Bodrum Gündem

BODRUM “UĞUR HAZIRLIK LİSELERİ” İLE TANIŞTI…

06.04.2015
0
A+
A-

order Aciclovir Viagra online Buy cheap Accutane uğur liseleri bodrumda (1)Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları; ‘eğitimde dönüşüm ve sınav sistemi ile Uğur Hazırlık Liseleri’nin akademik programı ve üstleneceği misyon hakkında düzenlediği tanışma toplantısı 2015-2016 eğitim-öğretim ortamının nasıl olacağı ile ilgili önemli ipuçları verdi.

Bodrum Gündem Haber

Geniş bir veli ve öğrenci kitlesinin katıldığı toplantı, 4 Nisan 2015 Cumartesi günü saat 14.00’te Ramada Otel’de gerçekleştirildi. Uğur Hazırlık Rehber öğretmenlerinden Petek Soysal, öncelikle dershanelerin kapanma sürecinde veli ve öğrencilerin duydukları kaygılar ve üzerine açıklamalarda bulundu.

Açılış konuşmasını yapan Uğur Hazırlık Koordinatörü Tolga Kurtalan; Uğur Hazırlık Anadolu Liseleri’nin üç yıl önce hükümetin dershaneleri kapatacağı yönündeki açıklamaları doğrultusunda Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumlarının oluşturduğu yeni bir model olduğunu belirtti. Çözüm üretmen noktasında ilk harekete geçen kurum olduklarını ileri süren Tolga Kurtalan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Uğur Hazırlık Anadolu Liseleri 1968’ten bu yana üniversiteye hazırlıkta Türkiye’de lider bir marka olan Uğur Dershaneleri’nin tecrübe ve birikimi üzerine inşa edilmiştir. 47 yılın bilgi birikimiyle göreve başlayan Uğur Hazırlık Anadolu Liseleri 3 yıl içinde üniversiteye hazırlık anlamında öğrenci ve velilerin okul-dershane-özel ders üçgeni içerisindeki bölünmüşlüğünü gidermiş ve öğrenciye daha sistemli, daha keyifli ve rahat bir zamanda sınava hazırlık imkanı tanımıştır. İyi bir lise, iyi bir üniversitenin kapılarını açar. Bugüne kadar Türkiye’de isim yapmış Anadolu ve Fen Liselerinde okuyan öğrencilerin dahi dershane desteği aldığı düşünüldüğünde ‘dershanelerin’ olmadığı bir ortamda ismi olan bir okulun bizi ne kadar hazırlayabileceği yönünde kuşkular konuşulur hale gelmiştir. 3 yıl önce İstanbul’da uygulanmaya başlayan ve bugün Türkiye’nin pek çok noktasında var olan Uğur Hazırlık Liseleri’ni uzun yıllardır Bodrum’da eğitim öğretime katkıda bulunmakta olan Uğur grubu olarak hayata geçiriyoruz. Bodrum merkezde açılacak olan Uğur Hazırlık Anadolu Lisesi ve Turgutreis’te açılacak olan Uğur Hazırlık Lisesi öğrencilerin ve velilerin bu yeni ortamda ihtiyaç duyduğu güven ortamını oluşturacaktır. Okullarımızın Bodrum eğitim camiasına hayırlı olmasını diliyor Uğur ailesi olarak katılımınız için teşekkür ediyorum.”

Toplantı daha sonra; konuk konuşmacı olarak İstanbul’dan davetli olan Uğur Hazırlık Anadolu Liseleri Rehberlik Koordinatörü Nazik Kösegil; Uğur Hazırlık Liseleri’nin akademik yapısı ve işleyişi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Bu doğrultuda; 9 ve 10.sınıflarda Milli Eğitim müfredatına ilaveten yabancı dil destekli bir program yürütülmekte olduğunu; 11 ve 12.sınıflarda ise yine Milli Eğitim müfredatına ilave olarak üniversiteye hazırlığı hedeflediklerini belirtti. Üniversite sınav sistemi ve eğitimin geldiği nokta ile UHL’nin rolü çerçevesinde bilgiler veren Kösegil şuanda velilerin kafasını karıştıran ‘sınav sistemi devam ettiğine göre; devlet okulları ve mevcut özel kolejler öğrencileri sınava hazırlamak için yeterli donanım ve bilgi birikimine sahip mi?’ sorusunun ne kadar anlamlı olduğunu ve Uğur Hazırlık Liselerinin tam da bu noktada güven veren bir kurum olarak eğitim-öğretime yön veren bir okul olduğunu belirtti. Veli ve öğrencilerin sorularının cevaplanmasıyla son bulan toplantı sonrası kafalardaki pek çok soru giderilmiş oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.