Bodrum Gündem

YALOVA VALİSİ BODRUM’DA DA PROTESTO EDİLDİ…

YALOVA VALİSİ BODRUM’DA DA PROTESTO EDİLDİ…
07.04.2015
0
A+
A-

yalova-valisi-bodrumda-da-protesto-edildi Lamisil at low prices MATEMATİK ÖĞRETMENİ HALİL SERKAN ÖZ’ÜN KALP KRİZİ GEÇİREREK HAYATINI KAYBETMESİNİN YANKILARI SÜRÜYOR…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun öğrencilerinin önünde, “Bu nasıl kıyafet, gören dilenci zanneder, sen ne biçim öğretmensin” diye azarladığı öğretmen Halil Serkan Öz’ün bu olayı protesto için düzenlenen mitingde hayatını kaybetmesi Bodrumlu meslektaşlarını da harekete geçirdi. Eğitim-Sen’li öğretmenler Bodrum’da 6 Nisan günü ilk derslerine girmedi. buy Combivent online

Yalova Valisi Selim Cebiroğlu’nun, Yalova Termal Fen Lisesi’nde kıyafetlerini beğenmediği için öğrencilerin önünde azarlayarak sınıftan kovduğu öne sürülen matematik öğretmeni Halil Serkan Öz’ün kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesinin yankıları sürüyor. 6 Nisan Pazartesi günü ülke genelinde bazı sendika üyesi öğretmenler, ilk derse girmeyerek öğretmenin ölümüne neden olduğu iddia edilen Yalova Valisine tepki gösterdi.
6 Nisan Pazartesi günü KESK’e bağlı Eğitim-Sen, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Türk Eğitim-Sen ve Eğitim-İş üyeleri, ülke genelinde ilk derse girmeyerek Halil Serkan Öz’ün ölümünde sorumluluğu olduğu iddia edilen Vali Cebiroğlu’nu protesto etti.

Bodrum’da da Eğitim-Sen’e bağlı öğretmenler Belediye Meydanında bir basın açıklaması yaptılar. Eğitim Sen Bodrum Baş Temsilcisi Ahmet Paksoy tarafından okunan basın açıklamasında; 6 Nisan günü tüm okullarda öğretmen Halil Serkan Öz’ün ölümü nedeniyle ilk derslere girmediklerini, yaşanan bu üzücü olaya neden olan Valiyi kitlesel basın açıklamaları ile Türkiye`nin dört bir yanında protesto ederek, bir hafta boyunca “Onurumuzu çiğnetmeyeceğiz” diyerek kokart takacaklarının bilgisini verildi.

Basın açıklamasının devamında ise şu ifadelere yer verildi;

“Bildiğiniz üzere; geçen hafta Eğitim Sen`in aldığı kararı uygularken üyemiz Halil Serkan Öz; Yalova valisinin hakaretlerine maruz kalmıştır. Valiyi protesto için düzenlenen ‘Öğretmene Saygı` yürüyüşünde yaşadığı strese bağlı olarak kalp krizi geçirmiştir. Ancak Yalova`daki hastanelerde anjiyo için gerekli ekipman bulunmaması nedeniyle Bursa`ya götürülmüş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Tüm eğitim ve bilim emekçileri olarak acımızın büyük olduğunu hatırlatmak isteriz. Ancak bu acı vakti gelmiş bir ölümün acısı değil, aramızdan koparılan idealist bir öğretmenin acısıdır. Arkadaşımızın, meslektaşımızın, can yoldaşımızın acısıdır. Halil Serkan öğretmen artık bizlerle birlikte okul koridorlarında dolaşamayacak, öğrencilerin sesini duyamayacak, sorunlarını ve mutluluklarını öğretmenler odasında arkadaşlarına anlatamayacak, görev yaptığı lisede sınıfı boş kalacaktır.”  buy valacyclovir

Öğretmenler basın açıklaması ile acılarını paylaştıklarını, lakin Halil öğretmen için yas tutmadıklarını da özellikle vurguladılar.

Eğitim emekçilerine düşenin, sorumluları teşhir etmek olduğu ifade edilirken basın açıklamasının sonunda oldukça sert olan şu ifadelere yer veriliyor; “Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur! Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını “destan yazmak” olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği “cebir” görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir.” 

Basın açıklamasında bu tür saldırıların bitirilebilmesi için örgütlü güce ihtiyaç duyulduğu iafede edilirken; “Tüm eğitim ve bilim emekçileri bilmelidir ki, Halil Serkan Öz`ün ölümüne neden olanlardan hesap sormak onurumuza, mesleğimize, haklarımıza, emeğimize ve öğrencilerimize sahip çıkmaktır.” denildi.

Eğitim-Sen’e bağlı öğretmenler, basın açıklamalarının ardından sessizce dağıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.