Bodrum Gündem

FİKRET ORMAN’IN OTELİ BİRİLERİNİN BAŞINI AĞRITACAK…

11.04.2015
0
A+
A-

2GÜNDOĞAN PEYNİR ÇİÇEĞİ DERNEĞİ VE MAVİ YOL GİRİŞİMİ İLE ÇEVREYE DUYARLI YURTTAŞLAR “KASTEN ÇEVREYİ KİRLETİYOR, SONRA DA BERAAT EDİYOR” DİYEREK İSYAN EDİYOR…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği ve Mavi Yol Girişimi ile çevreye duyarlı vatandaşlar, Bodrum Gündoğan’da Hazine’ye ait olan bir tahsis alanında, 2009 yılından beri yargıya deliller sunarak dava açılan Gündoğan Blue Otel ( Focus Grand Otel) ile ilgili “ Çevreyi Kasten Kirletmek, Kıyı Kanunu’na muhalefet, Mühür Fekki, İmar Kirliliği Yaratmak” gerekçeleriyle açılan ceza davasında yargılanan Fikret Orman Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde beraat etmesi ile ilgili olarak tepkilerini dile getiren bir basın açıklaması yaptılar.

Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği Başkanı Sema Höcek Tarafından yapılan açıklamaya yaklaşık 50 çevreye duyarlı yurttaş katıldı. Sema Höcek, Bodrum, Gündoğan Mah. Kızılburun Cad. 260 ada, 3 parsel de Hazine Arazisi üzerinde, 2005 yılında turizm tesisi yapılmak üzere 49 yıllığına tahsis edilen eski adı Blue Otel olan yeni adı ise Grand Focus Otel olarak değiştirilen inşaatı başladığı 2007 yılından beri, inşaatın yoğunluğu, onaylı proje ve eklerine uygunluğu ile ilgili; Gündoğan Belediyesi başta olmak üzere, ilgili bakanlıklara, Mimarlar Odası Bodrum temsilciliği vb. çeşitli makamlara başvuruda bulunulmuş olmasına karşın, her seferinde tüm imalatın onaylı proje ve eklerine uygun yapıldığı bilgisi yazılı olarak verildiğini ifade ederek “2009 yılı Nisan ayında kıyıya izinsiz dolgu ve iskele yapımına başlandığında çevreye duyarlı vatandaşların ihbarları ile hukuki süreç başladı. Dönemin Yerel Yönetiminden aldıkları destek ve cesaretle sürdürülen ve yasalara aykırı imalatları, Savcılığın atadığı bilirkişiler raporlarında tek tek belirttiler ve Fikret Orman ve inşaat çalışanları hakkında; “İmar Kanunu’na aykırılık, Kıyı Yasasına muhalefet, Çevre kirliliğine neden olmak, mühür fekki” nedeniyle ceza davası açıldı. Gündoğan Belediye Başkanı ve Gündoğan Belediyesi Fen Memuru hakkında da görevlerini ihmalden dava açılmış, Belediye Başkanı ve Fen Memuru görevlerini yaptıkları gerekçesiyle beraat etmişlerdir. Karar tarafımızdan temyiz edilmiştir. Sonucu beklemekteyiz.” dedi.

BODRUM BELEDİYESİ NEDEN TAKİPÇİSİ OLMADI? purchase Fluoxetine

Gündoğan Belediyesi kapatılınca Bodrum Belediyesi Dava’nın müdahili olduğunu lakin bilinemeyen bir nedenle dosyanın takipçisi olmadığını iddia eden Sema Höcek “Kızılburun taşıt yoluna yapılan tecavüz; Gündoğan Belediyesinin hazırladığı, Turizm Bakanlığı’nın (2634 sy.Turizmi Teşvik Kanunu’nun 7. Md. dayanak alınarak) onayladığı; kamu yararı gözetilmeyen, şehircilik ilkelerine aykırı, parsele, kişiye özel plan tadilatı adeta hiç kimse görmesin, itiraz edemesin diye gözden kaçırılmış 30 Mart yerel seçim öncesi 28 Şubat 2014 tarihinde askıya çıkmış, 28 Mart 2014 tarihinde askıdan inmiştir. Böylece tecavüzlü alan otel alanına dahil edilerek işgal yasallaştırılmıştır.” dedi.

