Bodrum Gündem

BELEDİYENİN 50 TONLUK DOZERİ KAYBOLDU

BELEDİYENİN 50 TONLUK DOZERİ KAYBOLDU
04.04.2015
0
A+
A-

MHP’li Meclis Üyeleri 50 Tonluk Kayıp Dozerin Peşine Düştüler…

1976 Model paletli D-8 Model DOZER BODRUM GÜNDEMBodrum Belediyesi’nin MHP’li meclis üyeleri, DSİ tarafından Mumcular Belediyesi’ne hibe edilen, belediyelerin birleşmesinin ardından ise Bodrum Belediyesi demirbaşına geçen, ancak kayıp olduğu öne sürülen 50 tonluk paletli dozerin peşine düştü.
2004 yılında DSİ tarafından Mumcular Belediyesine hibe edilen, 1976 Model paletli D-8 Model 50 tonluk dozerin, belde belediyelerinden devir edilecek taşıt ve iş makineleri formu kayıtlarında gözükmesine rağmen, dozerin fiiliyatta bulunmadığı ve dozerin hiçbir karar alınmadan İhale veya pazarlık yoluyla satış prosedürü izlenmeden, parçalanmak suretiyle satışının yapıldığı iddiasında bulunan meclis üyeleri, bölgeye giderek dozeri araştırdı.
CHP’li Bodrum Belediye Başkan Vekili Refik Ülgen’in meclis toplantısında, dozerin depoda olduğunu belirtmesi üzerine meclis toplantısının ardından MHP’li meclis
üyeleri Hülya Aşkın, Mahmut Özbelen, Şakir Açıkgöz, Süleyman Mazı ve Mustafa Dağdelen, Mumcular Kademesine ve Bodrum Kademesine giderek dozerin orada olup olmadığını kontrol etti.
Gazetecilerle birlikte ilk olarak Mumculara giden meclis üyeleri, burada dozeri sordukları belediye işçilerinden dozerin Mumcular kademesinde olmadığı yönünde bilgi aldı. Kademeyi inceleyen meclis üyeleri dozerin parçalarına da rastlayamadı.
Aynı zamanda Bodrum Belediyesi Denetim Komisyonu Üyesi olan, MHP’li meclis üyesi Avukat Şakir Açıkgöz, gazetecilere yaptığı açıklamada, yapılan meclis toplantısında 50 tonluk bir dozerin kaybolduğu konusunda bir soru önergesi verdiklerini söyledi.

dozer-kavgası-büyüyor-(3)KADEMEDE ÇALIŞANLAR DOZERİN NERDE OLDUĞUNU BİLMİYOR…
Başkan vekili Refik Ülgen’in bununla ilgili bir açıklama yaptığını ve dozerin parçalanarak kademede olduğu söylediğini ifade eden Açıkgöz, “Biz bunun ortaya çıkması için MHP meclis üyeleri olarak buraya geldik. Yapmış olduğumuz araştırma ve tespitte kademede kesinlikle böyle bir dozerin olmadığı, hatta o dozerin piminin dahi burada olmadığını tespit ettik” diyerek, şunları söyledi: “Kademede çalışan yaklaşık 15 arkadaşa sorduğumuzda da dozerle ilgili bilgilerinin bulunmadığını söylediler. Sonuç olarak burada, bu kademede dozer yok. Diğer kademelere tespit ve araştırmaya gidiyoruz. Dozerin bu kademede olduğunu söylediler. Biz daha önce burada olmadığına dair bir tespit yapmıştık. Şuanda bu dozer belediyeye hibe edilen 50 tonluk bir dozer. Biz duyumlar üzerine hareket edemeyiz. Kimseyi zan altında bırakmak istemiyoruz. Bu olay gerçekse, bunun bir suç boyutu var. İkincisi de bu bir yolsuzluktur. Yolsuzluğun büyüğü, küçüğü olmaz. Yolsuzluk kamu gücünün kötüye kullanılması ve yasaların dışına çıkılmasıdır. Bu dozer yoksa Bodrum Belediye Başkanlığı yolsuzluk yapmıştır. Tespit edeceğiz araştırmalarımıza devam edeceğiz.”

order Asacol Topamax online purchasing Plavix online 1976 Model paletli D-8 Model DOZER BODRUM GÜNDEMDOZER 4-5 AY ÖNCE KAYBOLMUŞ…

Dozerin son durduğu yerden yaklaşık 5 ay önce kaybolduğunu öğrendiklerini belirten Açıkgöz; “Mahalleli de 4-5 ay önce dozerin kaybolduğunu söylüyor, ama araştırıyoruz. Başkan bugün meclis toplantısında tüm kamuoyuna bir açıklama yaptı. Biz yalan söyleyeceğini
düşünmüyoruz. Onun için buraya geldik. Bize Mumcular’da kademede depoda dedi, bizde buraya geldik ve bulamadık. Belediye bir açıklama yapsın ve bize dozerin nerede olduğunu göstersin. Eğer bu yapılmazsa bu bir suç unsuru taşıyor, bununla ilgili başkanlığın resen suç duyurusunda bulunması lazım”
dedi.

BİZ KAYNAKLARIN DOĞRU KULLANILMASI TARAFINDAYIZ…

Diğer meclis üyesi Süleyman Mazı ise dozerin hurdaya ayrıldığını ve parçalara ayrılarak depoda bulunduğunun anlatıldığını, ancak dozerin nerede olduğunun tespitini halen yapamadıklarını anlatarak: “Arkadaşlar bu bütçenin içerisinde bu çok büyük bir kalem teşkil etmez. Biz aslında işin bu tarafında değiliz. Bunun küçüğü, büyüğü olmaz. Bizim derdimiz Bodrum hepimizin ise Bodrum’un kıt kaynaklarının doğru kullanılması ve bunlara sahip çıkılması. Bizlere insanımız bir denetim görevi vermişse biz bunun peşindeyiz. Kayıtlarda bunun yolu şudur. Evraklarda ibraz edersiniz, çıkartırsınız, şöyle hurdaya ayrılmıştır, şu şekilde satılmıştır, gerekli izinleri alınmıştır dersiniz. Yoksa biz birisini suçlayalım veya zan altında bırakalım diye buraya gelmedik. Bugün mecliste ifade edildiği için biz bunun üzerine buraya geldik. Neden burada bulunduğumuzun iyi anlaşılması gerekiyor. Kaynakların doğru kullanılması ve sahip çıkılması gerekiyor” dedi.
DOZERİ BODRUM BELEDİYESİ KADEMESİNDE DE ARADILAR…
Mumcular’da aradıklarını bulamayan Meclis üyeleri ve gazeteciler daha sonra Bodrum Belediye Kademesine geldi. Buraya görevlilerle birlikte giren ve depoları inceleyen meclis üyeleri burada da kayıp dozerle veya parçalarıyla karşılaşamadı.
Kademe çıkışında bir açıklama daha yapan MHP’li Meclis üyesi Avukat Şakir Açıkgöz, tüm araştırmalarına rağmen dozerin izine rastlayamadıklarını belirterek; “Bodrum’da iki tane kademe var. Birisi Mumcular, diğeri ise Bodrum’da. Turgutreis’te de var ama oraya götürülmesi mümkün değil. Bodrum’daki merkez kademeye geldiğimizde burada da dozerin olmadığını, hatta bir piminin bile bulunmadığını tespit ettik” dedi.
İddiaya konu olan kayıp dozerin akıbeti ve konuyla ilgili olarak Bodrum Belediyesinin yapacağı açıklama ise merakla bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.