Bodrum Gündem

“BODRUM’A YATIRIM YAPACAKSANIZ BİZE DANIŞARAK YAPIN, SİZ KAZANIN, BİZ ÜZÜLMEYELİM…”

13.04.2015
0
A+
A-

buy Lithium online

“OLD TOWN BODRUM” İÇİN HAREKETE GEÇTİLER

“BODRUM’A YATIRIM YAPACAKSANIZ BİZE DANIŞARAK YAPIN, SİZ KAZANIN BİZ ÜZÜLMEYELİM…” treatment with Cialis

Selçuk Şimşek/Bodrum Gündem

Yaklaşık 8 yıl önce Facebook portalında kurulmuş ve gönüllülerden oluşan “ESKİ BODRUM “ grubu yöneticileri ve üyeleri “Old Town Bodrum” projesi için harekete geçti. Kumbahçe Mahallesinde faaliyet gösteren bir otelde basın toplantısı düzenleyen grup üyeleri kendilerini tanıtarak hayata geçirmek istedikleri proje hakkında bilgilendirme yaptılar.

Söz konusu platform bugüne kadar, Bodrum’un eski fotoğrafları ile sanal ortamda oluşturdukları, eski mahalleleri hayata ve gündemde tutmak için duyurular ve ilanlar yaptılar.

Toplantıda yapılan açıklamada ilk olarak, dünyanın değişik yerlerinde de örnekleri bulunan projenin tanıtımı sırasında algıda sıkıntı yaşamamak için ingilizce “Old Town” deyimini kullandıkları ifade edildi.

old town toplantısı (1)Yapımcı ve Yönetmen Harun Özakıncı’nın öncülüğünde faaliyet gösteren platform tarafından yapılan bilgilendirme toplantısında, Old Town Bodrum Projesinin hayata geçirilmesi için yapılması gerekenler şu şekilde özetlendi;

“Bodrum Kasabasının belli bir tarihteki dokusu yeniden inşa edilerek işletmeye açılması planlanmaktadır. Bodrum Old Town işletmesi; Bodrum’un bugünkü Halikarnas Disko mevkii ile Yat Limanı Marina mevkiinin sonuna kadar olan mesafe %30- 35 küçültülerek inşa edilmesi planlamaktadır. Bahsi geçen 3 km’lik mesafe 1km’ye düşürülerek, belirlenen tarih zaman dilimindeki dükkanların ve kurulacak komisyon tarafından karar verilecek Bodrum markasını zaman içinde oluşturmuş dükkanların 1 km.lik sahil kısmında işletmelere açılması ve sahilde işletmeye açılacak bu dükkanların arka taraflarının tamamen Bodrum Mandalin bahçeleri içinde “Ev Pansiyonlar “yapılarak işletmeye açılmaları planlanmaktadır. Old Town Bodrum’da sadece Bodrum’un kendi değerleri olan dükkanların (Esnaf, Zanaatkar, Bar ve Restorantlar) ve Mandalin Bahçeleri içinde ev pansiyonları bulunacaktır.”

Platform sözcüleri yapmak istedikleri projenin amacını şu sözlerle dile getirdiler;

buy misoprostol “Biz kurmuş olduğumuz komisyon ile Bodrum’a yatırım yapacak yatırımcıyı ve halen hazırda Bodrumda işletmesini çalıştıran işletmecileri Bodrum’un kendi değerlerini tekrar canlandırarak yatırım yapmalarını ya da hazır işletmelerini dönüştürmelerini amaçlıyoruz.”

Grup, bu yıl için önlerine koydukları hedefleri ise şöyle sıraladı; “2015 senesi için Old Bodrum projesinin minayatür kent olarak tasarlayacak firma arıyoruz. Bodrum değerlerinin deneme üretimi ve tüketimi için “Old Town Bodrum Halk Pazarı” (12 ay kesintisiz hizmet verecek) için bir sokak ya da alan arıyoruz.”

Toplantı sonunda Bodrum’un eski fotoğraflarının yer aldığı bir sunum gerçekleştirildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.