Bodrum Gündem

USULUK MİLLİ PARKI ÇVRESİNDEKİ ARAZİ 3 MİLYON LİRADAN SATIŞA ÇIKTI…

USULUK MİLLİ PARKI ÇVRESİNDEKİ ARAZİ 3 MİLYON LİRADAN SATIŞA ÇIKTI…
11.04.2015
0
A+
A-

usuluk-3-milyona-satılıyorDÖNÜMÜ 1,5 MİLYON LİRADAN SATIŞA ÇIKIYOR! Milli Emlak Müdürülüğü, Torba Mahallesi Kaynar Mevkiinde uzun süredir tartışma konusu olan Usuluk Milli Parkı bölgesinde bulunan 2 dönüm araziyi ihaleyle satışa çıkardı.

order misoprostol
Bodrum Gündem Haber

Belirtilen bölgede hakkında yıkım kararı da çıkartılan otelin olduğu yerde, yaklaşık 2 dönümlük bir hazine arazisinin Milli Emlak Müdürlüğü tarafından satışa çıkarıldığı açıklandı. Çevreciler tarafından Trafo Bodrum Kafede yapılan basın açıklamasında, bahse konu arazinin 3 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarıldığı ifade edildi.
Torba Koyu Turizm Çevre Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği, Gündoğan Peynir Çiçeği Derneği ve Mavi Yol Girişimi tarafından yapılan ortak basın açıklamasında çevreciler, Usuluk Milli Parkı hakkında verilen yargı kararlarının uygulanarak parkın kamuya geri iadesini istediklerini vurguladılar.
Torba Koyu Turizm Çevre Kültür Varlıklarını Koruma ve Geliştirme Derneği Sencer Kayguzuser tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

levonorgestrel online “Torba Kaynar Mevkii’nde; yaklaşık iki dönüm dere, yeşil alan, kısmi günübirlik tesis alanı, kısmi turizm tesisi alanını barındıran hazine arazisinin, satış ihalesinin yapılacağı duyumu ile kamuoyunu bilgilendirmek adına basın açıklaması yapma gereği duyduk. Alan, 2032 metrekare olup, şu an içinde bir yapı görünmektedir ve arazi satışı olarak ihale edilmek istenmektedir. Biz arazi içindeki kaçak yani hazine arazisine tecavüz etmiş bu yapının sahibi tarafından alınıp kaçak yapının aklanma işleminin yapılacağını, İmarlı kısmın imar hakkının da her olayda karşılaştığımız gibi imar fazlalarının yasallaştırılması amacı ile kullanılmak istendiği endişesini taşıyoruz. Hazine arazilerimizin, günübirlik tesis alanlarımızın, derelerin, meraların, sulak alanların ormanların, tarım arazilerinin sermayenin acımasız ellerine teslim edilişine artık dur diyoruz. Bu gidişle yarımadamızda bir karış nefes alacak alan kalmayacak diyor, tüm yetkililerden bu ihalenin durdurulması için harekete geçmelerini istiyoruz. Halen aynı bölgede ihaleye çıkarılacak arazinin hemen yanındaki Usuluk Milli Parkı’nın vasfının değiştirilip tabiat parkı statüsü verilerek doğaya uyumlu kır evleri yapımına izin verilmiş ve sonucunda geri dönüşü çok zor zararlar verilmiş, doğal alana asfalt yollar, havuzlu villalar, çimler, doğal yapıyı bozacak habitatlar arası geçişi kapatacak duvarlar, yerel dokuyu yok edip yerine farklı bölgelerin bitkileri ağaç ve çiçekleri dikilmiş yerel doku yok edilmiştir. Kıyı ve park kamunun kullanımına, koy da teknelere kapatılmıştır. Bizim tabiat parkı anlayışımız da budur. Usuluk Milli Parkı ile ilgili Muğla Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucu ÇED iptali, ruhsat iptali ve plan iptali gerçekleşmiştir. Bir an önce hukuki kazanımların gereği yapılmalı, bir an önce Milli Parkımızdaki şu an kaçak duruma düşen yapılar, havuzlar yıkılıp milli parkımızın eski doğal haline dönüşünün önü açılmalıdır. Bodrum Belediyemizden, ilgili Bakanlıktan yani Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan talep ediyoruz. Her türlü desteği vermeye hazırız” xenical to buy online

Uydu fotoğraflarıyla desteklenen basın açıklamasının sonunda, teminat bedeli 300 bin lira olarak belirlenen ihaleye çevrecilerin gözlemci olarak katılacağı bildirildi. İhale 10 Nisan 2015 Cuma günü saat 11:00’de Milli Emlak Müdürlüğünde yapılacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.