Bodrum Gündem

OYDER YENİDEN İŞ BAŞINDA…

12.04.2015
0
A+
A-

buy Nexium

oyder-yeniden-harekete-geçiyor_2Ortakent-Yahşi Yalılarını Geliştirme ve Mavi Bayrak Derneği (OYDER) uzun süren sessizliğini bozarak Ortakent –Yahşi yararına tekrar hizmet etmeye başlıyor. Cheap metoclopramide
Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

purchase Topamax

60 kişiye yakın dernek üyesi önceki gün Ortakent’te Kefi Restoran’da bir araya gelerek Yahşi için yapılacak projeleri görüştü. OYDER üyeleri, 1994 yılında kurulan dernek faaliyetlerini Ortakent’in belde belediyesi olmasının ardından askıya almıştı.
Yapılan toplantı öncesinde konuyla ilgili bilgi veren OYDER Başkanı Ahmet Aras, uzun süredir herhangi bir faaliyette bulunmayan derneğin, Muğla’nın Büyükşehir olmasının ardından Bodrum’daki belde belediyelerinin kapatılması nedeniyle, Ortakent-Yahşi mahallesinin sorunlarına çözüm bulmak için tekrar aktif olarak faaliyete başlayacağını belirtti.
Ahmet Aras; “OYDER 1994 yılından günümüze kadar faaliyetlerini zaman zaman azaltarak, zamana zaman çoğaltarak sürdürmüş bir dernek. 1994 yılından sonra Ortakent Yahşi belde belediyesi olunca dernek yetkilerini kullanmamış ve belediye bu işleri yürütmüş. Ama belediyemiz alındıktan sonra buradan OYDER tekrar önem kazandı ve bugün derneği tekrar faaliyete geçirmek için burada toplanıyoruz. Önümüzdeki dönem projelerimiz; derneğimizin faaliyetlerini etkinleştirmek ve geliştirmek. Sosyal sorumluluk alanlarında faaliyet göstermek, beldemizin ihtiyaçlarını kamu kuruluşları ve belediyemizle görüşerek karşılamaya çalışmak. Sonrasında diğer derneklerle iletişim kurmak, yardıma muhtaç kesimlere yapabildiğimiz kadar yardım etmek” dedi.
Başkan Aras, derneğin asıl amacının il, ilçe, mahalle hatta ülke bazında bir farkındalık yaratmak olduğunu dile getirdi.
Mimar Barış Aras, işletmeci Öncel Erkal, dernek genel sekreteri turizmci Asude Taş, turizmci Sami Eriş’ten oluşan beş kişilik dernek yönetiminin en kısa sürede olağanüstü seçimli bir genel kurula gideceğinin altını çizen OYDER başkanı Ahmet Aras “Böylece tüm üyelerin desteğini de almış olacağız. OYDER’in şu an aktif 60 üyesi var ve bu üye sayısını da arttırmayı hedefliyoruz” dedi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.