Bodrum Gündem

AVUKATLAR SOKAK ve MEYDANLARA ÇIKIYOR

AVUKATLAR SOKAK ve MEYDANLARA ÇIKIYOR
06.04.2015
0
A+
A-

buy Colchicine avukatlar_günü_5_nisan_bodrumAVUKATLAR SORUNLARI İLE ÇÖZÜMLERİNİ ANLATMAK İÇİN, SOKAKLARA VE MEYDANLARA ÇIKIYOR

Bodrum Gündem Haber

5 Nisan Avukatlar Günü dolayısı ile Bodrum adliyesinde düzenlenen törende Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit tarafından yapılan açıklamanın başında geçtiğimiz günlerde bir terör saldırısı ile şehit edilen Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı anarak bu hain saldırıyı tekrar kınadığını, ailesine, yargı camiasına ve tüm ulusa baş sağlığı dileklerinde bulundu. 84 yıldır hizmet veren Muğla Barosunun, İlçe Temsilciliği olarak, 5 Nisan 2015 Avukatlar Gününde haklı bir gurur yaşadığını kaydeden Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit cheap Paxil Mesleğimizde yaşanılan sorunların konuşulduğu, anlatıldığı, birlikteliğin pekiştiği bu günümüzde, her zaman dile getirdiğimiz bir çok sorunlarımızın ortadan kaldırılacağına ilişkin gelişmeler beklerken, Çağlayanda yaşanan terör olayı ile sanki olayın faili avukatlarmış gibi gösterilerek var olan haklarımızın sorgulanmasını ve bizlere karşı oluşturulmaya çalışılan kamuoyunu kabul etmemiz mümkün değildir.” dedi.

Adaletin gerçekleştirilmesi için var olan avukatların, yanlış ifadelerle, yalan yanlış bilgilerle, toplumun gözünde günah keçisi yapılmayı hak etmediğine dikkat çeken Özyiğit, adliyelerde güvenlik zaafını yaratanların avukatlarmış gibi bir algıya asla izin vermeyeceklerini ifade ederek açıklamasını şöyle sürdürdü;

“13 yıldır yargıda yaşanan gelişmelerden sonra, Yargıya olan güven sarsılmıştır. Bir kaç gün önce, bir kısım davalarda geçmişte verilen mahkumiyet kararlarının, tam tersi kararlarla, beraata dönüşmesi, yargıyı tartışılacak bir noktaya getirmiştir. Dünyanın hiç bir hukuk devletinde böyle bir hukuk garabeti yoktur, Adalet kavramı bu kararlarla büyük bir yara almıştır. Üzücü olan ise, verilen mahkumiyetlere alkış tutanlarla, bugün verilen beraat kararlarına alkış tutanların aynı kişiler olmasıdır.”

Açıklamasında Avukatlık mesleğinin yargı bağımsızlığı için savaşan bir meslek olduğunun altını çizen Özyiğit “Hak ve adalet kavramlarının tartışıldığı, Avukatların, yargının kurucu unsuru olarak benimsenmediği bir yerde, adil yargılanma hakkının hayata geçirildiğinden bahsetmek mümkün değildir. Savunma hakkının uygulayıcısı olan bizlerin, hukuk sistemimizin içerisindeki konumunun daha etkin bir konuma getirilmesi için yeni düzenlemeler mutlaka yapılmalıdır.” dedi.

Ülkenin, sıkıntılı günlerden geçmekte olduğunu ve siyasette kullanılan ayrıştırıcı dil, toplumu kutuplaştırmakta ve Türkiye’yi çıkmaza sürüklemekte olduğunu söyleyen Özyiğit; “Ulusal varlık ve değerlerimiz ağır yara almaktadır. Yargı, siyasal hesaplaşmanın aracı haline getirilmeye çalışılmaktadır. Bu durum yargının tarafsızlığını, bağımsızlığını ve işlevini yitirme noktasına getirmiştir.” dedi.

Hukukun, adaletin ve bunların gerçekleşmesinde çok büyük rol sahibi olan avukatların önemini herkesin bildiğini kaydeden Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit açıklamasını “Sadece yargısı adil, güvenilir ve hızlı olan Devlet’in güçlü ve yıkılmaz olduğunu bir kez daha vurgulamak isterim. Hukuk Devleti yapılanmasında avukatlık mesleği vazgeçilmez bir yere sahiptir.  Avukatlar dimdik ayakta; hukuku egemen kılma, azim ve kararlığındadır. Yaşanılan her türlü sıkıntı ve zorluğa rağmen biz Avukatlar, hukukun üstünlüğüne, kişi hak ve özgürlüklerine, demokrasiye ve Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz.” şeklinde sürdürdü.

Muğla Barosu Bodrum Temsilcisi Av.Cavidan Karaöz Özyiğit basın açıklamasının sonunda ise sokaklara çıkacaklarının bilgisini vererek şu ifadelere yer verdi;

“B Fluoxetine online aşta siyasi partiler olmak üzere, toplumun bazı kesimlerine anlatamadığımız sorunlarımızı ve çözümlerini anlatmak için Türkiye Barolar Birliğimizin düzenlediği etkinlik ile sokağa ve meydanlara çıkıyoruz. Etkinliğimiz , 5 Nisan 2015 Pazar günü Bursa’da yapılacak açık hava toplantısı  “Adalet Yürüyüşü” ile başlatılacak ve  11 Nisan Cumartesi  günü İzmir Açık Hava Toplantısı ile sona erecektir.”

Avukatlar günü nedeni ile Bodrum Adliyesi önünde bir araya gelen avukatlar basın açıklamasının ardından önümüzdeki süreç ile ilgili olarak kendi aralarında değerlendirmelerde bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.