Bodrum Gündem

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN BİRE BİR RENKLİ FOTOĞRAFI ÇEKİLİYOR…

ANNE KARNINDAKİ BEBEĞİN BİRE BİR RENKLİ FOTOĞRAFI ÇEKİLİYOR…
14.04.2015
0
A+
A-
Valtrex online özel_bodrum_Jinekolog-Op-Dr-Orçun-Koçak_1BODRUM’DA “4 BOYUTLU ULTRASON” HİZMETE BAŞLADI

buy Dapoxetine

Özel Bodrum Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği 4 Boyutlu Ultrasonla Hizmet Vermeye Başladı.

methotrexate no prescription

Bodrum Gündem Haber
Özel Bodrum Hastanesi teknolojiye yatırım yapmaya devam ediyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Polikliniği, son teknoloji ürünü 4 boyutlu ultrasonla hizmet vermeye başladı.
Jinekolog Op. Dr. Orçun Koçak konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: “4 boyutlu ultrason sayesinde doğumsal anomalilerde erken tanının konulması hamilelik süresinde oluşabilecek tehlikeleri azaltacak, aileleri doğum esnasında hoş olmayan sürprizlerden uzak tutacak ve doğum sonrası bebeğe gerekebilecek bir takım ameliyatlar için uygun koşulların önceden hazırlanmasını sağlayacaktır. Diğer taraftan, anne karnındaki bebeğin hareketlerinin izlenmesiyle ebeveyn ve bebek arasında duygusal bir bağ kurulmuş olmaktadır”
3 boyutlu görünümün eş zamanlı olarak (“real time özelliği”) bir monitorde görüntülenmesine ve kaydedilmesine olanak sağlayan, 4 boyutlu ultrason hakkında merak edilenler hakkında bilgiler veren Jinekolog Op.Dr.Orçun Koçak, “Dört Boyutlu (4D) Ultrasonun Avantajlı Yönleri Nelerdir?” şeklindeki soruya da şu yanıtı verdi:
“4D Ultrason cihazları ile çok erken döneminde cinsiyet, yarık damak, yarık dudak, eksik parmak, beyin ve omurilikten kaynaklanan rahatsızlıkların erken tanısı konulabilmektedir. Diğer taraftan geleneksel iki boyutlu ultrasonografide bebeğin el ve ayak parmaklarını tam anlamı ile değerlendirebilmek her zaman mümkün olmayabilir. Ense kalınlığı ölçümüyle görülen “mongolizm” (Down sendromu) 4D ultrason sayesinde 3. ayda taranabilmektedir. Bu nedenlerle dört boyutlu ultrasonlar geleneksel- standart 2d ultrasonlara göre tercih edilmektedir. Yine, dört boyutlu ultrasonlar ile çiftlerin ayrı bir mutluluk ve farklı bir heyecanla bekledikleri ikiz, üçüz bebeklerin gelişimi de daha net bir şekilde izlenebilmektedir. 4D ultrasonlar geleneksel iki boyutlu inceleme özelliğinin yanı sıra hem renkli doppler, hem de 3. boyut özelliğini birlikte içermesi ile bebek heyecanına kapılan ailelere üçüncü aydan itibaren cinsiyeti öğrenme ve renkli fotoğraflarını alma fırsatı tanımaktadır. Siyah beyaz ve 2 boyutlu ultrasona göre anne karnındaki bebeğin hem bir buçuk ay daha önce görüntülenmesine, hem de net fotoğraf kalitesindeki renkli görüntüsünü elde etmeye olanak sağlayan 4 boyutlu (eş zamanlı) renkli ultrason, anne babaların hamileliğin 3. ayından itibaren bebeklerinin fotoğrafına kavuşmalarını sağlamaktadır.”
Koçak, 4 boyutlu ultrason hangi tanı ve teşhislerde kolaylık sağlar? sorusuna ise şu yanıtı verdi: “Bebeğin cinsiyetinin daha erken dönemlerde (14. haftada) belirlenmesi, Bebeğin gelişimsel analizi, Çoğul gebeliklerin ayrıntılı bir şekilde değerlendirilmesi, Rahmin yapısal problemlerinin teşhisi, Plasentada oluşabilecek anomalilerin saptanması, Anormal kanamaların sebeplerinin teşhis edilmesi, Ektoptik (dış) gebeliğin tanısı, Yumurtalık tümörleri, kistleri, polip ve miyomlarının teşhisi, Plasentanın yerleşiminin (lokalizasyonunun) belirlenmesi”
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.