Bodrum Gündem

TORBA’DA DA YİNE AYNI PİSLİK…

12.04.2015
0
A+
A-

delivery Viagra Gold torba_deniz_dibi_temizlik (7)Bodrum Belediyesi tarafından “Denize en çok MAVİ yakışır” sloganıyla düzenlenen Bodrum Deniz Dibi Temizlik Kampanyası kapsamında Torba Koyu Balıkçı Barınağı’nda deniz dibi temizliği yapıldı.

Bodrum Gündem Haber

15 Mart – 05 Haziran 2015 tarihleri aralığında, Bodrum Belediyesinin dalış ekibinde görevli dalgıçları ve Bodrum’dan gönüllü dalgıçların katıldığı deniz dibi temizlik çalışmalarının 5.’si Bodrum’un Torba Mahallesi limanı içerisinde yapıldı. Yaklaşık iki saat süren temizlikte metal atıklardan araç tekerleğine, içecek şişelerinden battaniyeye kadar denizden onlarca çeşit atık malzeme çıkarıldı. Çıkan malzemeler arasında yer alan  iki adet mangal ise şaşkınlık yarattı.

Etkinliğe Bodrum Belediyesi birim müdürleri ve sorumluları, belediye personeli ve gönüllü vatandaşlar ile Torba Mahallesi Muhtarı Suat Kaya katıldı. Muhtar Kaya, kötü hava şartlarına rağmen özveriyle deniz dibine dalan dalgıçlara, atıkları taşımakla görevli belediye personeline ve ‘Denize En Çok Mavi Yakışır’ etkinliğini başlatarak etkinliğe büyük destek ve önem veren Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a, Torba mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

buy cytotec fatma_girik_bodrum_gundem (2)Evi, temizlik çalışmalarının yapıldığı barınağın karşısında bulunan ünlü sinema sanatçısı Fatma Girik ise gazetecilerin deniz temizliği ile ilgili sorduğu bir soruya, “Buraya çöp atılmaması lazım. Burada yatı, sandalları olan insanlar duruyor. Neden buraya çöp atıyorlar da kirletiyorlar. Sonradan da geliyor belediye temizliyor. Anlamıyorum” dedi. Bilinçli olan hiçbir insanın denizi ve çevreyi kirletmemesi gerektiğini belirten Girik, “Kocaman kocaman insanlar. Neden denizi kirletiyorlar. Bunun yapılmaması lazım, olur mu böyle bir şey. Burası aklı başında olan insanların kullandıkları bir koy, niye kirletiyorlar?” buy Alesse diye konuştu.  Girik, çalışmalarla ilgili belediye ekipleri ve Mahalle muhtarından bilgiler alarak kısa bir süre çalışmaları izledikten sonra bölgeden ayrıldı.

Olumsuz hava koşulları sebebiyle sadece Torba Limanı içinde yapılabilen ve 2 tekne ile gönüllü balıkçıların da görev aldığı çalışmalarda denizden çıkarılan atıklar, ayrıştırma ve ölçümleme işlemlerinin ardından kamyon ve traktörle Ortakent-Yahşi Mahallesi’ndeki Deniz Dibi Temizliği Proje Alanı’na aktarıldı.

Çalışma kapsamında deniz dibinden; 52 kg metal atık, 19 kg cam atık, 134 kg plastik atık, 215 kg lastik atık ve 248 kg tekstil atığı olmak üzere toplam 668 kg atık çıkarıldı.

Deniz dibi temizliği çalışmaları; 19 Nisan’da Turgutreis, 26 Nisan’da Akyarlar, 3 Mayıs’ta Ortakent, 10 Mayıs’ta Bitez, 17 Mayıs’ta Gümbet ve 24 Mayıs’ta Yalıçiftlik’te yapılacak. 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde ise Bodrum ilçe merkezinde düzenlenecek çalışmalarla etkinlik sona erecek.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.