Bodrum Gündem

BODRUM’UN TEK SULAK ALANI TEHLİKEDE

22.04.2015
0
A+
A-

 

3

 

 

Bodrum Yarımadası’nın tek sulan alanı olan Göltürkbükü Mahallesi’nde ki göl kuruma tehlikesinin yanı sıra, dökülen molozlar ve çevre kirliliği ile de vatandaşları üzüyor.

Bodrum Gündem Haber

Bu kış yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle Mumcular Baraj Gölü şu günlerde taşma noktasına gelirken, Göltürkbükü’nde bulunan ‘Akdeniz Gölü’ olarak bilinen göl ise kuruma tehdidiyle karşı karşıya.

Gölün çevresine ve hatta iç kısmanı dökülen molozlar herkes tarafından görülürken, göl çevresindeki çöp birikintileri de görenleri şaşırtıyor. Dünya’da 2 yerde yetişen hurma ağaçlarını da çevresinde barındıran gölün bu noktaya gelmesine, bölgede yaşayan vatandaşlarda büyük üzüntü duyuyor. Eskiden balık bile tutulabilen gölün nasıl kurtulacağı ise merak konusu.

35 Hektarlık alanı kaplayan ve birçok kuş türünün yaşadığı bölge, 3’üncü Derece Arkeolojik Sit Alanı ve 1’inci Derece Doğal Sit Alanı olarak tescilli.

Sulak alanda geçtiğimiz Şubat ayında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar 4. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nden öğretim üyeleri, mimar ve peyzajcılar ile ilçedeki bazı sivil toplum kuruluşları bir inceleme yapmıştı.

Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak ile diğer yetkililere bölgeyi gezerek bilgiler almıştı. Yaklaşık 1,5 saat süren incelemenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Bayrak, Manisa, İzmir, Aydın ve Muğla’daki korunan alanlarla ilgili doğa koruma, milli parklar, tabiat anıtları, yaban hayatı koruma geliştirme sahaları ve sulak alanlarda çalışmalar yürüttüklerini söylemişti.

Bölgede envanter çalışması yapılması gerektiğinin altını çizen Rahmi Bayrak, çıkarılacak envanterin ardından, bölgenin statüsünün ne olacağına karar verileceğini ifade ederek şunları söylemişti: Order Retin-A online purchase Viagra order Combivent online “Alanı görünce kıymetini daha iyi anladık. Bu alanın güzelliğine güzellik katmak hepimize gurur ve onur verecek. Gelecek kuşaklara bu alanı koruyarak aktarmak görevini de yapmış olacağız.” ifadelerini kullanmıştı.

Yapılan incelemeler sonucunda Gölköy’de bulunan ‘Akdeniz Gölü’ olarak bilinen sulak alanda kurtarma çalışmalarının ne zaman başlayacağı ise bilinmiyor.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.