BELEDİYE RUHSAT VERMEK İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTI…

“Kaçak ve izinsiz olarak yapılan dolgu ve iskele ise 5 yıl sonra yine yerel seçim döneminde Bakanlık tarafından ruhsatlandırılarak yasallaştırılmıştır.” Diye konuşan Sema Höcek açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Mahkemenin atadığı İnşaat Mühendisi Bilirkişi, keşif tarihinden 7 ay sonra (keşif tarihi 12-11-2013, rapor 02.06. 2014) hazırladığı raporunda; sadece taşıt yoluna tecavüzün ve kaçak iskele ve dolgunun yasallaştırılmasına rağmen, sanki tüm inşaattaki tecavüzlerin ortadan kaldırıldığı şeklinde mahkemeyi yanıltıcı ifadeler kullanmıştır. Keşif tarihinde ise iskele ruhsat almamış ve taşıt yoluna tecavüz de devam etmekteydi. Yerel seçim sonrası bizzat Bodrum Belediye Başkanlığı’na ve İmar ve Şehircilik Koordinasyon Başkanlığı’ na elimizdeki tüm belgeleri, raporları ve bilgileri sunduk, bilgilendirdik. Eksiklerin, kamu alanına tecavüzlerin, kullanıma açıldığı için emsale dahil edilmesi gereken bodrum katların projeye uygunluğu sağlanmadan ruhsat verilmeyeceği sözünü aldık. Ancak ne yazık ki verilen sözler yerine getirilmediği gibi, ruhsat verebilmek için adeta bir seferberlik başlatıldığını gözlemledik. Bizler Bodrum Belediye Başkanlığı’na verdiğimiz dilekçedeki sorularımıza henüz cevap alamadık.”

Sema Höcek basın açıklamasının sonunda Bodrum Belediye Başkanlığına sordukları soruları yineledi; Sema Höcek ve çevreye duyarlı yurttaşların verdiği dilekçede sorulan sorular şu şekilde;

1-İmar planından farklı yere yapılan sahil yürüyüş yolu imar planında belirtilen konuma getirilerek, kamu alanına yapılan tecavüz ortadan kaldırılmış mıdır?

Natrexon price 2-İmar Kanunu ve 1/25.000 lik plan notlarına göre emsale dahil olmayan 3. Ve 4. Bodrum katlardaki odaların yaşanılan mekanlar, yerleşime açık mekanlar olmaktan çıkarılıp çıkarılmadığı tespit edilmiş midir?

3-Deniz yönünde binanın odalarının önünde yer alan ufak seyir havuzlarında 159.35 m2 tecavüz ortadan kaldırılmış mıdır?

4-Havuz makine daireleri, arıtma binası toplam 64.52 m2 tecavüz ortadan kaldırılmış mıdır?

5-Yürüyüş yolu ve mülkiyeti 49 yıllığına şirkete ait olan ana taşınmaz arasında ki alan kendi kullanımından çıkarılmış mıdır?

6-Bugüne kadar Otel yetkilileri hangi tecavüz ve aykırılıkları, ne şekilde ve ne zaman ortadan kaldırmıştır?

7 – Aynı parselde mülkiyeti Belediye’ye ait olan arazi otel alanına katılmak üzere satılmış mıdır? Satışta hangi kamusal yarar gözetilmiştir?

8-Otel onaylı ruhsatına ve yatırım belgesine göre kaç oda ve yataklıdır? Lasix online

8 yıllık mücadele ve kazanma umutlarının tüm tecavüz ve imar fazlası giderilmediği halde Bodrum Belediyesi’nin verdiği ruhsat ile büyük hayal kırıklığı yarattığını lakin mücadelelerinin son ermediğini sözlerine ekleyen Höcek konuşmasının sonunda “Bundan sonraki aşama öncelikle Bodrum Belediyesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmak; yasaların bize verdiği tüm hakları AİHM dahil olmak üzere kullanmak olacaktır. Gerekçeli kararın gelmesinin ardından da nasıl bir yol izleyeceğimiz netleşmiş olacaktır.” dedi.

Yaklaşık 50 kişilik çevreye duyarlı yurttaş basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. Basın açıklaması ile ilgili olarak Otel yetkililerinden de görüş almak isteyen gazetecilere, otel güvenliği tarafından yetkili kimse olmadığı söylendi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.