Bodrum Gündem

KAZA YAPTI HAYATI DEĞİŞTİ…

KAZA YAPTI HAYATI DEĞİŞTİ…
21.04.2015
0
A+
A-
 suat-türkmen-üreterek-yaşıyorGeçirdiği trafik kazasının ardından felç kalan Bodrumlu turizmci ve bankacı Suat Türkmen, yaptığı mavi kapılı beyaz minyatür eski Bodrum evleri ve minyatür guletleriyle hem kendi ekonomisine, hem de turizme katkı sağlıyor.

buy Colchicine where can i buy Plavix Bodrum Gündem Haber

Bir bankada 7 yıl çalıştıktan sonra istifa edip turizme yönelen 3 çocuk babası Suat Türkmen’in hayatı, 1997 yılında geçirdiği bir trafik kazasıyla değişti. Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde yolun karşısına geçmeye çalıştığı sırada bir otomobilin çarpması sonucu yere düşerek yaralandı. Talihsiz adama hızla gelen başka bir araç daha çarparak, bacağının üzerinden geçti.

Uzun süren tedavisi sırasında hastanede el işi ve resim yapmaya başlayan Türkmen, yaklaşık 7 yıl süren tedavisine rağmen bacağında kısmi felç oluştu. Suat Türkmen, bu süreçte eşinden de ayrıldı. Tekerlekli sandalyeye bağlı kalan talihsiz adam, yaşamını bu şekilde sürdürerek adeta engellilere örnek oldu.

Kale Caddesi’nde Bodrum Belediyesi’nin gösterdiği alanda el işi ürünleri yapan Türkmen, bölgeden geçen yerli ve yabancı tatilcilerin de ilgi odağı oluyor. Karton ve metalden yaptığı mavi pencereli beyaz evleri kısa sürede yapan ve evin bahçesini de sahilde topladığı taş ve kumlarla süsleyen Türkmen, minyatür Bodrum evi tasarlıyor. Başında geçen talihsiz olay sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan Suat Türkmen, minyatür yapmaya ilk olarak hastanede başladığını ifade ederek; “Hastanede kaldığım dönemlerde bazı çalışmalarım olmuştu. Hastane döneminden sonra da bu tür çalışmalara yönlenerek kendimi ilerlettim. Burada yerli ve yabancı kişilere mümkün olduğu kadar çok Bodrum’u temsilen bir şey yapmaya çalışıyorum.” dedi.

Bodrum maket evleri ve Bodrum guletleri üretirken tamamen geri dönüşüm malzemesi kullandığına işaret eden Türkmen, sözlerine şöyle devam etti; “Maket malzemeler kullanarak Bodrum evlerini yapıyorum. Bodrum’u temsil eden tekneleri de ufak demir parçalarıyla yapıyorum. Malzemeler tamamen geri dönüşümlerden oluşuyor. Deniz kenarından topladığım taş ve kumlarla da takviyeler yapıyorum. Bu ürünlerin fiyatı ise 5 ila 25 lira arasında değişiyor.”

Türkmen, ürünlere yabancı turistlerin de ilgi gösterdiğini anlatarak, Avrupa’dan özellikle Avustralya’dan gelen turistlere bol miktarda satış yaptığını ve bu şekilde Bodrum turizmine katkıda bulunduğunu belirtti.

Türkmen’in tezgahından alışveriş yapan Kim Gould Eryürek ise “El yapımı olan bir ürün çok daha iyi. Fabrika yapımı materyallerden çok daha kıymetli. Evime Bodrum’u temsil eden bu evi götürdüm” Retin-A cream diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.