Bodrum Gündem

9 YAŞINDAKİ BEREN’DEN “PAPATYA KIZ” ADLI HİKAYE KİTABI

24.04.2015
0
A+
A-

1

 

 

 

Bodrum’un Turgutreis Mahallesi’ndeki Zeyyat Mandalinci İlköğretim Okulunda öğrenim gören 4. sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Beren Korkmaz’ın, 10 sayfalık “Papatya kız” adlı çocuk öykü kitabı geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı.

buy Lamisil online Bodrum Gündem Haber

Turgutreis Mahallesi’ndeki Zeyyat Mandalinci İlköğretim Okulunda öğrenim gören 4. sınıf öğrencisi Beren Korkmaz’ın kitap çıkartma isteği üzerine, okul yöneticileri ve ailesi harekete geçti. Geçtiğimiz yıl başlatılan çalışmalar kapsamında Korkmaz’ın derlediği hikayelerden oluşan 10 sayfalık “Papatya kız” adlı çocuk öykü kitabı geçtiğimiz günlerde piyasaya çıktı.

Okul yönetimi ve Korkmaz’ın ailesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerinde kitabı tanıtmaya ve imza günü düzenlemeye karar verdi. Okul bahçesinde düzenlenen imza törenine öğrenciler ve velileri yoğun ilgi gösterdi.

Hikaye kitabı hakkında gazetecilere bilgiler veren 9 yaşındaki Beren Korkmaz, kitabını yaklaşık bir yılda tamamladığını söyledi.

Kitabı çıkartmaya kardeşinin ilham kaynağı olduğunu anlatan Korkmaz, “Kitabı çıkarmaya evimizin balkonunda oturup bulutlara bakarken, kardeşimin ‘bana bulutlardan hikaye yazabilir misin’ demesiyle başladım hikaye yazmaya başladım. Sonrada kitap çıkarmaya karar verdim” dedi.

10 sayfalık kitabında kızların öykülerinden bahsettiğini belirten Korkmaz, şöyle konuştu:  Order Retin-A online “Hikayelerimin birinde bir kızın sürekli bulutlara bakarak hayal kurmasını anlattım. Diğer hikayelerde de kızların duygularını, düşüncelerini anlattım. Kitabın ismini koymaya da kendim karar verdim. Bundan sonra da yazmaya devam edeceğim. Ayrıca üç arkadaşımı anlatacağım “Sıkı dostlar” isimli romanı da yazmaya başlayacağım. Arkadaşlarım kitabımı okuyunca da çok mutlu oldular.”

  buy valacyclovir online Okul Müdürü Ahmet Özşeker ise Korkmaz’ın uzun süredir yanına gelerek hikaye kitabı yazma istediğini kendisine ilettiğini belirterek, “Biz bunu çok olumlu karşıladık. Kendisi bir hikaye kitabı tasarladı. Gerekli yerlerden izinleri alarak kitabı bastırdık. Bugün de imza günü düzenledik” diye konuştu.

Beren Korkmaz’ın annesi Yeşim Korkmaz da, çok heyecanlı ve mutlu olduklarını anlatarak, kızlarının 3. sınıftan bu yana hikayelerini yazmaya başladığını ve kitap çıkartması için kendisine destek olduklarını ifade etti.

Zeyyat Mandalinci İlkokulu 4/G sınıfı öğretmeni Mine Çelikel, çocuk yazarın ikinci kitabını çıkartmak için alt yapılarını hazırlamaya başladığını, bu kitabın ise bir çocuk romanı olacağını kaydetti.

Çelikel ayrıca, araştırmalarına göre Türkiye genelinde kitabı basılan 4 küçük yazar olduğunu tespit ettiklerini ifade ederek, “Beren 5’incisi oldu. Bu çocuklarımızdan bir tanesi 13, ikisi 16, diğeri ise 19 yaşında. Beren bu çocukların arasında en küçüğü ve 9.5 yaşında. Bu yaştaki bir çocuğun böyle bir hedefe kilitlenmesi bizim onurumuz” ifadesini kullandı.

 

ETİKETLER:
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.