Bodrum Gündem

HALİKARNAS BALIKÇISI’NIN ANISINA 125 TOHUM EKİLDİ…

HALİKARNAS BALIKÇISI’NIN ANISINA 125 TOHUM EKİLDİ…
18.04.2015
0
A+
A-

Online Xenical buy Halikarnas-Balıkçısı125-adet-tohum-toprakla-buluştu-1Cevat Şakir Kabaağaçlı, namı değer Halikarnas Balıkçısı, 125. Doğum gününde Bodrum’da tohum dikilerek, arama motoru Google’da ise Kabaağaçlı için özel bir doodle hazırlanarak anıldı.

Bodrum Gündem Haber
Halikarnas Balıkçısı Forumu ve Tohum Derneği tarafından düzenlenen ve ana teması “Tohum” olarak belirlenen 125. Yıl Halikarnas Balıkçısını Anma Etkinliklerinde, 125 adet tohum toprakla buluştu.
Mavi Yolculuğu başlatan, doğa ve Bodrum aşığı olan, Bodrum’da dikmiş olduğu çeşitli türden ağaçlarla da adından söz ettiren Halikarnas Balıkçısı lakaplı; şair, gazeteci ve yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı (1890-1973) 125. doğum yıl dönümünde sivil toplum kuruluşu üyeleri ve öğrencilerle birlikte anıldı.
Bodrum Belediyesi, Halikarnas Balıkçısı Forumu, Tohum Derneği ve Tema Vakfı Bodrum Gönüllüleri işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte, Halikarnas Balıkçısının “Tohumda bir güzellik uyuyordu…” sözü ile doğduğu gün olan 17 Nisan’da 125 tohum, fide ve çiçeklerle anıldı. Etkinliğe destek veren Tohum Derneği Kurucu Üyesi İrem Ece “Cevat Şakir buraya birçok tohum getirdi. Kendisi tohumların korunması konusunda çok değerli çalışmalar yapmış. Bugün Mutlu Keçi’de çocuklarla domates fidesi, salatalık tohumu, karpuz tohumu, sukabağı ekeceğiz” dedi.
Halikarnas-Balıkçısı125-adet-tohum-toprakla-buluştu-2Başka Bir Okul Mümkün Kooperatifinin kurduğu Mutlu Keçi Okulu bahçesinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler, defne, zakkum, harnup, demir hindi, tespih ağacı gibi tohumları ve domates, biber çiçek fidelerini toprakla buluşturdu. Etkinliğe katılan öğrenciler Balıkçı’nın “Mavi Sürgün” buy Alesse kitabından bölümler okudular.
Çocukların çok mutlu olduklarını belirten Mutlu Keçi İlkokul Görsel Sanatlar Öğretmeni Salih Uygun ise etkinlik sonrası şunları söyledi; order Colchicine online “Halikarnas Balıkçısı’nın bugün 125. Yaş günü. Bodrum’a kattıklarını çocuklarla birlikte tekrarlamak, yad etmek istedik. Tohumları toprakla buluşturduk, onlarda çok seviyorlar böyle şeyleri, mutluyuz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.