Bodrum Gündem

TİCARET VE SANAYİ ODALARI BODRUM’DA BULUŞTU…

04.04.2015
0
A+
A-

order naltrexone 3

 

 

25.Muğla Odalar Ve Borsası Ortak Toplantısı Bodrum’da Yapıldı.

Muğla Odalar ve Borsası tarafından uygulanan, 25.’si ise Bodrum’da düzenlenen toplantılar tüm ülke genelinde örnek teşkil ediyor.

Ventolin price Bodrum Gündem Haber

Muğla ilinde turizmde yeni tanıtım stratejilerinin belirlenmesi, yeni tarım, denizcilik ve çevre uygulamalarının konuşulduğu toplantı Bodrum Ticaret Odası organizasyonu ile BODTO konferans salonunda yapıldı.

Toplantıya, eski Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUSTO) Başkanı Bülent Karakuş, Muğla Ticaret Borsası, Milas, Fethiye, Marmaris Ticaret ve Sanayi Odası, Bodrum Deniz Ticaret Odası, TÜRSAB Bodrum Şubesi başkanları ve bazı yönetim kurulu üyeleri ile BODTO Meclis Başkanı ve üyeleri katıldı.

MUSTO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş toplantı öncesinde yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Muğla Odaları olarak yaklaşık 10 yıldır, 3 ayda bir ortak toplantılarımızı sürdürmekteyiz ve bunu ara vermeden yapan Türkiye’deki tek il Muğla. Burada aldığımız kararları Ankara’ya tek elden ulaştırarak sesimizin daha güçlü çıkabileceğini düşünüyoruz. Aldığımız birçok karar Türkiye gündemine oturup örnek teşkil etmeye başlamış durumda. Bugün de turizm sorunlarıyla ilgili bir toplantı yapacağız. Toplantıda, alternatif tanıtım yöntemlerini konuşacağız. Turizmde nasıl daha başarılı olabiliriz bunları değerlendireceğiz. Bunun dışında, 8 Nisan’da Başbakanın da katılacağı, Odalar Birliğinde Ticaret Sanayi Şurası düzenlenecek. Bu şurada direk olarak Başbakanımıza ilimizin sorunlarını aktarma fırsatı bulacağız. O sorunları da artık toparlayıp, kendimize ayrılan süre içerisinde nasıl Başbakana anlatabiliriz veyahut nasıl etkili olabiliriz onu tartışacağız. Hükumetimize aktarma fırsatı bulacağımız sorunların çözümünü sağlamaya çalışacağız.” dedi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kocadon yaptı. Kocadon, yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi; ” order Albendazole İlkini 2006 yılında yapmıştık bugün 25.’sini gerçekleştiriyoruz. İlimizde turizmi nasıl geliştirebiliriz, kazançlarımızı nasıl çoğaltabiliriz bunları konuşacağız. Gelişmekte olan birçok ülke turizme meyillenmiştir ama ülkemiz turizm ürünlerini çeşitlendirememesi, klasik yani deniz, güneş, kum dışında kendini geliştirememiştir. Bu klasik turizmin dışında değerlendirilebilecek birçok enstrümanımız var. Bunların en başında spor turizmi, alternatif turizmler ve deniz turizmi gelmektedir.” dedi.

Toplantının moderatörlük görevin üstlenen Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel ise yaptığı konuşmada klasik konvansiyonel tanıtım sistemlerinde artık vazgeçilmesi gerektiğini savunarak şunları söyledi; “Klasik konvansiyonel sistemlerle, broşürler, reklamlar, toplantılar, fuarlara katılmalar, yurt dışında bürolar açılması yada çok pahalı tanıtım kampanyalarının yapılması artık bunların yavaş yavaş zamanının geçmekte olduğunu görüyoruz. Kent tanıtımının tek başına tanıtım yapması, bir tatil bölgesinin tatil turizmini yada arkeolojik değerlerinin öne çıkarılarak yapılan tanıtım çalışmalarının etkili olmayacağı ortaya çıkıyor. O yüzden bu geleneksel konvansiyonel yöntemlerinin yerine yeni yöntemler ortaya çıkması gerekiyor. Bunların başında, insanların doğrudan haberleşmesine olanak sağlayan sosyal medya olabileceğini ve bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

Yücel konuşmasının devamında, bölge turizminin gelişimi konusunda görüşlerini paylaştı.

Toplantının sonunda, ticaret odaları başkan ve meclis üyelerinden oluşan katılımcılar, kendi bölgelerinde yaşadıkları sorunları dile getirdiler.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.