Bodrum Gündem

ÖLÜMDEN SON ANDA KURTULDULAR…

06.04.2015
0
A+
A-

order Cytotec Buy Levitra kaçaklar_son_anda-ölmekten_kurtuldu_512 SURİYELİNİN BOTU SU ALMAYA BAŞLAYINCA ÖLÜMDEN SON ANDA SAHİL GÜVENLİK KURTARDI…

Natrexone Buy Bodrum Gündem Haber

Bodrum’dan yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Kos Adasına geçmeye çalışan 12 kaçak göçmen, Sahil Güvenlik ekiplerince son anda kurtarıldı.

Sabah saatlerinde Turgutreis Fenerburnu Mevkinden yola çıktıkları tespit edilen 1’i çocuk, toplam 12 kişi Kos Adasına gitmeye çalışırken, Çatalada önünde botlarının su almaya başlamasıyla ölüm tehlikesi ile karşı karşıya kaldılar. Sahil Güvenlikten yardım isteyen kaçaklar boğularak ölmekten son anda kurtarıldı.

Suriye uyruklu kaçaklar içinde bulundukları botun su almaya başlamasıyla, bottaki ağırlıklardan kurtulmak istediler. İlk olarak botun motorunu suya atmalarına karşın, neredeyse bellerine kadar suya battılar. Ölümle burun buruna gelen biri çocuk 12 kaçak, süratle bölgeye intikal eden, TCSG 1 Nolu Sahil Güvenlik Botunun yetişmesi ile son anda kurtarıldılar. Şişme bot ise kaçaklar Sahil Güvenlik Botuna alındıktan hemen sonra denize gömüldü.

Yunanistan üzerinden Almanya’ya gitmek isteyen Suriyeli kaçaklar, Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığına getirildi. Islanan ve soğuktan üşüyen kaçaklara battaniye ve sıcak içecekler verildi.

Olayın şokunda olan kaçaklardan Muhammed Al Ayo yaşadıklarını şöyle anlattı; “Kaptan yoktu, tek başımıza gidiyorduk. Bot su almaya başladı. Motor çok büyük bot ise çok küçük olduğu için denize attık. Çünkü çok ağırlık yapıyordu. 11 kişi 1’de çocuk 12 kişiydik. Motorun ağırlığı ile batmaya başladık. Yarı belimize kadar sudayken bizi kurtardılar.”

Kaçaklar, Turgutreis Sahil Güvenlik Komutanlığında işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Yabancılar Şube Müdürlüğüne sevk edilmek üzere Jandarmaya teslim edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.