Bodrum Gündem

BÜYÜKŞEHİR’DEN KARAOVA’YA TARIMSAL DESTEK GELİYOR…

15.04.2015
0
A+
A-

treatment of erectile dysfunction Buy Ketorolac muğla_büyükşehir_karaovaya_destek_verecek-(2)MUĞLA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARIMSAL HİZMETLER DAİRE BAŞKANLIĞI KARAOVA’DA İNCELEMELERDE BULUNDU…

Fatih Bozoğlu/Bodrum Gündem

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ilçe, ilçe dolaşarak çeşitli incelemelerde bulunarak, başkanlığa bağlı çeşitli projeler hakkında yurttaşları bilgilendiriyor.

Bu çalışmalar kapsamında Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan ile birlikte, Mevsimlik Süs Bitkileri Ve Seracılık Uzmanı Taner Mercan, Hayvancılık, Soğuk Hava Deposu, Seracılık uzmanı Turgut Karagöz, Zootekni uzmanı Furkan Akkurt ve Fen İşlerinden uzman Atılım Şener kendi konularında bölge muhtarlarına projeler ve çalışmaları ile ilgili bilgiler verdiler.

Bodrum Belediye Meclis üyesi Ali Öztürk, Mumcular Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Cesur Öncel ve Bodrum Ziraat Odası Başkanı ve Meclis üyesi Mehmet Melengeç ile birlikte Karaova bölgesindeki muhtarlar, hayvan, süt ve tarım üreticileri de Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekibi ile görüş alışverişinde bulundu.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan geçmiş dönem İl Genel Meclisi üyesi ve Mumcular Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Cesur Öncel’in talebi ile hem süt birliğini, hem bu yöredeki tarımsal çalışmaları değerlendirmek üzere geldiklerini söyledi. Gelirken bölge yollarını da hem incelemek, hem de değerlendirmek adına Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Yol Şube Müdürü Atılım Şener’i de yanlarında getirdiklerini ifade ederek söz verdi. Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı Yol Şube Müdürü Atılım Şener bölge yollarının durumları ve önümüzdeki dönemde planlanan çalışmalar ile ilgili olarak muhtarlara ve bölgedeki üreticilerine bilgiler verdi. Şener Büyükşehir’e ve ilçelere bağlı olan yolların belirlendiğine dikkat çekerek, herkesin kendi sorumluluk alanında çalışmalarını başlattığını söyledi.

muğla_büyükşehir_karaovaya_destek_verecek (4)Geçmiş dönem İl Genel Meclisi Üyesi ve Mumcular Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Cesur Öncel geçtiğimiz hafta Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün’ü ziyaret ederek Karaova bölgesi için destek istediklerinde Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih beyi yönlendirdiği için teşekkür ederek şöyle konuştu;

“Bu bölgenin kalkınmaya ihtiyacı var, desteğe ihtiyacı var. O yüzden nereden destek alabileceksek, bütün kanallara ulaşmaya çalışıyoruz. Bu bölge hem sanayi sitesi kooperatifi olarak, hem de tarım ve hayvancılık için uygun bir bölge. Bölge buna da hazır. Doğru bir planlama yapılabilirse eğer bölge uygun. Bu nedenle planlama yapılması gerekiyor.”

Öncel soğuk hava depolarından, süt ürünlerinin işlenmesine kadar, tarımsal sanayinin de bölgede yapılabileceğine dikkat çekerek Büyükşehir ve İlçe belediyeleri ile birlikte ilgili bakanlıklarında kontrolünde planlama yapılmasının gerektiğini de sözlerine ekledi.

Cheap Aciclovir muğla_büyükşehir_karaovaya_destek_verecek (7)Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Salih Tufan ise Muğla’nın turizmden daha çok tarım kenti olduğunu bildiklerini kaydederek o nedenle yasaların kendilerine verdiği yetki çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi olarak katkı sağlayarak destek vereceklerini ifade etti. Başkan Salih Tufan şöyle konuştu;

“Biz ne Tarım Bakanlığına, nede İlçe Tarım Müdürlüklerine rakibiz. Biz ancak çiftçimizin, köylümüzün nasıl yerinde kalacağı ve nasıl para kazanacağını düşünüyoruz ve buna destek olmak istiyoruz. Hayvancılık yöremiz için önemli. Bu konuda uzman arkadaşımız Zootekni uzmanı Ziraat Mühendisi Furkan Kurt gerekli değerlendirmeleri ve incelemeleri yapacak.”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak bu yıl 30 ton patates tohumu desteği yapacaklarını söyleyen Başkan Tufan hayvan üreticileri için yem bitkileri konusunda da destek vereceklerini de kaydetti.

Başkan Tufan çiftçi ve köylüler için toprak, yaprak ve su analiz laboratuvarı kuracaklarını ve çok yakın bir zamanda da ihalesinin olacağının bilgisini verirken, panelvan tipi büyük bir araç alarak köylünün ve üreticin kapılarına kadar giderek analiz edilecek toprak, yaprak ve su numunelerini alacaklarını daha sonra da sonuçları yine kapılarına kadar bırakacaklarını söyledi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı heyeti önce Mumcular Küçük Sanayi Sitesine giderek süt ürünleri üretimi yapan bir işletmede incelemelerde bulunduktan sonra site ile ilgili bilgiler aldı. Heyet köylülerin sorunlarını da dinleyerek bazı köylerdeki tarımsal üretim alanları ve zeytinliklerde de incelemelerde bulundular.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.