor gibi düşmüştür. Adalet camiasının her mensubu bu büyük acıyı yürekten hissetmekte ve şehidine ağlamaktadır.” dedi.

HİÇ KİMSE YARGI MENSUPLARI ÜZERİNDEN HESAP YAPMASIN…

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin bu menfur saldırının, şehit Cumhuriyet Savcısının şahsında, Türkiye’de hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanan tüm insanları sindirme, onlara gözdağı verme girişimi olduğunu vurgulayarak, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Bu saldırı alçakça bir terör eylemidir. Bu menfur saldırının arkasındaki zihniyet emellerine asla kavuşamayacak, milli birlik ve beraberliğimize zarar veremeyecektir. Bir insanlık suçu olan terörle ulaşılmak istenen kaos ve kargaşa ortamının önündeki en büyük engel her zaman olduğu gibi yine hukuk olacaktır. Buradan sesleniyoruz ve haykırıyoruz, hiç kimse kirli emellerine ulaşmak için yargı mensupları üzerinden hesap yapmasın. Ve bilinmelidir ki, adalet yolunda hizmet veren yargı şehidimizin şerefle taşıyarak geride kalanlara emanet ettiği adalet meşalesi aynı kararlılıkla tüm meslektaşları tarafından taşınacaktır. Bu tarz saldırılar, biz yargı mensuplarını çıktıkları yolda yürümekten alıkoyamayacak ve yıldıramayacaktır. Saldırıyı nefretle ve şiddetle kınıyor, merhum şehidimize Allah’tan rahmet, başta kederli ailesi olmak üzere yakınları ve tüm yargı camiasına sabır ve metanet diliyoruz. Yargı camiamızın ve milletimizin başı sağ olsun”
Oldukça üzgün oldukları görülen Yargı mensupları ve adliye çalışanları, basın açıklamasının ardından görevlerinin başına döndüler.

BODRUM BARO TEMSİLCİLİĞİDE TERÖR SALDIRISINI KINADI…

Diğer yandan Muğla Barosu Bodrum Baro Temsilcisi Av. Cavidan Karaöz Özyiğit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’a yapılan terör saldırısını kınadıklarını ifade ederek şu açıklamayı yaptı; 31 mart 2015 tarihimize kara bir sayfa olarak geçmiştir. Acımız büyüktür. Acı hepimizin acısıdır. Tüm hukukçular; avukatı ile hakimi ile savcısı ile aynı acıyı yaşıyoruz. Bu ilk verdiğimiz şehit değildir. Ancak son şehidimiz olmasını temenni ediyoruz. Şehit savcımıza Allah’tan rahmet, ailesine sabır ve metanet diliyoruz. Tüm hukuk camiası olarak başımız sağ olsun.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.