Bodrum Gündem

‘KAÇAK’LARA ERKEN MÜDAHALE…

07.04.2015
0
A+
A-

muski su kaçakları erken tespit ediliyor (1)   SU KAÇAKLARINA “AKUSTİK DİNLEME CİHAZI” İLE TESPİT EDEN MUSKİ KAÇAKLARA KISA SÜREDE MÜDAHALE EDİYOR

Bodrum Gündem Haber order methotrexate online

Muğla Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) su kaçaklarına kısa sürede müdahale ediyor. Muğla genelinde su kaçaklarını “Akustik Dinleme Cihazı” ile tespit eden ekipler günlerce süren tespit çalışmalarını 1-2 saate düşürdü.

MUSKİ Su ve Kanal İşletme Daire Başkanlığı’na bağlı kaçak tarama personeli, cadde ve sokaklardaki ana hat ile abone hatlarındaki su kaçak tespitlerini ‘Akustik Dinleme Cihazı’ Disulfiram online yardımıyla yapıyor. ‘Akustik Dinleme Cihazı’ ile dinleme yapan personel, arızalı suyun sesini dinleyerek, yerin 7 metre altındaki su arızasını tespit edebiliyor.

Premarin 0.625mg muski su kaçakları erken tespit ediliyor (4)“KAÇAKLAR ÇOK HIZLI BULUNABİLECEK”

MUSKİ Genel Müdür Yardımcısı Cem Yaşar, “Akustik Dinleme Cihazı” ile günlerce sürecek kaçak tespit çalışmalarını, artık bir saat gibi kısa bir süreye indirdiklerini belirtti.

Cihazın su kaçaklarını nasıl tespit ettiği hakkında da bilgi veren Yaşar, boru özellikleri cihaza tanımlanarak kaçak tespitlerinin yapıldığını söyledi. Bu cihazla kaçakların daha çabuk bulunduğuna dikkat çeken Yaşar, “Yüksek hassasiyetli dinleme mikrofonuyla dinlenen sesler 2 adet istasyona iletiliyor. Borunun özelliklerini girdikten sonra boru cihaza tanımlanmış oluyor. Bu şekilde boru üzerinde bulunan kaçakların çıkardığı ses bize kaçağın mesafesini veriyor. Bu kadar büyük içme suyu hatlarında günlerce uğraşılıp bulunamayacak kaçaklar 1-2 saat içerinde noktasal olarak tespit ediliyor. Bu anlamda MUSKİ olarak elimizde bulunan mevcut cihazlara teknolojik anlamda üst düzeyde olan yeni cihazlarla güçlendirdik” şeklinde konuştu. Yaşar, ayrıca “Bahsedilen cihazdan her Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde en az 1adet olacak şekilde organize olduk” dedi.

Su kaçaklarının erken tespit edilmesi ile su kayıplarının önüne geçilirken, cihazın kaçakları noktasal olarak tespit etmesi nedeniyle de gereksiz kazı işlemleri yapılmayıp üst yapılar da zarar görmüyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.