Bodrum Gündem

İŞYERİ AÇMAK İÇİN MECLİSTEN “UYGUNDUR” RAPORU ALINACAK…

İŞYERİ AÇMAK İÇİN MECLİSTEN “UYGUNDUR” RAPORU ALINACAK…
11.04.2015
0
A+
A-

gundogan_mahalle_meclisi_mehmet_kocadon (3) misoprostol online Gündoğan Mahalle Meclisinin belirleneceği, 19 Nisan’da yapılacak seçim öncesi mecliste görev almak isteyen adaylar için düzenlenen tanıtım toplantısına katılan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; “Yarımada artık tek belediye olduğundan otokontrol sisteminin de kurulması gerekli. Bunun da  en güzel örnekleri, mahalle meclislerimizdir.” dedi.

Bodrum Gündem Haber

Bodrum Kent Konseyi Mahalle Meclisleri’nin kurulma çalışmaları kapsamında Gündoğan’da oluşturulacak mahalle meclisi için aday tanıtım toplantısı yapıldı. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un da katılarak destek verdiği toplantı, Gündoğan Mahallesi’nin sahilinde bulunan bir kafeteryada gerçekleşti. Mahalle Meclisinde görev almak isteyen adaylar toplantıda tek tek meslekleri, eğitim durumları ve Gündoğan’daki yaşamları hakkında kısa bilgiler vererek mahalle meclisi için neden aday olduklarını da belirten birer konuşma yaptı.

Gündoğan Mahalle Meclisi Girişim Grubu Kolaylaştırıcısı Zeynep Akıncı, “Mahalle meclislerimizin oluşturulma çalışmalarına yedi ay öncesinde başlanıldı. Hazırlanan yeni yönergeyle seçimler ilk defa Gündoğan Mahallemizde yapılıyor. Bu yönergenin hazırlanmasında da Gündoğan Mahallesi’nin büyük katkısı oldu. Bugün burada, Gündoğan Mahalle Meclisinde görev almak isteyen adaylarımızın kendilerini tanıtım toplantısı gerçekleşiyor. Mahalle Meclisi Seçimleri 19 Nisan 2015 tarihinde yapılacak ve seçilen mahalle meclisi temsilcisi de Kent Konseyi Yürütme Kurulunda bulunacak. Mahalle meclislerimizde yönergeye göre başkan yok, temsilcilerimiz var. Bir kadın, bir erkek olmak üzere eş temsilciler olacak. Meclisimiz 63 kişiden oluşacak. Seçmen sayısı 6.300 kişi olduğu için 100 kişiye bir temsilci düşecek. Bununla birlikte Kent Konseyi Mahalle Meclislerinin kurulumuna verdiği destekler için ve aday tanıtım toplantısına da katılımından dolayı Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a, Gündoğan Mahallesi adına teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

buy Cytotec gundogan_mahalle_meclisi_mehmet_kocadon (6)Başkan Kocadon: “Mahalle meclislerinin kurulması bizim de işimizi kolaylaştıracak”

Mahalle meclislerini çok önemsediğini ifade eden Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, “Öncelikle böyle güzel bir toplum karşısında konuştuğum için ve bu güzel atmosferi hazırlayan herkese çok teşekkür ediyorum. Kent Konseyi Mahalle Meclislerine olan desteği, kendim için yapıyorum çünkü yarımadada tek bir belediye olmamızdan dolayı artık otokontrol sisteminin kurulması lazım. Bunun da en güzel örnekleri mahalle meclislerinde oluyor. Örnek verirsek; market, kafeterya ya da eğlence yeri vs. bir yer açmak isteyen vatandaşlarımız belediyemize dilekçe ile başvuruyorlar. Biz de Bodrum Belediyesi olarak gelen dilekçeyi inceliyor ve yasalara uygunsa açılması için uygundur kararını alıyoruz. Ama mahalle meclislerimiz kurulduktan sonra bu kararı hemen vermeyeceğiz. Eğer söz konusu mahallede böyle bir işletmeye ihtiyaç varsa önce mahalle meclislerinde bu konu konuşulacak ve bize ‘uygundur’ raporu gelecek. Bazen bizim uygundur dediğimiz işletmeler hakkında mahalle sakinlerimizden ciddi şikayetler alabiliyoruz. Mahalle meclislerinin kurulması demek; bizim işimizi kolaylaştıracak ve önümüzü açacak faaliyetler demektir. Bu oluşumun hiç bir siyasi amacı yoktur. Burada tek amaç; halkımıza daha yaşanılabilir bir ortam sunmak ve daha huzurlu bir mahalle ortamını sağlamaktır. Bu güzel atmosfer için sizlerle gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

gundogan_mahalle_meclisi_mehmet_kocadon (5)Başkan Kocadon: “Mahalle meclisleri sayesinde birbirimize daha kolay ulaşabileceğiz”

Gündoğan Mahallesinin eşsiz güzelliğe sahip bir yer olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Kocadon şunları söyledi:

“Mahallemiz eşsiz güzelliklerinin yanı sıra huzurlu bir ortama da ev sahipliği yapan bir yerdir. Gündoğan’ın bu güzelliklerini koruyabilmesi ve bizden sonraki nesillerin de bu güzellikleri görebilmesi için bu meclislerin kurulması lazım. Gündoğan’da yaşayan vatandaşlarımıza bu konuda büyük görevler düşüyor. Seçimlerin ardından tek belediye olunca bire bir görüşme imkanlarımız da maalesef azaldı. Bodrum’un yerleşik nüfusu 160 bine ulaştı ve bu rakam yaz sezonunda bir milyonu da aşmakta. Dolayısıyla bize aktarmak istediğiniz dilek, şikayet ve önerilerinizi, kurulacak olan mahalle meclisinizle paylaşabilirsiniz. Mahalle meclisleri sayesinde birbirimize artık daha kolay ulaşabileceğiz. Mahalle halkının meclislerine destek vermeleri gerektiğini vurgulayarak bu süreçte emeği geçen herkese ve bugün, olumsuz hava şartlarına rağmen toplantıya katılan halkımıza da çok teşekkür ederim.”

gundogan_mahalle_meclisi_mehmet_kocadon (2)Başkan Kocadon: “Hedef ve yön aynı olunca yürümek daha kolay oluyor”

Mehmet Kocadon, adayların tanıtım konuşmalarını dinledikten sonra yaptığı değerlendirmede ise “Böylesine büyük bir oluşumu görünce ve adaylarımızın istekli, heyecan dolu konuşmalarından sonra benim de bir yerlere aday olasım geldi. Gerçekten adayların en gencinden en yaşlısına kadar herkes heyecanla bir şeyler söylemek istedi. Bu konuşmalar aynı zamanda yöreye de bir sahip çıkma niteliğindedir. Bu yörelerimize sahip çıkalım. Bodrum Yarımadası Belediye Başkanı olalı bir yıl oldu ve Gündoğan Mahallesi için tek bir inşaat ruhsatı kesmedim. Bunu da burada belirtmek isterim. Benim ve sizin hedefiniz; yaşanılabilir bir Gündoğan yaratmak olmalı. Hedef ve yön aynı olunca yürümek daha kolay oluyor. Değerlerimize sahip çıkabildiğimiz kadar sahip çıkalım, arkadaşlar. Ayrıca meydanlarımız için de projelerimiz var. Zamanla hep beraber bu projelerimizi gerçekleştireceğiz.” buy Plavix online dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.