Bodrum Gündem

TOPLU CİNNET HALİ…

order Proscar cheap Viagra online Didem-Önes-bodrum-gündem-2 purchase Naltrexone Kimse kızmasın, kimse siyaset yapıyor demesin. Görünen köy kılavuz istemez ve yazacaklarımın siyasi düşüncemle uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur.

Ülke toplu cinnet geçirmekte! Ayrıştırma politikaları tohumlarının hasatını biçebilirler; düşüncesiz uygulamaların, ülke menfaati yerine kişisel hırsların ve bir türlü evrensel değerler çıtasına gelemeyen düşünce yapılarının gözü aydın. Bu muydu arzuladıkları, hoş görüsüz, sevgisiz, nizansız ama biat edecek kafalar yaratmak, bu muydu istenen.

Gün olmuyor ki, cinnetlik bir olayın flaş flaş gelişmeleri. Gün olmuyor ki, tükenmek bilmeyen inat ve şarklı ifadelerle konulara açıklama getirilmeye çalışıldığı…Halkın arasına girip bir bakın Allah aşkına! Herkes hipnotize olmuş gibi, yaşanan cinnet halinin içinde farkındalık neredeyse sıfır şeklinde, kaderine boyun eğmiş zavallılar gibi. Kimse sadece basını, yayını sorumlu tutarak üzerindeki sorumluluğu atmaya çalışmasın. Başta siyasiler, siyaset kurumları. Üsluplarındaki çirkinliğin, nefret içeren vücut dillerininin, sürekli çekişen uzlaşmayı bilmeyen kültürlerinin bu toplumu nasıl etkilediğini görmemek mümkün değil. Eleştiriye, tartışmaya, uzlaşmaya kapalı kültürlerin yaratacağı tek bir gerçeklik vardır, TOPLU CİNNET HALİ. Alın hayrını görün, böyle bir ülkeden ne gibi menfaat beklenir bilemem.

“Yoruldum, yoruldum” diyorum, “eee ülkede güzel şeyler de yaşanıyor, ne var abartma..” deniyor bana. Abartmıyorum, sadece düşünen, yüreği ile konuşan, vicdanlı bir insanım, kötü yetiştirilmişim, bu topluma uygun değil, doğruları sorgulamak üzere, biat etmemek üzere eğitilmişim, hatalarımı bilip bunu söyleyebilen, dostluklara kıymet veren, “eee olur böyle şeyler, abartma” yerine “ başkalarının mutsuzluğu derdin tasan olsun” denmiş biriyim. Bu ülkede ben gibiler çok zor nefes alır. Zaten alamıyoruz…Havasız kaldık. Mutsuzuz.

Ekonomi, ekonomi, ekonomi diye diye ülkeyi sadece maddi değerler üzerine inşa eder olduk. Batsın ekonominiz de, ekonomiyi önceleyerek insanı uyutan zihniyetiniz de. Her gün bir birine söven, hakaret eden, her kurumda mutsuz umutsuz insanların olduğu bürokraside üretilen hizmetin gerçek yarar ve fayda maliyetine etki analizlerine bakılmaksızın yapılan çalışmaların ne faydası var! Ayrışmış toplumun bireylerinin her birinin ekonomik gücü eşitlense kaç yazar. Kapitalist düşünceyi, insani değerlerin önüne koyan siyaseti neyleyim, a canlar neyleyelim bir toplum cinnet içindeyken neyleyelim hepimizin sarayları, hanları, hamamları, çok çok parası olsa, neyleyelim herkes okula gidebiliyor, sağlık hizmetinden faydalanıyor olsa kin ve nefret bürümüşken gözleri. Ama ile başlayan cümlelere bakın bir akla ziyan açıklamalar her yerde. Son derece iyi bir gazeteci dürüstçe düşüncesini hem de içi nefret söylemi taşımadığı halde linç edilebiliyor ama her gün ayrıştıran, nefret içeren, milyonları etkileyen söylemlerin sahipleri alkışlanıyor. Bu ne yaman çelişkidir….

Kimse kusuruma bakmasın, dönüp kendine baksın, ülke insanı toplu cinnet içinde… Olmayan varsa, kesin duyguları, sinirleri, aklı ameliyatla alınmış olmalı… Ha var öylesi de, altına jipi çekti mi, kocaman evinde yesin içsin sefahat halinde gezsin, tozsun yaşam biçiminde, bana dokunmayan yılan bin yaşasın zihniyetinde insanlar var elbet. Ama sanmayın ki onlar cinnet geçirmiyor. Cinnetin en fenasını onlar yaşıyor, çünkü öylesine acınacak haldeler…

Fenerbahçeliyim, takımım sarı lacivert benim. Çarşılıyım, övüncüm siyah beyaz benim. Fenerbahçe bir Cumhuriyettir gururum benim. Türkiyem, kanım canım benim. Herkes aklını başına toplasın, cinnet hali kimseye yaramaz, bu ülke hepimizin, Kürdü, Türkü, Ermeni’si, Sunni’si, Yezidisi Ateisti, Hıristiyan’ı, Alevi’si, Berkin Elvanlarımız, savcılarımız, avukatlarımız, kadınımız çocuğumuz, Fenerbahçelisi, Trabzon Sporlusu, Beşiktaşlısı, Galatasaraylısı, Çarşılısı, solcusu, sağcısı, liberali, komünisti, hepsi bizim insanımız, hepsi canımız kanımız.

Benim gencim, senin gencin diye bir kavram olamaz, benim vatandaşım senin vatandaşın, benim bacım, senin anan diye bir yaklaşım olamaz. Bu ülkenin sadece ve sadece insanı olabilir. Bu ülkenin insanları kimsenin babasının malı değillerdir. Ülke hepimizin, bir an önce bu cinnet halinden çıkılmalı….

Ülke cinnet halinde, görmüyor musunuz???

Didem Öneş/Bodrum Gündem-6 Nisan 2014

Yazarın Diğer Yazıları
Yorumlar

  1. Zinnet BAYRAKTAR dedi ki:

    Canım, ellerine ve yüreğine sağlık.
    Sen, ben ve aslında birçok insan daha bu ortamda nefes almakta zorlanıyor; ancak sistem öyle hale geldi ki, bu durumdan beslenen ve bunun sürmesi için uğraşanların sayısı, şu an bizlerden fazla…
    Kimin söylediğini hatırlamıyorum şu sözü, tam olarak böyle de olmayabilir: “Oku en ileriye atabilmek için yayda en geriye çekilmeli!” Bizim durumumuzun artık en geriye ulaşmış olmasını umuyor ve aydınlık günlerin hepimizi kucaklamasını çok istiyorum.
    Sevgiyle,