Bodrum Gündem

DALGIÇLAR GÖLTÜRKBÜKÜ KOYUNDAN 1,5 TON ATIK ÇIKARDI…

06.04.2015
0
A+
A-

buy Vermox online Purchase Retin-A denizdibi_golturkbuku_bodrum_gundem (3)Bodrum’un Göltürkbükü Mahallesi’nde yapılan deniz dibi temizliği çalışmalarında denizden çok sayıda atık çıkarıldı. Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte çalışmalar belediyenin gönüllü dalgıçları yardımıyla gün boyunca sürdü.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Belediyesi tarafından ‘Denize en çok MAVİ yakışır’ sloganıyla başlatılan ‘Bodrum Deniz Dibi Temizliği Kampanyası’na görevliler yanı sıra gönüllü vatandaşlar da ilgi gösterdi. Bodrum Belediyesi Personelinden oluşan gönüllü dalgıç ekibinin görev aldığı, Göltürkbükü’nde devam eden çalışmaları Bodrum Belediye Başkan Vekili Refik Ülgen de takip ederek yerinde inceledi. Göltürkbükü Mahalle Muhtarı Musa Göze ile Göltürkbükülü vatandaşların da katılarak destek verdiği etkinlik, sabah saatlerinde başlayarak gün boyunca devam etti.

Göltürkbükü Koyu’nun içerisinden çok sayıda cam şişe, ev malzemeleri ve araç lastikleriyle birlikte kilolarca atık çıkarıldı. 2 teknenin ve gönüllü balıkçıların da görev aldığı çalışmalarda denizden çıkarılan atıklar, ayrıştırma ve ölçümleme işlemlerinin ardından kamyon ve traktörle Ortakent-Yahşi Mahallesi’ndeki Deniz Dibi Temizliği Proje Alanı’na aktarıldı.

Çalışma kapsamında 227 kg cam atık, 215 kg metal atık, 316 kg plastik atık, 172 kg tekstil atığı, 414 kg araç lastiği, 89 kg ahşap atık, 11 kg elektronik atık (elektrik süpürgesi, hoparlör, su tahliye pompaları) olmak üzere toplam 1.444 kg ağırlığında atık çıkarıldı.

Deniz Dibi Temizliği Etkinlik Programı: cost of Strattera

Deniz dibi temizliği çalışmaları; Gümüşlük, Yalıkavak, Gündoğan ve Göltürkbükü’nün ardından 12 Nisan’da Torba, 19 Nisan’da Turgutreis, 26 Nisan’da Akyarlar, 3 Mayıs’ta Ortakent, 10 Mayıs’ta Bitez, 17 Mayıs’ta Gümbet ve 24 Mayıs’ta Yalıçiftlik’te yapılacak. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ise Bodrum ilçe merkezinde düzenlenecek çalışmalarla etkinlik sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.