Bodrum Gündem

BODRUM BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE EDİYOR…

15.04.2015
0
A+
A-

order Tadalafil online Dapoxetine bağımlılıklarla mücadele (13)

 

 

BODRUM BAĞIMLILIKLARLA MÜCADELE EDİYOR…

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak projesi olan Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele (tbm) Programı kapsamında Bodrum’da üç gün sürecek olan bilgilendirme seminerlerinin ilki bugün yapıldı.

cheap albuterol Çiçek Bozoğlu/Bodrum Gündem

Sabah saatlerinde Güler Mustafa Kızılağaç İlkokulu toplantı salonunda yapılan ilk seminere yarımadada eğitim veren okulların psikolojik danışmanlık yapan 52 rehber öğretmeni katıldı. Yeşilay Cemiyeti Muğla Şubesi adına bilgilendirmeyi beş formatör öğretmen gerçekleştirdi.

Seminer öncesi görüştüğümüz Yeşilay Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci, 9 Aralık’ta kurulan Yeşilay Cemiyeti’nin Muğla Şubesi olarak Türkiye çapında yürütülmekte olan Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele (tbm) Programını Muğla’nın tüm ilçelerinde milli eğitim müdürlükleri ile ortaklaşa yürütecekleri bilgisini aldık. Pirci konu ile ilgili şunları söyledi “Bu Türkiye genelinde Yeşilay Merkezimizin ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak projesi.  Bu proje dahilinde öncelikle 500 tane beden öğretmenimizi Yeşilay Genel Merkezimiz Antalya’da seminere aldılar ve orada bu öğretmenlerimizin eğitimini gerçekleştirdiler. Muğla’mıza da beş tane öğretmenimizi verdiler.  Hedef kitle anaokulundan başlayarak tüm öğrencilerimiz.  Ortaöğretim ve lisedeki öğretmenlerimize bağımlılıkla mücadele ile ilgili beş ana formatta topladıkları mücadele yöntemini aktaracaklar. Bu formatlar sırasıyla şöyle; alkol, uyuşturucu, sigara, sağlıklı yaşam ve teknoloji bağımlılığı. Yeşilay olarak hedefimiz 20 milyon öğrenciye ulaşmak. Bu öğrencilerimize önleyici tedbir olarak bağımlılıkla ilgili bu kötü alışkanlıkları ve zararları anlatılıyor.  Daha sonraki süreçte rehber öğretmenlerimiz vasıtasıyla bunları öğrencilerimize iletecekler.”

Projeye valilerin, kaymakamların ve milli eğitim müdürlerinin büyük destek verdiğinin altını çizen Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Başkanı Şadi Pirci sözlerine şöyle devam etti “Ortak proje olarak bağımlılıklarımızla mücadele ile ilgili olarak sonraki süreçte okullarımızda veya diğer kurumlarda da bağımlılıkla ilgili seminerler vereceğiz.  Gayemiz burada ne kadar çok yeni yetişen neslimizi bu kötü alışkanlıklardan koruyabilirsek bu da Yeşilay’ın başarısı olarak tarihe geçecek.  Biz bu manada gerçekten gittiğimiz yerlerde müdürlerimiz, kaymakamlarımız çok sıcak şekilde sahip çıkıyorlar.  Bununla ilgili  öğretmenlerimize, okul müdürlerimize, kaymakam ve diğer birim amirlerine çok teşekkür ediyoruz.”

Muğla’dan gelen heyet günün ikinci seminerini Bodrum Ticaret Odasında muhtarlar, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları ve STK temsilcilerine verdi. Toplantıya Milli Eğitim İlçe Müdürü Emin Geçin ve Yeşilay Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci katıldı.

Açılış konuşmasını Şadi Pirci’nin yaptığı Türkiye Bağımlılıklarla Mücadele (tbm) Programında, önceki sunumların Fethiye, Menteşe, Datça ve Marmaris’te gerçekleştirildiğine değinen şube başkanı Şadi Pirci “Bodrum’da yapılan seminerlerle beraber 210 öğretmenimizi eğitmiş olacağız.  Devamında bu beden öğretmenlerimizin hangi öğrencileri eğiteceğini de daha sonra Yeşilay olarak programlayacağız.  Ne kadar çok öğrenciye ulaşırsak bu da bizim başarımız olacak” dedi.

Günümüzde bazı sözlerin atasözü olmadığı halde atasözü gibi içimize yerleştirildiğinden duyduğu rahatsızlığa değinen Yeşilay Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci “ Ben Köyceğizliyim. Köyceğiz’de bir çok köylerde bir söz vardır ‘Kadın çocuksuz, erkek çubuksuz olmaz’ diye. Sanki sigarayı özendirici atasözü gibi hep çocukluğumuzda bize anlatılırdı bunlar. Yine bakıyorsun içtiğimiz konyak, mezesi kanyak gibi insanları şarkılarla kültürel yozlaşmaya bize sanki kaymağı konyakla beraber sunarak cazip hale getirmekteler. Liste başı şarkılara bakıyorsunuz ‘doldur be meyhaneci’ şarkılarıyla o kültürel yozlaşmayı içimize kadar işleterek insanları yanlış bilgilendirmeye doğru götürmekteler. Bu manada öğretmen arkadaşlarımıza yeni yetişen nesli hiç olmazsa böyle yanlışlara düşmesin diye ciddi projelerle bir araya geldik” dedi.

Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin katılımcılara yaptığı konuşmada çocukların kötü alışkanlıkları büyüklerinden öğrendiklerini dile getirdi. Geçin konuşmasına şöyle devam etti “Bize emanet edilen 23 bin 200 evladımızın üzerine titriyoruz. Onları her türlü tehlikeden korumak için 1400 e yakın arkadaşımla birlikte bu tarz çalışmaları okullarımızda her derste vurguluyoruz. Sigara ve içki gibi konularda küçük yaşlarda farkında olmadan alışkanlık kazanabilirler. Bize bu konuda büyük görevler düştüğü kanaatindeyim ben. Biz evlatlarımıza kötü örnek oluyoruz”

Muğla genelinde Projenin bitim tarihi ile ilgili  2ay süre öngörülüyor. Proje daha sonra Milas, Köyceğiz ve Dalaman’da devam edecek.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.